Δεν μπορείτε πλέον να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Μια νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα δημοσιευτεί τον Μάιο/Ιούνιο του 2022.

Υποτροφίες (με την επιφύλαξη τροποποιήσεων)

Η οικονομική βοήθεια που προτείνεται για μεταπτυχιακές σπουδές στη διερμηνεία συνεδρίων καταβάλλεται 1 φορά και ισοδυναμεί με τα αντίστοιχα τέλη εγγραφής (δίδακτρα και/ή έξοδα διαχείρισης) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με ανώτατο όριο τα 3 000 ευρώ.

ΤηλεφόρτωσηPDF - 526.5 KB

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων (με την επιφύλαξη αλλαγής)

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021, στις 23:59 (ώρα Βρυξελλών).

 

Προϋποθέσεις επιλεξιμότητας (με την επιφύλαξη τροποποιήσεων)

Έχετε δικαίωμα σε υποτροφία εφόσον:

  • έχετε εγγραφεί σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη διερμηνεία συνεδρίων ή σκοπεύετε να εγγραφείτε σε τέτοιο πρόγραμμα (για κύκλο σπουδών που διαρκεί πάνω από ένα έτος, θα πρέπει να έχετε εγγραφεί στο τελευταίο έτος)
  • είστε υπήκοος κράτους μέλους της ΕΕ ή μιας από τις υποψήφιες χώρες (Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, Σερβία ή Τουρκία)
  • πρέπει να καταβάλετε/έχετε καταβάλει τέλη εγγραφής για τον κύκλο σπουδών (δίδακτρα και/ή έξοδα διαχείρισης)

και εφόσον πληροίτε μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) είστε εγγεγραμμένοι στον κύκλο σπουδών με ενεργητική γλώσσα μία από τις παρακάτω γλώσσες (γλώσσα «Α»): αγγλικά, βουλγαρικά, γαλλικά, γερμανικά, δανικά, ελληνικά, ιρλανδικά, ιταλικά, κροατικά, μαλτέζικα, ολλανδικά, πορτογαλικά, σλοβακικά, σλοβενικά ή τσέχικα 

ή

β) είστε εγγεγραμμένοι στον κύκλο σπουδών με γλώσσα επιστροφής τα αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά από μία από τις παρακάτω ενεργητικές γλώσσες: εσθονικά, ισπανικά, λετονικά, λιθουανικά, ουγγρικά, πολωνικά, ρουμανικά, σουηδικά ή φινλανδικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι παθητικές σας γλώσσες ή/και η γλώσσα επιστροφής πρέπει να συμφωνούν με τα προτιμώμενα προφίλ, όπως αυτά δημοσιεύονται στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων.

 

Επικοινωνία

 

Τμήματα