Áttekintés

Saját oktatási és képzési rendszereik megszervezéséért és a tanítási módszerek kialakításáért az egyes tagországok maguk felelősek, az EU a tagországok közös érdekeit szolgáló nemzeti tevékenységekhez nyújt támogatást.

Az Európai Bizottság számos platformon tesz hozzáférhetővé tanítási segédanyagokat. Ezeken a tanároknak és az oktatás területén dolgozó más szakembereknek módjuk van egymással megosztani saját anyagaikat és eszköztáraikat.

Oktatási platformok iskoláknak

  • Az eTwinning platform a szakmai fejlődés és a közös oktatási projektekben való részvétel lehetőségét adja meg az európai iskolák oktatói és egyéb területen dolgozó munkatársai számára.
  • School Education Gateway oktatási segédanyagok és a tanórákon közvetlenül felhasználható jegyzetek széles skáláját kínálja a portált használó online közösségnek.

Egyéb platformok

  • Az EPALE az európai felnőttoktatásban érdekeltek többnyelvű, nyitott közössége. Teret ad a fórumoknak, a forrásanyagok megosztásának és a szakmai kapcsolatok építésének.
  • Az Open Education portál azoknak kínál hasznos információkat, akiket a digitális és a nyílt hozzáférésű adatokon alapuló, innovatív tanítási módszerek érdekelnek.