A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
11 január 2018 - 5 április 2018
Témakörök
Környezetvédelem

A válaszok megtekintése

LetöltésXLS - 68.2 MB

A konzultáció eredménye és a további lépések

A factsheet and a summary of the results of the consultation are published below:

Factsheet: Public consultation on an EU pollinators initiative

Summary of the results of the public consultation

There were 66 579 replies to the public consultation. All replies are published below:

Submitted position papers

 

Célcsoport

Minden magánszemély és szervezet részvételére számítunk.

A konzultáció célja

A konzultáció révén a Bizottság képet kíván alkotni arról, hogy az érdekeltek és a téma iránt érdeklődők hogyan vélekednek a beporzást végző rovarok állományainak csökkenéséről. A beérkezett hozzászólások segíteni fognak a Bizottságnak abban, hogy megfelelő uniós intézkedéseket dolgozzon ki a beporzók védelmében. A kérdőív kitér a beporzóállományok megcsappanásának okaira és következményeire, a lehetséges válaszintézkedésekre és a probléma uniós vetületeire. 

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

Ha részt kíván venni a nyilvános konzultációban, kérjük, töltse ki az online konzultációs kérdőívet az EU Survey honlapján.

A kérdőív 23 európai nyelven áll rendelkezésre. A válaszokat e nyelvek bármelyikén be lehet küldeni. 

A kérdőív kitöltése körülbelül 20 percet vesz igénybe. A kérdőív kitöltése bármikor megszakítható, és később folytatható. A válaszok beküldése után elmentheti a saját számítógépére a kitöltött kérdőív másolatát.

A csillaggal (*) jelölt rovatok kitöltése kötelező.

A benyújtott hozzászólásokat a Bizottság nyilvánosságra hozza az interneten. Kérjük, olvassa el az egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben tájékoztatjuk arról, hogyan kezeljük személyes adatait és válaszait.

A kérdőív megtekintése

A konzultációs kérdőív az EU Survey honlapon érhető el.

Mielőtt kitöltené a kérdőívet, kérjük, figyelmesen olvassa el az egyedi adatvédelmi nyilatkozatot. 

Kiegészítő információk

Az európai átláthatósági kezdeményezés keretében a Bizottság felkéri a nyilvános konzultációban részt venni kívánó szervezeteket (civil szervezeteket, szakmai szövetségeket, vállalkozásokat stb.), hogy az átláthatósági nyilvántartásban való regisztráció és a regisztrált szervezetekre vonatkozó magatartási kódex elfogadása révén szolgáltassanak adatokat a Bizottság és a nyilvánosság számára arról, milyen csoportokat és milyen ügyeket képviselnek, mik a céljaik, illetve milyen a finanszírozási hátterük és a szervezeti felépítésük.

Ha szervezete már szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, kérjük, a kérdőíven adja meg nyilvántartási azonosító számát. Ebben az esetben úgy tekintjük, hogy az Ön által megfogalmazott észrevételek a szervezet véleményét tükrözik.

Ha az Ön szervezete még nem szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, itt az alkalom, hogy regisztrálja. A regisztráció után térjen vissza erre az oldalra a kérdőív kitöltéséhez és benyújtásához.

A konzultáció keretében beérkezett válaszok elemzése során a nyilvántartásban nem szereplő szervezetek válaszait egyéni észrevételként fogjuk kezelni (kivéve, ha az Európai Unió működéséről szóló szerződés európai szociális párbeszédről szóló 154–155. cikkének rendelkezései értelmében érdekképviseleti szervezetnek minősülnek).

Elérhetőségek