Az Ön javaslatai

Ön bármikor javaslattal élhet azt illetően, hogy Ön szerint hogyan javíthatjuk a hatályos jogszabályok és a már folyamatban lévő kezdeményezések hatékonyságát és eredményességét:

Az összes beérkező javaslatot közzé fogjuk tenni ezen a webhelyen – feltéve hogy megfelelnek a webhelyhasználatra vonatkozó szabályainknak –, és továbbítani fogjuk őket az illetékeseknek.

Ön megválaszthatja, hogyan tegyük közzé a javaslatát:

  • személyes adataival, illetve szervezetének adataival együtt,
  • vagy pedig anonimizált formában (ha ezt a lehetőséget választja, győződjön meg arról, hogy a csatolmányok nem tartalmaznak személyes adatokat).

A következő lépések

Az Ön javaslatait a REFIT-platform munkatársai fogják megvizsgálni, és adott esetben a Bizottságnak szóló ajánlásaik megfogalmazása során figyelembe venni.

Ha a vizsgálat során a platform munkatársai úgy döntenek, hogy a javaslattal a továbbiakban nem fognak foglalkozni, a javaslatot benyújtó személynek vagy szervezetnek írásos indoklást küldenek a döntésükről.

A Europe Direct uniós ügyfélszolgálat mindazok számára magyarázattal szolgál, akik olyan javaslatot nyújtottak be, amely kívül esik a REFIT-platform hatáskörén.

A REFIT-platform munkatársai nem vesznek figyelembe olyan javaslatokat, amelyek az alábbiakkal kapcsolatosak:

  • aktuális jogalkotási eljárás tárgyát képező jogszabálytervezetek, 
  • olyan uniós jogszabályok, amelyeket kevesebb mint két éve alkalmaznak,
  • tervbe vett vagy folyamatban lévő konzultáció szociális partnerekkel.

A Europe Direct uniós ügyfélszolgálat mindazok számára magyarázattal szolgál, akik olyan javaslatot nyújtottak be, amely kívül esik a REFIT-platform hatáskörén.

Javaslattételi időszak: korlátlan

Nyújtson be javaslatot

Legutóbbi javaslatok

All suggestions (490) >