Áttekintés

Az uniós finanszírozás sok esetben különböző országokban működő szervezetek együttműködését igényli. Számos partnerkereső szolgáltatás működik, mely segít a pályázatokhoz együttműködő társszervezeteket találni, az együttműködni kívánó szervezeteknek pedig ajánlatukat közzétenni.

Partnerkeresés oktatási témájú projektekhez

Erasmus+ nemzeti irodák

A programországokban működő Erasmus+ nemzeti irodák szívesen segítenek a projektekhez megfelelő együttműködő partnereket találni. 

További információk a nemzeti irodák által nyújtott segítségről

Erasmus+ Projektplatform

Az Erasmus+ Projektplatform olyan projektismertető adatbázis, melyben a korábbi projektek leírása, eredménye, valamint a részt vevő szervezetek elérhetőségi adatai szerepelnek.

Partnerkeresés ifjúságügyi projektekhez

Az ifjúságügyi projekteken dolgozó szervezeteknek és informális csoportoknak az Otlas platform nyújt segítséget a nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítésében.

Partnerkeresés európai iskolai projektekhez

Az eTwinning iskolák online közössége, mely segít az iskolai tanároknak és az iskolai oktatás területén dolgozó más szakembereknek, hogy online és offline projektjeik megvalósításához partnereket találjanak.

A School Education Gateway olyan online együttműködési platform, melyet az iskolai oktatásban részt vevő szakemberek számára fejlesztettek ki, és amely egyebek mellett keresőfelületet kínál:

Partnerkeresés felnőttoktatási projektekhez

Az európai felnőttképzés elektronikus platformja (EPALE) partnerkereső felületet kínál a felnőttoktatásban érdekelt magánszemélyek és szervezetek számára a hálózatépítéshez és a tapasztalatcseréhez. 

Partnerkeresés szakképzési projektekhez

A szakképzés területén a gyakorlati képzés színvonalát emelni hivatott hálózat, a Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetsége tud segítséget nyújtani a partnerkeresésben.

A Szakmai Készségek Európai Hete hathatós segítséget nyújt a kapcsolatépítéshez és az együttműködéshez diákok, szülők, cégek, oktatási és képzési szolgáltatók, felnőttoktatással foglalkozó szervezetek, kamarák és egyéb szakmai szervezetek, kutatók, pályaorientációs tanácsadók és közhivatalok számára.