Αυστρία

Karl Irresberger

Karl IRRESBERGERKarl IRRESBERGER

Προϊστάμενος της Μονάδας Σύνταξης Νομικών Κειμένων, Ομοσπονδιακών Υποθέσεων και Νομοθεσίας Διοικητικής Οργάνωσης στο Τμήμα Συνταγματικού Δικαίου του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Συνταγματικών Υποθέσεων, Μεταρρυθμίσεων, Απορρύθμισης και Δικαιοσύνης της Αυστρίας

Ο Karl Irresberger είναι προϊστάμενος της Μονάδας Σύνταξης Νομικών Κειμένων (και άλλων υποθέσεων) από το 1997 και από το 1989 εργάζεται στο Τμήμα Συνταγματικού Δικαίου, που υπάγεται στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Συνταγματικών Υποθέσεων, Μεταρρυθμίσεων, Κατάργησης ρυθμίσεων και Δικαιοσύνης.

Είναι κάτοχος διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Γκρατς, όπου έχει εργαστεί ως βοηθός καθηγητή Αστικού Δικαίου.

Πέραν ορισμένων υποθέσεων συνταγματικού δικαίου και γενικών υποθέσεων της νομοθετικής διαδικασίας, οι αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν σχέδια στον τομέα της βελτίωσης της νομοθεσίας και της μείωσης των κανονιστικών ρυθμίσεων.

Βέλγιο

Pieter Van den Bossche

Pieter Van den BosschePieter Van den Bossche

Γενικός Σύμβουλος, προϊστάμενος τμήματος, αρμόδιος για την ποιότητα της νομοθεσίας και για τις ρυθμιζόμενες τιμές στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Ρυθμίσεων της Ομοσπονδιακής Δημόσιας Υπηρεσίας (FPS) Οικονομίας, ΜΜΕ, Αυτοαπασχολουμένων και Ενέργειας.

Ο Pieter Van den Bossche ξεκίνησε το 2001 ως αναπληρωτής νομικός σύμβουλος στη νομική υπηρεσία του γραφείου του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημόσιας Υπηρεσίας (FPS) Οικονομίας, ΜΜΕ, Αυτοαπασχολουμένων και Ενέργειας, όπου ήταν αρμόδιος για τις διοικητικές διαφορές και την παροχή νομικών συμβουλών στον τομέα του διοικητικού και συνταγματικού δικαίου, του δικαίου των καταναλωτών και των τηλεπικοινωνιών. Το 2012 διορίστηκε προϊστάμενος της μονάδας ποιότητας της νομοθεσίας στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Ρυθμίσεων, όπου ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της κωδικοποίησης του οικονομικού δικαίου. Το 2018 διορίσθηκε Γενικός Σύμβουλος, προϊστάμενος του τμήματος ποιότητας της νομοθεσίας και ρυθμιζόμενων τιμών. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, οι ρυθμιζόμενες τιμές αφορούν τις τιμές των φαρμάκων και των ιατρικών εμφυτευμάτων, καθώς και τις τιμές των βιβλίων. Ο Pieter Van den Bossche απέκτησε το 1997 μεταπτυχιακό τίτλο (μάστερ) νομικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης με ειδίκευση στο εμπορικό και οικονομικό δίκαιο.

Βουλγαρία

Gergana Ivanova

Ms Gergana IVANOVAGergana IVANOVA

Η κα Ivanova είναι από το 2012 προϊσταμένη του τμήματος Γενικού Συντονισμού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη διεύθυνση Τεχνικής Εναρμόνισης και Πολιτικής Καταναλωτών του υπουργείου Οικονομίας της Βουλγαρίας. Βασικές της αρμοδιότητες είναι ο συντονισμός και η προετοιμασία της θέσης της Βουλγαρίας, καθώς και η συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Προηγουμένως, η κα Ivanova ασκούσε τα καθήκοντα εθνικής συντονίστριας στον τομέα μείωσης του διοικητικού φόρτου. Ήταν κυρίως αρμόδια για τον συντονισμό των μετρήσεων του διοικητικού φόρτου των επιχειρήσεων, την προετοιμασία εθνικών σχεδίων δράσης για τη μείωση του διοικητικού φόρτου και την υποβολή εκθέσεων στο Συμβούλιο Υπουργών σχετικά με την υλοποίηση αυτών των σχεδίων δράσης.

Από το 2003 έως το 2005, η κα Ivanova ήταν σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας και συμμετείχε στην εκπόνηση στρατηγικών, προγραμμάτων, οικονομικών αναλύσεων, κ.λπ.

Πριν από την απασχόλησή της στον δημόσιο τομέα, η κα Ivanova είχε εργαστεί 6 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος και πιστοποιημένη αξιολογήτρια επιχειρήσεων.

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας στη Σόφια, όπου απέκτησε μάστερ στην Οικονομία και τη Διαχείριση της Βιομηχανίας με εξειδίκευση στην Αυτοματοποίηση της Διαχείρισης και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό.

Κροατία

Nataša MIKUŠ ŽIGMAN

Nataša MIKUŠ ŽIGMANNataša MIKUŠ ŽIGMAN

Υφυπουργός Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Βιοτεχνίας της Δημοκρατίας της Κροατίας

Η κα Mikuš Žigman διαθέτει εμπειρία 15 και πλέον ετών στον τομέα της δημόσιας διοίκησης ως υπεύθυνη για τη διαχείριση και την εφαρμογή των διαφόρων διαρθρωτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ζάγκρεμπ και, 5 χρόνια μετά, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο Υπουργείο Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Έγινε αναπληρώτρια υπουργός στην Κεντρική Υπηρεσία Αναπτυξιακής Στρατηγικής και Συντονισμού των Πόρων της ΕΕ. Από το 2012, εργάστηκε ως διευθύντρια της Κεντρικής Αρχής Χρηματοδοτήσεων και Ανάθεσης Συμβάσεων. Ήταν υπεύθυνη για τις υποθέσεις διαπίστευσης με σκοπό την ανάθεση διαχειριστικών αρμοδιοτήτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα προενταξιακά και μετενταξιακά προγράμματα. Από το 2016, η κ. Mikuš Žigman είναι υφυπουργός αρμόδια για την Εσωτερική Αγορά, τις Δημόσιες Συμβάσεις και την υλοποίηση των προγραμμάτων της ΕΕ, καθώς και των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία για την περίοδο 2014-2020.

Κύπρος

Πατρίνα Ταραμίδου

Patrina TaramidouPatrina Taramidou

Πρώτη Λειτουργός Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών στον Τομέα Βελτίωσης της Νομοθεσίας και Ανοικτών Δεδομένων (και λοιπών υποθέσεων).

Η κα Ταραμίδου είναι κάτοχος μάστερ στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις (Πανεπιστήμιο του Reading), μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) και πτυχίου στην αγγλική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο East Anglia).

Διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο δημόσιο, στον τομέα της διοίκησης και διαχείρισης προσωπικού, σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των δημοσίων υπηρεσιών, τις μελέτες οργάνωσης και μεθόδων καθώς και τα σχέδια αναδιάρθρωσης σε διάφορα υπουργεία/υπηρεσίες, τους προϋπολογισμούς για το προσωπικό, τον στρατηγικό σχεδιασμό, τα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα, τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων και άλλα.

Τσεχική Δημοκρατία

Jan Kravčík

Jan KRAVČÍKJan KRAVČÍK

Ανώτερος κυβερνητικός σύμβουλος στο Τμήμα Εκτίμησης Επιπτώσεων των Κανονιστικών Ρυθμίσεων

Ο κ. Kravčík εργάζεται στην τσεχική δημόσια διοίκηση από το 2010. Στο επίκεντρο των αρμοδιοτήτων του στο Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται η διεθνής συνεργασία στη δημόσια διοίκηση, και συγκεκριμένα η διαχείριση ανθρώπινων πόρων και ο κοινωνικός διάλογος στον δημόσιο τομέα. Σήμερα είναι ανώτερος σύμβουλος της κυβέρνησης αρμόδιος για την επικοινωνία με νομοθετικούς φορείς. Παρέχει επίσης αναλυτική στήριξη στη διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων των κανονιστικών ρυθμίσεων. Από το 2011, εκπροσωπεί την Τσεχική Δημοκρατία στην Επιτροπή Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ και σε άλλα διεθνή φόρουμ.

Δανία

Andrew Hjuler Crichton

Andrew Hjuler CrichtonAndrew Hjuler Crichton

Αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας του Υπουργείου Βιομηχανίας, Επιχειρήσεων και Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων της Δανίας

Έχει μακρά σταδιοδρομία ως κυβερνητικός αξιωματούχος και στο παρελθόν έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας στο Υπουργείο Απασχόλησης της Δανίας. Ο Andrew Hjuler Crichton είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και, πριν προσληφθεί στον δημόσιο τομέα, εργαζόταν στην Κοπεγχάγη ως δικηγόρος ειδικευμένος στις επιχειρηματικές υποθέσεις.

Εσθονία

Elis Prangli

Elis PrangliElis Prangli

Από το 2016 εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων της Εσθονίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 ειδικεύεται στη βελτίωση της νομοθεσίας. Πριν από την απασχόλησή της στον δημόσιο τομέα, εργάστηκε σε διάφορα διεθνή γραφεία παροχής συμβουλών (Grant Thornton και EY). Το 2009 απέκτησε μάστερ νομικής.

Φινλανδία

Anu Laitinen

Anu LaitinenAnu Laitinen

Επικεφαλής εμπειρογνώμονας της αρμόδιας μονάδας για τη βελτίωση της νομοθεσίας του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης της Φιλανδίας.

Η κα Laitinen εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης της Φιλανδίας από το 2008. Την περίοδο 2008-2011 ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό των μετρήσεων του διοικητικού φόρτου των επιχειρήσεων. Συμμετείχε επίσης σε διάφορα προγράμματα για τη μείωση του διοικητικού φόρτου και συντόνισε το εθνικό πρόγραμμα δράσης σε αυτόν τον τομέα.

Σήμερα εργάζεται στη μονάδα του υπουργείου που είναι αρμόδια για τη βελτίωση της νομοθεσίας. Είναι υπεύθυνη για θέματα που σχετίζονται με το κανονιστικό περιβάλλον των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη του συστήματος εκτίμησης των επιπτώσεων των κανονιστικών ρυθμίσεων. Επίσης, συμμετέχει σε δραστηριότητες διεθνούς συνεργασίας σχετικά με τη βελτίωση της νομοθεσίας, για παράδειγμα ως εκπρόσωπος της Φινλανδίας στην επιτροπή κανονιστικής πολιτικής του ΟΟΣΑ.

Πριν από το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης, η κα Laitinen εργάστηκε στην Αρχή Ανταγωνισμού και στο Υπουργείο Γεωργίας της Φιλανδίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (μάστερ) στη διοίκηση επιχειρήσεων και στα οικονομικά (Πανεπιστήμιο Jyväskylä) και μεταπτυχιακού (μάστερ) στις κοινωνικές επιστήμες (Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι).

Γαλλία

Thierry-Xavier Girardot

Σύμβουλος, διευθυντής, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της γαλλικής κυβέρνησης

1991-1992: Εθνική Σχολή Διοίκησης (ΕΝΑ). 1993-1998: Συμβούλιο Επικρατείας, ελεγκτής και στη συνέχεια πάρεδρος. 1998-2002: Νομικός Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες. 2002-2007: Διευθυντής νομικών υποθέσεων στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας. 2007-2009: Διευθυντής νομικών υποθέσεων στο Υπουργείο Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Μεταφορών και Στέγασης. Από το 2009, διευθυντής, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της γαλλικής κυβέρνησης.

Γερμανία

Gisela HOHENSEE

Ms Gisela HOHENSEEGisela Hohensee

Αναπληρώτρια γενική διευθύντρια για Γενικά Θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής/Συντονισμού, Διαρθρωτικής Πολιτικής της ΕΕ και Ενωσιακού Δικαίου

Η Gisela Hohensee γεννήθηκε στη Στουτγάρδη (Γερμανία), σπούδασε νομικά στα πανεπιστήμια του Regensburg και του Tübingen (Γερμανία) και ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως δικηγόρος στη Στουτγάρδη.
Το 1990 έλαβε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών για διετή παραμονή στο Τόκιο (Ιαπωνία), κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να μελετήσει τη γλώσσα ασκώντας παράλληλα το επάγγελμά της.
Το 1992 προσλήφθηκε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων όπου ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής.
Το διάστημα 1994-1997 αποσπάστηκε στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου εργάστηκε ως εθνικός εμπειρογνώμονας στο αρμόδιο τμήμα για τις συμπράξεις.
Επιστρέφοντας στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, εργάστηκε στη Γενική Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής και Κεντρικής Διοίκησης. Το 2009 ορίστηκε προϊσταμένη της μονάδας «Οικονομική πολιτική της Αγοράς Εργασίας» και στη συνέχεια προϊσταμένη της μονάδας «Γενικά Θέματα Πολιτικής για τις Πρώτες Ύλες και τη Μεταλλευτική Νομοθεσία (2011) και της μονάδας «Κεντρική Νομική Υπηρεσία, Προστασία των Δεδομένων και Αρμόδιος Επικοινωνίας για την Πρόληψη της Διαφθοράς» (2013).
Το 2015 της ανατέθηκε η θέση της προϊσταμένης του τμήματος Οικονομικών στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες. Τον Αύγουστο του 2018 ορίστηκε αναπληρώτρια διευθύντρια για Γενικά Θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής/Συντονισμού, Διαρθρωτικής Πολιτικής της ΕΕ και Ενωσιακού Δικαίου.

Ελλάδα

Ηλίας Κορομηλάς

Mr Ilias KOROMILASMr Ilias KOROMILAS

Προϊστάμενος του Γραφείου Καλής Νομοθέτησης

Ο Ηλίας Κορομηλάς είναι από το 2013 Προϊστάμενος του Γραφείου Καλής Νομοθέτησης της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην ομάδα εργασίας του Συμβουλίου για τη βελτίωση της νομοθεσίας για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Είναι κάτοχος διδακτορικού στην κοινωνιολογία και μεταπτυχιακού διπλώματος στην εγκληματολογία. Παλαιότερα, εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος για τη βελτίωση της νομοθεσίας και ως λέκτορας, επιστημονικός ερευνητής και συνεργάτης. Έχει εκπονήσει πολλές δημοσιεύσεις και είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ουγγαρία

Balázs Mayer

Mr Balázs MayerMr Balázs Mayer

Ανώτερος νομικός σύμβουλος στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Συντονισμού, Θεσμικών και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Πολιτικών, Γραφείο του Πρωθυπουργού, Ουγγαρία


Ο κ. Mayer εργάζεται στον τομέα των θεσμικών και νομικών υποθέσεων της ΕΕ, στο γραφείο του πρωθυπουργού από το 2015. Κατά το παρελθόν εργάστηκε σε διάφορες θέσεις της κρατικής διοίκησης και έχει συσσωρεύσει εκτεταμένη εμπειρία στον δημόσιο τομέα. Ως υπάλληλος μετανάστευσης στην ουγγρική Υπηρεσία Μετανάστευσης, συμμετείχε σε διαδικασίες μετανάστευσης και στη συνεργασία Σένγκεν, καθώς και σε διεθνή έργα. Ως νομικός σύμβουλος της ουγγρικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων (NAIH), συμμετείχε στις εργασίες των ομάδων εμπειρογνωμόνων της ΕΕ που ασχολούνται με ζητήματα προστασίας των δεδομένων και προστασίας της ιδιωτικής ζωής, και συνεργάστηκε με την ΕΕ, τα κράτη μέλη και διεθνείς εταίρους. Διαθέτει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών (MA) και πτυχίο Νομικής (ΜΑ) και το 2013 απέκτησε, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στην Ουγγαρία. Από το 2014 έως το 2015, αφού έζησε για σχεδόν δύο χρόνια στην Κίνα, διεύρυνε τους ορίζοντές του μαθαίνοντας την κινεζική γλώσσα και αποκτώντας γνώσεις για τον εξαιρετικό κινεζικό πολιτισμό.

Ιρλανδία

Gary Martin

Patrina TaramidouPatrina Taramidou

Προϊστάμενος στο Υπουργείο Εμπορίου, Επιχειρήσεων και Καινοτομίας της Ιρλανδίας

Είναι υπεύθυνος για τη μονάδα που ασχολείται με τη βελτίωση της νομοθεσίας καθώς και τη μονάδα πολιτικής και το γραφείο - σύνδεσμο του «Company Registration Office (CRO)» και του «Registry of Friendly Societies (RFS)» στην Ιρλανδία. Η μονάδα για τη βελτίωση της νομοθεσίας συνεργάζεται με τους ενδιαφερόμενους φορείς για να προωθήσει και να διευκολύνει τη μείωση του διοικητικού φόρτου των επιχειρήσεων. Εκπροσωπεί επίσης την Ιρλανδία σε συναφή διεθνή φόρουμ, όπως η πλατφόρμα REFIT. Προτού αναλάβει τα σημερινά του καθήκοντα, ο κ. Martin ήταν προϊστάμενος της μονάδας που διαχειριζόταν το σχέδιο δράσης για την απασχόληση στο Υπουργείο Εμπορίου, Επιχειρήσεων και Καινοτομίας, διαχειριστής προγραμμάτων στο «Office of the Government Chief Information Officer (OGCIO)» και κατείχε διάφορες θέσεις αναλυτή και διαχειριστή στην «Commission for Energy Regulation (CER)». Πριν από την απασχόλησή του στον δημόσιο τομέα, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για διάφορες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας του τομέα της ενέργειας. Είναι κάτοχος μάστερ στην Πληροφορική, πτυχίου μπάτσελορ στα Οικονομικά και διαθέτει ποικίλα επαγγελματικά προσόντα στη διαχείριση έργων και προγραμμάτων

Ιταλία

Nadia Marin

Nadia MarinNadia Marin

Διευθύντρια, προϊσταμένη της μονάδας «Εκτίμηση των Επιπτώσεων των Κανονιστικών Ρυθμίσεων και Εκ των Υστέρων Αξιολόγηση», Τμήμα Νομικών και Νομοθετικών Υποθέσεων, Προεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, Ιταλία.

Από το 2014, η Nadia Marin είναι προϊσταμένη της μονάδας «Εκτίμηση των Επιπτώσεων των Κανονιστικών Ρυθμίσεων και Εκ των Υστέρων Αξιολόγηση» της Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Η μονάδα της είναι αρμόδια για την ανάπτυξη και τη διαχείριση του κυβερνητικού συστήματος εκτίμησης των επιπτώσεων και για τον έλεγχο της ποιότητας των σχεδίων εκτίμησης των επιπτώσεων και των αξιολογήσεων που υποβάλλονται από τα υπουργεία και τις υπηρεσίες. Είναι επίσης αρμόδια για τις σχέσεις του τμήματος με τους διεθνείς εταίρους, το Συμβούλιο της ΕΕ (ομάδα εργασίας για τη βελτίωση της νομοθεσίας), την Επιτροπή, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (επιτροπή κανονιστικής πολιτικής) και άλλες διεθνείς οργανώσεις για τη βελτίωση της νομοθεσίας.

Λετονία

Zaiga Liepiņa

 Ms Zaiga LIEPIŅA Ms Zaiga LIEPIŅA

Αναπληρώτρια υπουργός στο Υπουργείο Οικονομικών της Δημοκρατίας της Λετονίας

Η Zaiga Liepiņa γεννήθηκε το 1969 στη Ρίγα της Λετονίας. Διαθέτει εικοσαετή πείρα στη δημόσια διοίκηση. Από το 2001 είναι υπεύθυνη για τη διαμόρφωση και την εφαρμογή πολιτικών σχετικών με τις εξωτερικές οικονομικές σχέσεις και τη ρύθμιση της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ. Είναι μέλος της ομάδας υψηλού επιπέδου για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, η οποία αποτελεί το όργανο του Συμβουλίου της ΕΕ στο οποίο συμμετέχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διορισμένοι από τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2015 διετέλεσε μάλιστα και πρόεδρος της ομάδας υψηλού επιπέδου για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Από το 2004 έως το 2014 υπήρξε τακτικό μέλος της επιτροπής εμπορικής πολιτικής της ΕΕ και αρμόδια για θέματα πολιτικής εξωτερικού εμπορίου στη Λετονία. Παλαιότερα, εργαζόταν στο Υπουργείο Εξωτερικών πάνω από εννέα χρόνια, όπου ανέπτυξε εξαιρετικές διπλωματικές δεξιότητες και μελέτησε εις βάθος τις σχέσεις εξωτερικού εμπορίου. Από το 2002 έως το 2007 διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλών κρατικών μετοχικών εταιρειών της Λετονίας. Η Zaiga Liepiņa κατέχει μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων (MBA) με ειδίκευση στα οικονομικά (1991) από το πανεπιστήμιο της Λετονίας και μεταπτυχιακό στη διεθνή οικονομία και το δίκαιο (1992) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Διεύρυνε περαιτέρω τις γνώσεις της σπουδάζοντας διεθνή διοίκηση επιχειρήσεων στο Ινστιτούτο United Business του Βελγίου (2000).

Λιθουανία

Milda Kaupelienė

Milda KaupelienėMilda Kaupelienė

Διευθύντρια του Τμήματος Εταιρικού Δικαίου και Βελτίωσης Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Οικονομίας της Δημοκρατίας της Λιθουανίας
Η κα Kaupelienė, η οποία εργάζεται στο υπουργείο Οικονομίας από το 2004, έχει ηγηθεί των προσπαθειών της Λιθουανίας για τη βελτίωση της νομοθεσίας, ειδικότερα, με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας χορήγησης αδειών σε επιχειρήσεις, τη μείωση του διοικητικού φόρτου για όλους τους δημόσιους φορείς και την καθιέρωση πρακτικών επιθεώρησης φιλικών προς τις επιχειρήσεις.
Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται επίσης το εταιρικό δίκαιο και η πολιτική για τις κρατικές επιχειρήσεις.
Την περίοδο 2010-2012, ως αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Εταιρικών Πτωχεύσεων, πενταπλασίασε την ταχύτητα διεκπεραίωσης των αιτήσεων που υποβάλλονται στο Ταμείο Εγγυήσεων με αποτέλεσμα τέσσερις φορές περισσότεροι εργαζόμενοι να λαμβάνουν αποζημίωση μετά την πτώχευση.
Η κα Kaupelienė είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (μάστερ) νομικής από το Πανεπιστήμιο του Βίλνιους.

Λουξεμβούργο

Lisa Brouxel

Lisa BrouxelLisa Brouxel

Η Lisa Brouxel εργάζεται στην Ομάδα Συντονισμού της ΕΕ του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου. Είναι επικεφαλής της μονάδας για τη βελτίωση της νομοθεσίας και την πλατφόρμα REFIT. Διαθέτει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ESSEC Business School) και μάστερ στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (King’s College).

Μάλτα

John AQUILINA

Mr John AQUILINAMr John AQUILINA

Σύμβουλος διαχείρισης, Γραφείο του Πρωθυπουργού, Μάλτα

Ο John Aquilina διαθέτει 27χρονη διεθνή επαγγελματική πείρα κυρίως σε ανώτατες διοικητικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Από το 1991 έως το 2003 κατείχε διοικητικές θέσεις στους τομείς της τεχνολογίας πληροφοριών και της καινοτομίας σε εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, κατασκευαστικές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες και υπεράκτιες εταιρείες εξωτερικής ανάθεσης. Από το 2003 έως το 2013 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Μονάδας Αποτελεσματικότητας της Διαχείρισης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Μάλτας. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της βελτίωσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στη Μάλτα, αφού είναι εδώ και πολύ καιρό μέλος της ομάδας υψηλού επιπέδου εθνικών εμπειρογνωμόνων σε ρυθμιστικά θέματα, του Δικτύου για το Τυποποιημένο Μοντέλο Κόστους και της Ομάδας «Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη» (Βελτίωση της νομοθεσίας). Είναι διορισμένο μέλος της Μάλτας στην πλατφόρμα REFIT. Ο John Aquilina είναι κάτοχος πτυχίου διοίκησης επιχειρήσεων (MBA) από το Henley Management College του Ηνωμένου Βασιλείου, και πτυχίου θετικών επιστημών (B.Sc.) με ειδίκευση στην πληροφορική και τα μαθηματικά από το πανεπιστήμιο της Μάλτας.

Κάτω Χώρες

Drs. Pieter M. Waasdorp

Drs. Pieter M. Waasdorp Drs. Pieter M. Waasdorp

Από το 2014, Ολλανδός εκπρόσωπος της ΕΕ για τις ΜΜΕ και διευθυντής Επιχειρηματικότητας στο ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών και Κλιματικής Πολιτικής. Διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρία στον τομέα της κατάρτισης πολιτικών. Έχει εργαστεί στο υπουργείο Οικονομικών σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Συμμετείχε στην ομάδα διαχείρισης που διαμόρφωσε την πολιτική για τους τομείς αιχμής «Topsector» στις Κάτω Χώρες.

Οι ΜΜΕ και η επιχειρηματικότητα αποτελούν τον κεντρικό άξονα του βιογραφικού του, όπως προκύπτει και από τον σημερινό του ρόλο ως εκπροσώπου της ΕΕ για τις ΜΜΕ, στο πλαίσιο του οποίου δρομολόγησε την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα «Ideas from Europe». Ο κ. Waasdorp συμμετείχε σε πολλές εξεταστικές επιτροπές διαγωνισμών επιχειρηματικότητας και διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο στον τομέα των ΜΜΕ και των επιχειρηματικών κεφαλαίων. Ο κ.Waasdorp είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών.

Πολωνία

Mariusz HAŁADYJ

Mr Mariusz HAŁADYJMr Mariusz HAŁADYJ

Υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης

Ο Mariusz Haładyj είναι αρμόδιος για θέματα σχετικά με τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος για τους επιχειρηματίες, και συγκεκριμένα τον περιορισμό των κανονιστικών επιβαρύνσεων. Είναι μέλος της ομάδας προγραμματισμού του έργου της κυβέρνησης. Συμμετέχει στις εργασίες για τη δημόσια διαβούλευση και την ανάπτυξη ενός συστήματος εκτίμησης επιπτώσεων των κανονιστικών ρυθμίσεων. Είναι πιστοποιημένος νομικός σύμβουλος. Παλαιότερα, εργαζόταν στο Ανώτατο Ελεγκτικό Συνέδριο, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Οικονομίας.

Πορτογαλία

Ana Sofia MARTINS

Ms Ana Sofia MARTINSMs Ana Sofia MARTINS

Διευθύντρια Διοικητικής και Κανονιστικής Απλούστευσης, Υπηρεσία Διοικητικού Εκσυγχρονισμού της Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Από τον Ιανουάριο του 2014 η Ana Sofia Martins είναι Διευθύντρια Διοικητικής και Κανονιστικής Απλούστευσης στην Υπηρεσία Διοικητικού Εκσυγχρονισμού της Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Σπούδασε σύγχρονη λογοτεχνία στο Νέο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος διοίκησης από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ISCTE. Το 2000 άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος ψηφιακών μέσων στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό και το 2003 προσλήφθηκε στη δημόσια διοίκηση ως διαχειρίστρια έργου. Έκτοτε, έχει καταλάβει διάφορες θέσεις στην Υπηρεσία Κοινωνίας της Γνώσης και την Υπηρεσία Διοικητικού Εκσυγχρονισμού.

Ρουμανία

Dragoș NEGOIȚĂ

 Mr Dragoș NEGOIȚĂ Mr Dragoș NEGOIȚĂ

Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού Πολιτικών και Προγραμμάτων, Καγκελαρία του πρωθυπουργού της Ρουμανίας

Έχει υπηρετήσει στην κυβέρνηση 13 χρόνια και σήμερα είναι Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού Πολιτικών και Προγραμμάτων της Καγκελαρίας του πρωθυπουργού. Ταυτόχρονα, κατέχει τη θέση του τεχνικού συντονιστή της εθνικής επιτροπής για την εφαρμογή της στρατηγικής ενίσχυσης της δημόσιας διοίκησης για την περίοδο 2014 - 2020. Η διεύθυνση στην οποία εργάζεται συντονίζει επίσης την εφαρμογή της στρατηγικής για τη βελτίωση της νομοθεσίας για την περίοδο 2014 - 2020. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού πολιτικών επιστημών από το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Γκρενόμπλ (Γαλλία).

Σλοβενία

Janja JENC

Ms Janja JENCMs Janja JENC

Ανώτερη σύμβουλος για τη βελτίωση της νομοθεσίας, Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας

Η Janja Jenc εργάζεται στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας ως ανώτερη σύμβουλος στους τομείς της βελτίωσης της νομοθεσίας, των διοικητικών διαδικασιών και των ποιοτικών υπηρεσιών. Παλαιότερα, συμμετείχε σε πολλά προγράμματα που αφορούσαν την ανάπτυξη ενός συστήματος εκτίμησης επιπτώσεων των κανονιστικών ρυθμίσεων, καθώς επίσης και την αποτελεσματική εφαρμογή μέτρων μείωσης του διοικητικού φόρτου. Σήμερα, αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της στην αξιολόγηση του προγράμματος για τη μείωση του διοικητικού φόρτου κατά 25 %.

Σλοβακική Δημοκρατία

Miriam Letasiova

Miriam Letasiova Miriam Letasiova

Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Καινοτομίας του Υπουργείου Οικονομίας της Σλοβακικής Δημοκρατίας

Η κα Letašiová είναι η Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Καινοτομίας του Υπουργείου Οικονομίας της Σλοβακικής Δημοκρατίας Είναι επίσης πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τη Στρατηγική των Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Σλοβακικής Δημοκρατίας για την περίοδο 2014-2020.

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβας χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά θέματα, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Matej-Bel πολιτικές επιστήμες. Την περίοδο 2012-2016 εργάστηκε ως γενική διευθύντρια της Eximbanka της Σλοβακίας και από το 2012 ασκεί και τα καθήκοντα του προέδρου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Heart» της Σλοβακίας.

Ως γενική διευθύντρια, ασχολείται με θέματα βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, βελτίωσης της νομοθεσίας, έξυπνης βιομηχανίας και έξυπνων πόλεων.

Ισπανία

Maria Pia JUNQUERA TEMPRANO

Ms Maria Pia JUNQUERA TEMPRANOMs Maria Pia JUNQUERA TEMPRANO

Γενική διευθύντρια Δημόσιας Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ισπανίας

Από τον Δεκέμβριο του 2016, η Maria Pia Junquera Temprano είναι γενική διευθύντρια Δημόσιας Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ισπανίας.

Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από το πανεπιστήμιο Universidad Complutense de Madrid και μέλος του Ανώτατου Σώματος Δημόσιων Διοικητικών Υπαλλήλων.

Άρχισε τη σταδιοδρομία της το 1995 στο Υπουργείο Οικονομικών, και συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Οικονομίας και στη Γενική Διεύθυνση Δημοσίου Ταμείου και Οικονομικής Πολιτικής.

Το 1997 ανέλαβε καθήκοντα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σε διάφορες θέσεις και διετέλεσε αναπληρώτρια διευθύντρια αρμόδια για τις επιθεωρήσεις, τους ανθρώπινους πόρους και τη δημοσιονομική διαχείριση έως το 2004.

Από το 2004 έως το 2014 ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια Κανονιστικού Συντονισμού στο Υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης και, από το 2014 έως το 2016, διετέλεσε γενική διευθύντρια Διοικητικής Οργάνωσης και Διοικητικών Διαδικασιών στο Υπουργείο Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ισπανίας.

Σουηδία

Gunilla NORDLOF

Ms Gunilla NORDLOFMs Gunilla NORDLOF

Γενική διευθύντρια, Οργανισμός Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σουηδίας

Η Gunilla Nordlöf είναι πρόεδρος του σουηδικού Συμβουλίου Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της σουηδικής Αρχής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του σουηδικού δημόσιου τομέα.

Παλαιότερα, διετέλεσε προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κρατικών Επιχειρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών της Σουηδίας και προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Συντονισμού του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Επικοινωνιών της Σουηδίας. Είναι κάτοχος πτυχίου θετικών επιστημών με ειδίκευση στην οικονομία από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Ηνωμένο Βασίλειο

Ruth Harries

Ruth HarriesRuth Harries

Αναπληρώτρια διευθύντρια του εκτελεστικού οργάνου για τη βελτίωση της νομοθεσίας στο Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κα Harries εργάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας της για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου κατείχε σημαντικές θέσεις στον τομέα των κανονιστικών ρυθμίσεων. Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν τη στήριξη της εφαρμογής της πολιτικής ανταγωνισμού, των οικονομικών ρυθμίσεων και του εργατικού δικαίου, καθώς και τη σύσταση μιας νέας ρυθμιστικής αρχής εποπτείας προγραμμάτων μαθητείας. Στο παρόν στάδιο, έχει τεθεί επικεφαλής της στρατηγικής του ΗΒ για τη βελτίωση της νομοθεσίας και συνεργάζεται με την ΕΕ και διεθνείς εταίρους σε θέματα βελτίωσης της νομοθεσίας. Συμμετέχει σε διεθνή φόρουμ και εξετάζει τις νέες τάσεις, όπως τη σχέση μεταξύ κανονιστικών ρυθμίσεων, καινοτομίας και τεχνολογίας.

Η κα Harries είναι κάτοχος πτυχίου (BA Hons) στη Σύγχρονη Ιστορία και στις Σύγχρονες Γλώσσες (στα γαλλικά) από το St. John’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.