Komission sivusto on monikielinen

Komissio haluaa palvella sivustollaan tasapuolisesti erikielisiä EU-kansalaisia, mutta joutuu ottamaan huomioon joitakin käytännön rajoituksia, kuten kääntämisestä aiheutuvat kustannukset.

Osa sisältötyypeistä, kuten lainsäädäntö, on yleensä saatavilla kaikilla EU:n virallisilla kielillä. Osa verkkosivuista taas on saatavilla vain yhdellä kielellä. Jos sivusto on saatavilla useilla kielillä mutta sitä ei kuitenkaan kustannussyistä voida tarjota kaikilla EU-kielillä, kielet on valittu käyttäjätutkimuksen perusteella niin, että mahdollisimman moni lukija pystyy lukemaan sisällön.

Kaikki sisältö julkaistaan vähintään englanniksi, koska käyttäjätutkimusten mukaan 90 prosentille sivuston kävijöistä englanti on joko äidinkieli tai ensisijainen vieras kieli. Seuraamme myös, minkä sivujen kieliversioita käyttäjät yrittävät hakea, jotta voimme käännättää kyseiset sivut kielille, joilla on kysyntää.

Sivustolle lisätään jatkuvasti uutta sisältöä ja uusia päivityksiä. Jos jokin sivu ei ole saatavilla haluamallasi kielellä, se voi olla parhaillaan käännettävänä. Kieliversioita julkaistaan sitä mukaa kuin niitä valmistuu.

Sisällön haku eri kielillä

Tällä sivustolla ovat käytössä EU:n kaikki 24 virallista kieltä:

bulgaria, englanti, espanja, hollanti, iiri, italia, kreikka, kroaatti, latvia, liettua, malta, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakki, sloveeni, suomi, tanska, tšekki, unkari ja viro.

Kulloinkin näkyvän verkkosivun kieli ilmoitetaan sivun yläosassa olevassa kuvakkeessa. Jos haluat vaihtaa sivun kielen, napsauta kuvaketta, jossa on kielen lyhenne. Valikosta näet, millä kielillä sivu on saatavilla.

 Julkiset kuulemiset ja kansalaispalaute

Euroopan komissio järjestää säännöllisesti julkisia kuulemisia, joiden avulla kansalaiset voivat vaikuttaa EU:n politiikkaan ja lainsäädäntöprosessiin. Kuulemisten verkkokyselylomakkeet ovat usein saatavilla useimmilla EU:n virallisilla kielillä, ja aina vähintään englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Jos kuuleminen liittyy johonkin komission työohjelmassa mainittuun uuteen aloitteeseen, kyselylomake on yleensä saatavilla 23 virallisella kielellä.

Lisätietoa julkisista kuulemisista ja kansalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa EU:n politiikkaan ja lainsäädäntöprosessiin on tämän sivuston osiossa Kerro mielipiteesi.