A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
23 január 2018 - 18 április 2018
Témakörök
Egységes piac, Vállalkozás- és iparpolitika, Környezetvédelem, Fogyasztóvédelem

A válaszok megtekintése

LetöltésPDF - 5 MB
LetöltésXLS - 1 MB

A konzultáció eredménye és a további lépések

LetöltésPDF - 1.7 MB

Célcsoport

E konzultáció során mindazoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek a részvételére számítunk, amelyeket, illetve akiket (potenciálisan) érint az irányelv vagy annak esetleges módosítása. Különösen a következők közreműködésére számítunk:

  • tagállami hatóságok illetékes részlegei;
  • vállalkozások, üzleti szereplők, szakemberek és vállalkozói szövetségek vagy szervezetek;
  • fogyasztói szervezetek, szakszervezetek, kutató- és tudományos intézmények és magánszemélyek.

A konzultáció célja

A Bizottság jelenleg értékeli, hogy mennyire célravezetők és hatékonyak a kültéri használatra tervezett berendezések zajkibocsátására vonatkozó jelenlegi uniós szabályok. Konkrétan a 2000/14/EK zajirányelvről van szó, amelynek hatálya a szabadtéren használatos berendezések mintegy 57 típusára terjed ki, többek között az építési területeken és a parkokban, kertekben használt berendezésekre.

Az eddig beérkezett információk alapján mérlegeljük egy, az irányelv felülvizsgálatára irányuló jogalkotási javaslat kidolgozásának lehetőségét is, figyelembe véve a belső piacon forgalmazott termékekre vonatkozó uniós egészségügyi és biztonsági előírásokat, valamint a műszaki haladást és az érintett ágazatokban végbement legújabb fejleményeket. Az esetleges felülvizsgálattal kapcsolatban további információk a 2000/14/EK irányelv felülvizsgálatáról szóló bevezető hatásvizsgálatban olvashatók.

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

A konzultáció pártatlan és átlátható lebonyolítása érdekében csak az online kérdőíven benyújtott válaszokat fogjuk figyelembe venni és feltüntetni az összefoglaló jelentésben.

A válaszadók az online kérdőív végén állásfoglalást megfogalmazó vagy egyéb dokumentumot is feltölthetnek. A feltöltött dokumentumot a válaszokkal együtt közzé fogjuk tenni.

Kérjük, olvassa el az egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben tájékoztatjuk arról, hogyan és milyen feltételekkel kezeljük válaszait és személyes adatait. 

Referenciadokumentumok

Elérhetőségek