Sidens indhold

Svar

Når en person anmoder om indsigt i sine personoplysninger, skal jeres virksomhed/organisation:

  • bekræfte, om I behandler personoplysninger om vedkommende eller ej
  • udlevere en kopi af de personoplysninger, I har om vedkommende
  • give information om behandlingen (f.eks. formål, kategorier af personoplysninger, modtagere osv.).

Jeres virksomhed/organisation skal udlevere en kopi af personoplysningerne gratis. Et rimeligt gebyr kan dog opkræves for eventuelle ekstra kopier.

Udøvelse af ret til indsigt er nært forbundet med udøvelse af ret til dataportabilitet — at lade en person overføre sine oplysninger til en anden organisation.

Det er vigtigt, at jeres virksomhed/organisation tydeligt skelner mellem disse to rettigheder i jeres meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger. Derfor skal begge rettigheder kortfattet omtales hver for sig.

Eksempel

Jeres virksomhed/organisation driver et socialt netværk, hvor enkeltpersoner kan udveksle beskeder og billeder. En bruger kræver at få indsigt i sine personoplysninger og kontrollere, hvilke personoplysninger jeres virksomhed/organisationbehandler om vedkommende. Jeres virksomhed/organisation skal bekræfte, at I behandler personoplysninger om vedkommende, og udlevere en kopi (som f.eks. navn, kontaktoplysninger samt udvekslede beskeder og billeder). Jeres virksomhed/organisation skal også give information om behandlingen — dette er normalt indeholdt i tjenestens meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger.

Referencer