A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
30 január 2018 - 27 április 2018
Témakörök
Környezetvédelem

A válaszok megtekintése

LetöltésXLS - 659 KB

Célcsoport

Minden érdekelt fél – magánszemélyek, vállalkozások, szervezetek, hatóságok stb. – részvételére számítunk.

A konzultáció célja

A hulladékszállításról szóló 1013/2006/EK rendelet 60. cikkének (2a) bekezdése értelmében a Bizottságnak 2020. december 31-ig el kell végeznie a rendelet felülvizsgálatát. A minőségi jogalkotásra vonatkozó iránymutatásokkal összhangban ennek a folyamatnak az első lépéseként ki kell értékelni az irányelvet. Az értékelés keretében a Bizottság azonosítani kívánja a rendelet megvalósítását célzó bevált és helytelen eljárásokat, és meg akarja állapítani, hogy a jogszabály eléri-e a céljait. Ehhez a következő öt értékelési szempontot fogja alapul venni: eredményesség, hatékonyság, relevancia, következetesség és uniós hozzáadott érték. A jelen nyilvános konzultáció segíteni fog annak megállapításában, hogy mennyire célravezető a rendelet. Az érdekelt felek, köztük a magánszemélyek, a vállalkozások, a szervezetek, a hatóságok által szolgáltatott információk és észrevételek, meglátások fontos adalékként fognak szolgálni a Bizottságnak az értékelés elvégzéséhez.

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

A konzultációban az online kérdőív kitöltésével lehet részt venni.

A kérdőív kitöltéséhez kattintson ide.

A kérdőív az EU összes hivatalos nyelvén rendelkezésre áll, és e nyelvek bármelyikén kitölthető. Mivel azonban a válaszok fordítása időigényes lehet, ha teheti, észrevételeit angol nyelven fogalmazza meg, így a Bizottság gyorsabban fel tudja dolgozni az Ön kérdőívét.

A kérdőív kitöltése bármikor megszakítható, és később folytatható. A válaszok beküldése után elmentheti a saját számítógépére a kitöltött kérdőív másolatát.

A benyújtott hozzászólásokat a Bizottság alapesetben nyilvánosságra hozza az interneten. Kérjük, olvassa el a konzultációhoz csatolt egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyből megtudhatja, hogyan kezeljük az Ön válaszait és személyes adatait.

A kérdőív megtekintése

Referenciadokumentumok

LetöltésPDF - 112.3 KB

Kiegészítő információk

Az európai átláthatósági kezdeményezés keretében a Bizottság felkéri a nyilvános konzultációban részt venni kívánó szervezeteket (civil szervezeteket, szakmai szövetségeket, vállalkozásokat stb.), hogy az átláthatósági nyilvántartásban való regisztráció és a regisztrált szervezetekre vonatkozó magatartási kódex elfogadása révén szolgáltassanak adatokat a Bizottság és a nyilvánosság számára arról, milyen csoportokat és milyen ügyeket képviselnek, mik a céljaik, illetve milyen a finanszírozási hátterük és a szervezeti felépítésük.

Ha szervezete már szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, kérjük, a kérdőíven adja meg nyilvántartási azonosító számát. Ebben az esetben úgy tekintjük, hogy az Ön által megfogalmazott észrevételek a szervezet véleményét tükrözik.

Ha az Ön szervezete még nem szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, itt az alkalom, hogy regisztrálja. A regisztráció után térjen vissza erre az oldalra a kérdőív kitöltéséhez és benyújtásához.

A konzultáció keretében beérkezett válaszok elemzése során a nyilvántartásban nem szereplő szervezetek válaszait egyéni észrevételként fogjuk kezelni (kivéve, ha az Európai Unió működéséről szóló szerződés európai szociális párbeszédről szóló 154–155. cikkének rendelkezései értelmében érdekképviseleti szervezetnek minősülnek).

Elérhetőségek