Responsabilități

UKTF Team photo

„Grupul operativ pentru relațiile cu Regatul Unit” (UKTF) a fost înființat la 16 noiembrie 2019, în cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene.

Acesta înlocuiește Grupul operativ pentru pregătirea și desfășurarea negocierilor cu Regatul Unit în temeiul articolului 50 din TUE, care a fost creat la 1 octombrie 2016 pentru a conduce negocierile de retragere.

Domnul Michel Barnier a fost reconfirmat în funcția de șef al grupului operativ. Adjunctul șefului grupului operativ este doamna Clara Martinez Alberola.

Grupul operativ coordonează activitățile Comisiei cu privire la toate aspectele strategice, operaționale, juridice și financiare legate de retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, cu respectarea deplină a orientărilor Consiliului European. Prin urmare, acesta coordonează și negocierile privind viitoarea relație cu Regatul Unit, punerea în aplicare a Acordului de retragere, precum și pregătirile Comisiei pentru eventualitatea scenariului fără acord.

Grupul operativ funcționează sub autoritatea directă a președintei Comisiei, doamna Ursula von der Leyen, și în strânsă cooperare cu Secretariatul General, cu toate serviciile Comisiei implicate și cu Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE).

Conducere și organizare

DescarcăPDF - 304 KB