Responsabilități

Obiectivele noastre

Vrem ca Europa să fie un loc mai sănătos și mai sigur. Misiunea noastră este de a proteja sănătatea cetățenilor și de a monitoriza alimentele comercializate, pentru a garanta că acestea sunt sigure.

Ne propunem

Ce facem

Ne vom atinge obiectivele monitorizând și ascultând ce vă preocupă și luând măsuri.

Monitorizăm

Odată ce UE a adoptat reglementări și politici privind siguranța alimentelor și sănătatea publică, sarcina aplicării lor le revine guvernelor (naționale, regionale sau locale). Ele trebuie să se asigure că autoritățile responsabile, întreprinderile și producătorii de alimente respectă normele, iar noi verificăm dacă acest lucru se întâmplă cu adevărat.

Ascultăm

Atunci când elaborăm politici, dorim să aflăm opiniile tuturor părților interesate. De aceea, organizăm consultări. Luăm în considerare și politicile conexe ale UE (cum ar fi cele privind comerțul, competitivitatea și mediul), precum și preocupările părților interesate.

Acționăm

Acolo unde constatăm că este nevoie să se acționeze la nivelul UE, propunem legi și sprijinim proiecte. Iar când autoritățile naționale sau regionale sunt cele mai în măsură să acționeze în anumite domenii, le susținem.

DG SANTE elaborează și pune în aplicare politicile Comisiei în materie de:

Planuri și rapoarte

Programul de lucru al Comisiei – obiectivele și activitățile planificate la nivelul întregii instituții pentru anul curent

Planul strategic al departamentului – department strategy, objectives for 2020-2024

Planul de management al departamentului – resursele, activitățile și rezultatele preconizate pentru anul curent

Raportul de activitate al departamentului – realizări și resursele utilizate în anul precedent

Conducere și organizare

DescarcăPDF - 638.9 KB

Contact