Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή

Περίληψη


Η πρόταση αυτή θα εξετάσει πώς θα μπορούσε να εξορθολογιστεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ για ορισμένα φορολογικά ζητήματα, μέσω της εξάλειψης της ανάγκης για ομόφωνη συμφωνία όλων των χωρών.


Τα ζητήματα αυτά θα μπορούσαν να αποφασίζονται βάσει ενός σταθμισμένου συστήματος («ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία»), σύμφωνα με το οποίο η έγκριση των μέτρων απαιτεί τη στήριξη ενός ελάχιστου αριθμού χωρών της ΕΕ, που αντιστοιχεί σε ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ.
Πρόκειται για μία από τις νέες σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να δώσουν νέα ώθηση στην ΕΕ.

Θέμα
Φορολογία
Είδος πράξης
Ανακοίνωση
Κατηγορία
Commission Work Programme

Χάρτης πορείας

Παρατηρήσεις: Ανοικτó
Περίοδος υποβολής παρατηρήσεων
20 Δεκέμβριος 2018 - 17 Ιανουάριος 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήθελε να μάθει τη γνώμη σας

Οι χάρτες πορείας παραμένουν ανοιχτοί για σχολιασμό επί 4 εβδομάδες. Οι παρατηρήσεις θα ληφθούν υπόψη για την περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση της πρωτοβουλίας. Η Επιτροπή θα συνοψίσει σε σύντομη έκθεση τις παρατηρήσεις που θα ληφθούν και θα εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα ληφθούν υπόψη, καθώς και, ανάλογα με την περίπτωση, τους λόγους για τους οποίους ορισμένες προτάσεις θα πρέπει να απορριφθούν. Οι παρατηρήσεις που θα ληφθούν θα δημοσιευτούν σ’ αυτόν τον ιστότοπο και ως εκ τούτου πρέπει να πληρούν τους fκανόνες περί υποβολής .

Στείλτε παρατηρήσεις
Τηλεφόρτωση (251.2 KB - PDF - 2 pages)

Παρατηρήσεις (27)

 • Ανώνυμες (Slovakia)
  17 January 2019 Public authority
  Ανώνυμες (Slovakia)

  Το σχόλιο αυτό διαγράφηκε είτε μετά από αίτηση του συντάκτη του είτε διότι δεν ήταν σύμφωνο με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσίευση σχολίων και προτάσεων.

 • Ανώνυμες (Croatia)
  17 January 2019 EU citizen
  Ανώνυμες (Croatia)

  My feedback.

 • Eurelectric (Belgium)
  17 January 2019 Business association
  Eurelectric (Belgium)

  Eurelectric welcomes the proposal of the European Commission to streamline EU decision-making on certain tax issues by removing the need for unanimous agreement by all countries. The evolution towards a qualified majority voting system could contribute to build more efficient sectorial regulatory provisions, starting with a revision of the Energy taxation directive. Indeed, the current tax and tariff system penalizes the uses of electricity...

Όλες οι παρατηρήσεις (27) >

Έγκριση της Επιτροπής

Προγραμματισμένη για
Πρώτο τρίμηνο 2018

Εγγραφείτε συνδρομητής για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις

Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω email κάθε φορά που προστίθενται νέες πρωτοβουλίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν ή να παρακολουθείτε τις εξελίξεις για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Δεν θα λαμβάνετε πάνω από ένα email την ημέρα και μπορείτε να αλλάζετε τις προτιμήσεις εγγραφής σας όποτε θέλετε.
Απλώς, δημιουργήστε έναν λογαριασμό πατώντας το κουμπί «Εγγραφή» παρακάτω.