Helena Dalli, EU-commissaris voor Gelijkheid

"Laten we allemaal krachtiger opkomen voor diversiteit en daarnaar handelen. Gelijkheid vinden wij essentieel. Daarom vieren we in mei 2021 samen de Europese maand van de diversiteit. Met meer diversiteit op de werkplek maken we Europa eerlijker en gelijker voor iedereen."

Helena Dalli, EU-commissaris voor Gelijkheid

De Europese maand van de diversiteit vestigt de aandacht op het belang van diversiteit en inclusie op onze werkplek en in de samenleving, overal in de EU.

De inspanningen van organisaties voor meer diversiteit, diverse teams en inclusiviteit op de werkplek worden in het zonnetje gezet.

Alle organisaties in Europa, ongeacht of zij al een diversiteitscharter hebben ondertekend, nodigen wij uit om op te komen voor diversiteit en daarnaar te handelen. 

Waarom een Europese maand van de diversiteit?

Al lang zet de Europese Commissie zich door middel van wetgeving in voor meer diversiteit en inclusie en tegen discriminatie. Zo komt er steeds meer gelijkheid en kunnen miljoenen mensen hun potentieel ten volle benutten. Maar om voor gelijkheid en inclusiviteit in de samenleving te zorgen, moeten we allemaal samenwerken: openbare instellingen, particuliere bedrijven, non-profitorganisaties, steden en gemeenten, enz. Vooral nu, tijdens de coronapandemie, worden diversiteit en inclusie bedreigd.

Wist u dat meer dan een op de twee Europeanen (59%) van mening is dat discriminatie op grond van iemands etnische afkomst wijdverbreid is. Een op de drie mensen van Afrikaanse afkomst zegt de afgelopen vijf jaar racistische intimidatie te hebben ervaren. Meer dan 70 jaar na de Holocaust stoten Joodse mensen in de EU op wijdverbreid antisemitisme op allerlei gebieden. 

Daarom zal tijdens de Europese maand van de diversiteit 2021 extra aandacht worden besteed aan etnische diversiteit, met een openingsevenement op hoog niveau met commissaris Dalli op 4 mei 2021. Ook nodigen wij organisaties uit om dit thema op hun diversiteitsagenda te plaatsen.

Hoe kunt u deelnemen?

Ondanks de wereldwijde pandemie kunt u nog veel doen: virtuele of hybride bewustmakingsworkshops voor werknemers of rondetafelconferenties met deskundigen organiseren, een diversiteitshandleiding publiceren, socialemediacampagnes voeren, samenwerken met een non-profitorganisatie of vrijwilliger worden. Probeer creatief te zijn om diversiteit in uw organisatie zichtbaar te maken.

Bent u op zoek naar inspiratie? Raadpleeg onze gids voor beste praktijken voor allerlei ideeën of neem contact op met uw nationaal diversiteitscharter.

We zijn benieuwd naar uw initiatief, vergeet dus niet uw evenement of activiteit hier te registreren.

Diversiteitscharters

Sinds 2004 zijn er 26 diversiteitscharters in Europa opgesteld. Deze ondersteunen duizenden toonaangevende multinationale ondernemingen, kleine en middelgrote bedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties bij hun diversiteitsbeleid. Het Europees platform van diversiteitscharters vertegenwoordigt al die charters, en daarmee de meer dan 12.000 aangesloten organisaties en ruim 16 miljoen werknemers.

Materiaal

Documenten

DownloadenPDF - 577.8 KB