Az ökológiai termelésről dióhéjban

Rövid áttekintés az uniós ökológiai politika céljairól, az ökológiai logóról, valamint az ökológiai termékek termelésére, forgalmazására és értékesítésére vonatkozó jogszabályokról

Organic Action Plan

The Organic Action Plan will drive investment and innovation in organic farming and boost demand for organic food.

Ökológiai gazdálkodóvá válás

Tanúsítás és átállás, az ökológiai gazdálkodók számára elérhető támogatás és a bevált gyakorlatokkal kapcsolatos tanácsadás elérhetősége.

Az ökológiai termelés jövője

Tájékoztatás az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó, 2022-re halasztott új jogszabályról, az arról folytatott konzultációról és az ökológiai termeléssel foglalkozó cselekvési tervről

Ökológiai termelés és termékek

Milyen termékek állíthatók elő ökológiai módszerekkel, hogyan állítják azokat elő, és hogyan alkalmazandók az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó uniós szabályok a különböző ágazatokra?

Az ökológiai logó

Az uniós ökológiai logó céljai, a logó megjelenítésére vonatkozó szabályok, valamint letölthető logófájlok.

The Food for Europe podcast

The Food for Europe podcast is a European podcast series on food and farming, featuring interviews with key players in European agricultural policy.

Ökológiai termékek kereskedelme

Tájékoztatás az ökológiai termékek EU-ba történő behozataláról és iránymutatás a harmadik országok ellenőrző szervezetei számára

Az ökológiai ágazatra vonatkozó jogszabályok

Az Európai Bizottság több rendeletet fogadott el az ökológiai termékek előállításával, forgalmazásával és piaci értékesítésével kapcsolatosan.

Facts and figures

Facts and figures about organic farming in the EU.

Együttműködés és szakértői vélemények

Hogyan működik együtt az EU a szakértőkkel, az érdekelt felekkel és a nyilvánossággal a jobb jogalkotás és szabályozás érdekében?

Ellenőrzések és végrehajtás

Hogyan zajlik az ökológiai termékek termelőinek, előállítóinak és forgalmazóinak ellenőrzése, és miként auditálja az Európai Bizottság az uniós országok ellenőrzési rendszereit?