A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
13 november 2017 - 23 február 2018
Témakörök
Digitális gazdaság és társadalom

A konzultáció eredménye és a további lépések

A Bizottság a kérdőívre adott válaszokat röviddel a konzultáció után közzé fogja tenni. A digitális egységes piaccal kapcsolatos konzultációk honlapján fel lesz tüntetve a konzultáció eredményét ismertető oldalhoz vezető link.

Célcsoport

  • Magánszemélyek
  • Közösségimédia-platformok
  • Hírközlésimédia-szervezetek (műsorszolgáltatók, szerkesztőségek, hírügynökségek, online médiaplatformok és tényellenőrzők)
  • Tudományos/felsőoktatási intézmények
  • Civil társadalmi szervezetek

A konzultáció célja

A nyilvános konzultáció eredménye segíteni fog a Bizottságnak abban, hogy felmérje, mennyire hatékonyak azok az intézkedések, amelyeket a piaci szereplők és más érdekeltek már foganatosítottak, továbbá hogy szükség van-e a védelmi mechanizmusok hatókörének növelésére, illetve a különböző típusú álhírekkel szembeni fellépést célzó további intézkedésekre.

A konzultáció a következőkkel kapcsolatos információk begyűjtésére irányul:

  1. Az álhír/hamis információk fogalommeghatározása és az interneten való terjedésük jellemzői
  2. Az internetes platformok, a hírközlésimédia-szervezetek és a civil társadalmi szervezetek által a félretájékoztatás online terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések értékelése
  3. A minőségi tájékoztatás megerősítését és a félretájékoztatás online terjedésének megakadályozását célzó jövőbeli intézkedések hatálya

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

Két kérdőív áll rendelkezésre: az egyik a polgároknak szól, a másik pedig az álhírek és az online félretájékoztatás területén szakmai tapasztalattal rendelkező jogi személyeknek és újságíróknak.

A kérdőívet Ön az EU bármely nyelvén kitöltheti és beküldheti.

Válaszait bármikor elmentheti, és folytathatja később a kitöltést. A kitöltött kérdőívet a benyújtást követően le tudja tölteni saját számítógépére. 

Akadálymentes hozzáférés fogyatékos felhasználók részére

Az online kérdőív megfelel a Web Akadálymentesítési Útmutatóban (WCAG) lefektetett előírásoknak.

A személyes adatok védelme; adatvédelmi nyilatkozat

A kérdőív megtekintése

Vegyen részt a konzultációban magánszemélyként vagy megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező jogi személyként, illetve újságíróként.

Elérhetőségek