A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
20 február 2018 - 31 május 2018
Témakörök
Nemzetközi partnerségek
Szervezeti egységek

Célcsoport

A konzultációban az uniós tagállamok és a kedvezményezett országok valamennyi érintettje részt vehet (állami és helyi hatóságok, civil szervezetek, tudományos intézmények, fejlesztési ügynökségek és szervek, agytrösztök, tanácsadó irodák, magánszervezetek, fejlesztési bankok és magánszemélyek).

A konzultáció célja

A Tanács és az Európai Parlament független értékelést kért arról, hogy milyen előrehaladást ért el az EU a szakpolitikák fejlesztési szempontú koherenciájára vonatkozó kötelezettségvállalása terén. A Nemzetközi Együttműködés és a Fejlesztés Főigazgatósága (DG DEVCO) megbízásából külső értékelés készül a 2009 és 2016 közötti időszakról. A dokumentumból az érdekeltek átfogó és pártatlan képet kaphatnak arról, hogy az EU miképpen hozza összhangba szakpolitikáit a fejlesztési szempontokkal. Az értékelés alkalmat ad majd a legfőbb tanulságok levonására is. Emellett ajánlásokat is megfogalmaz a jelenlegi intézkedések tökéletesítése céljából, valamint annak érdekében, hogy az EU továbbra is megfelelő döntéseket tudjon hozni a fejlesztési szempontú szakpolitikai koherencia kapcsán.

A konzultációval a Bizottság a lehető legtöbb érintett (ideértve a partnerországbeli szereplők) véleményét meg szeretné ismerni a tárgyban. A konzultáció eredményét figyelembe fogja venni az értékelő jelentés elkészítésekor.

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

A konzultációban az online kérdőív kitöltésével lehet részt venni.

Kitöltöm a kérdőívet

Referenciadokumentumok

LetöltésPDF - 337.3 KB

Elérhetőségek