A konzultáció ismertetése

Véleménynyilvánítási időszak
16 január 2019 - 10 április 2019 (brüsszeli idő szerint éjfél)
Fórumtéma
Digitális gazdaság és társadalom

Célközönség

Polgárok: A konzultáció elsősorban azon személyeknek vagy szervezeteknek szól, akik érdekeltek a vezeték nélküli szolgáltatásokban és a mobilhálózatok telepítésében; • Fogyasztói szervezetek; • Civil szervezetek; • Hatóságok: A tagállamok jelenlegi engedélyezési eljárásban részt vevő országos, regionális és helyi szintű hatóságai, beleértve a nemzeti távközlési szabályozó hatóságok által képviselt bűnüldöző szerveket, akik ellenőrzik az elektromágneses mezőre vonatkozó szabályozás betartását; • Szakemberek: A tagállamok frekvenciaigazgatási szakértői, valamint a tudományos világ tagjai és a kutatóintézetek; • Ágazat/vállalkozások/szövetségek: mobilhálózat-berendezések gyártói/beszállítói, mobilhálózat-üzemeltetők és a hálózatok kiépítésével foglalkozó lehetséges alvállalkozóik.

Miért indítottuk ezt a konzultációt?

E konzultáció célja az azzal kapcsolatos vélemények összegyűjtése, hogy milyen széles legyen a mikrocellák könnyített kiépítésére vonatkozó szabályozás alkalmazási köre, azaz mely mikrocellák mentesüljenek az egyedi engedélyre vonatkozó követelmény alól, és e mentesség milyen fizikai és műszaki jellemzőkön alapuljon. A szóban forgó szabályozás bevezetése előtt alaposan meg kell vizsgálni annak várható környezeti, gazdasági és egyéb hatásait. Biztosítani kell ugyanakkor, hogy a mikrocellákat megfelelő mértékben ki lehessen építeni ahhoz, hogy létrejöhessenek az új 5G hálózatok.

A konzultációs kérdőív kitöltése

A konzultációs időszak lezárult A kérdőív már nem érhető el. Ha szeretne első kézből tájékozódni a kezdeményezéssel kapcsolatos fejleményekről, iratkozzon fel az értesítésekre.

A konzultáció eredménye

A konzultáció részleteiről az alábbiakban olvashat. Iratkozzon fel levelezőlistánkra, hogy első kézből értesüljön a kezdeményezéssel kapcsolatos fejleményekről.

Summary report