Information på mange sprog

Vi prøver at finde en fornuftig balance mellem respekten for brugerne af de mange sprog i EU og praktiske hensyn som f.eks. omkostninger til oversættelse.

Nogle typer tekster, bl.a. lovgivning, findes altid på alle EU-sprog, mens andre kun er tilgængelige på ét sprog eller den kombination af sprog, som vi gennem brugerundersøgelser ved, vil gøre det muligt for os at nå det størst mulige publikum på den mest effektive måde.

Alt indhold offentliggøres som minimum på engelsk, fordi undersøgelser har vist, at vi på engelsk kan nå ca. 90 % af de besøgende på vores sites, fordi det enten er deres foretrukne fremmedsprog eller deres modersmål. Vi følger desuden brugernes adfærd, så vi kan se, når de forsøger at få vist sider på et bestemt sprog, for derudfra kan vi bede om oversættelse af de mest efterspurgte sider.

På denne side opdateres indholdet løbende, og der tilføjes jævnligt nye tekster. Det betyder, at hvis en side ikke er tilgængelig på det sprog, du ønsker, er den muligvis bare endnu ikke færdig med at blive oversat. Vi offentliggør oversat indhold, så snart det er klart.

Find indhold på dit sprog

På dette website bruger vi alle de 24 officielle EU-sprog:

bulgarsk, dansk, engelsk, estisk, finsk, fransk, græsk, irsk, italiensk, kroatisk, lettisk, litauisk, maltesisk, nederlandsk, polsk, portugisisk, rumænsk, slovakisk, slovensk, spansk, svensk, tjekkisk, tysk og ungarsk.

Det sprog, du får sitet vist på, står øverst på hver side. Klik på sprogknappen, hvis du ønsker at skifte til et andet sprog. Det bliver vist for hvert enkelt sprog, om siden er tilgængelig på dette sprog eller ej.

 Offentlige høringer og feedback

For at gøre det nemmere for folk at deltage i EU's beslutnings- og lovgivningsprocesser holder Europa-Kommissionen regelmæssigt offentlige høringer i form af onlinespørgeundersøgelser. Spørgeskemaerne findes altid som minimum på engelsk, fransk og tysk og i mange tilfælde på de fleste andre EU-sprog. Spørgeskemaer til høringer om nye initiativer, der indgår i Kommissionens arbejdsprogram, er normalt tilgængelige på 23 officielle EU-sprog.

Hvis du vil vide mere om offentlige høringer, og hvordan du kan bidrage til beslutnings- og lovgivningsprocessen i EU, kan du besøge siden Deltag i debatten på dette website.