Álláslehetőségek

Álláshirdetések vezetői pozíciók betöltésére 

Felsőszintű vezetők

Állások

A felsőszintű vezetői kategóriába tartoznak a következő pozíciók:

  • főigazgató,
  • főigazgató-helyettes,
  • igazgató,
  • főtanácsadó.

A főigazgatók állnak az európai uniós köztisztviselői piramis csúcsán: közvetlenül annak a biztosnak jelentenek, aki az általuk vezetett főigazgatóság munkáját felügyeli.

Az igazgatók a felettes főigazgatónak jelentenek, és a hatáskörükbe tartozó igazgatóság pénzügyi és emberi erőforrásainak kezeléséért felelnek.

Az elvárások

A felsőszintű vezetők kiválasztásának alapfeltétele a magas szintű végzettség. További követelmény, hogy megfelelő vezetői tapasztalatot tudjanak felmutatni. A pályázóknak ezenfelül bizonyítaniuk kell, hogy jó vezetői készségekkel rendelkeznek, és hogy munkájukban nagy hangsúlyt fektetnek a hatékonyságra, a hozzáértésre és a feddhetetlenségre. A főigazgatók besorolási fokozata AD 15 vagy AD 16, az igazgatóké pedig AD 14 vagy AD 15. 

Középszintű vezetők

Állások

A középszintű vezetői kategóriába tartoznak a következő pozíciók:

  • egységvezető,
  • osztályvezető,
  • munkacsoport-vezető.

A középszintű vezetők a közvetlen munkahelyi vezetők a Bizottságnál, és kulcsszerepet játszanak az intézmény politikai prioritásainak hatékony megvalósításában.

Az elvárások

A középszintű vezetőknek rendelkezniük kell a csoportmunka motiválásához és irányításához szükséges készségekkel, megfelelő szakértelemmel kell bírniuk az adott szakpolitikai vagy tevékenységi területen, illetve adott esetben megfelelő szakmai és vezetői tapasztalatot kell felmutatniuk. Az egységvezetők besorolási fokozata AD 9-től AD 14-ig terjed.

A vezetők mobilitása

Az Európai Bizottság aktívan ösztönzi a vezetők szervezeti egységeken belüli és közötti mobilitását. Főszabály szerint a vezetők 5 évente munkahelyet váltanak. A középvezetőknek legalább 10 évente új munkahelyet kell keresniük egy másik főigazgatóságnál. 

Ideiglenes vezetői állások

A vezetői pozíciókat betöltő személyek rendszerint az uniós intézmények tisztviselőinek köréből kerülnek ki. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy ideiglenes álláslehetőségek nyílnak meg külső jelentkezők számára.

Dokumentumok

LetöltésPDF - 913 KB
LetöltésPDF - 966.3 KB
LetöltésPDF - 161.6 KB
LetöltésPDF - 239.1 KB
LetöltésPDF - 424.7 KB
LetöltésPDF - 326.5 KB
LetöltésPDF - 118.1 KB