Za štipendijo v študijskem letu 2021–2022 ne morete več zaprositi. V maju/juniju 2022 bo objavljen nov razpis za študijsko leto 2022–2023.

Štipendije (možne spremembe)

Finančna pomoč za magistrski/podiplomski študij konferenčnega tolmačenja se izplača v enkratnem znesku, enakovrednem vpisnini (šolnina in/ali administrativni stroški) za študijsko leto 2021/2022, in sicer največ 3 000 evrov.

PrenesiPDF - 526.5 KB

 

Rok za oddajo prijav (možne spremembe)

Rok za oddajo prijav je torek, 14. september 2021, do 23.59 (po bruseljskem času).

 

Pogoji (možne spremembe)

Do štipendije ste upravičeni, če:

  • ste študent/-ka magistrskega/podiplomskega programa konferenčnega tolmačenja ali se nameravate vpisati v tak program (za programe, ki trajajo več kot eno leto, morate biti vpisani v zadnji letnik)
  • ste državljan/-ka držav EU ali držav kandidatk (Albanija, Severna Makedonija, Črna gora, Srbija, Turčija)
  • morate/ste morali plačati vpisnino za program (šolnina in/ali administrativni stroški)

in izpolnjujete enega od naslednjih pogojev:

a) ste vpisani v program z enim od naslednjih aktivnih jezikov (jezik A): bolgarščina, hrvaščina, češčina, danščina, nizozemščina, angleščina, francoščina, nemščina, grščina, irščina, italijanščina, malteščina, portugalščina, slovaščina, slovenščina 

ali

b) ste vpisani v program za retour v angleščino, francoščino ali nemščino iz enega od naslednjih aktivnih jezikov: estonščina, finščina, madžarščina, latvijščina, litovščina, poljščina, romunščina, španščina ali švedščina

Vaši pasivni jeziki in/ali jezik retour mora biti v skladu s preferenčnimi profili, objavljenimi v razpisu.

 

Kontakt