Više informacija o ovom savjetovanju

Razdoblje savjetovanja
11 siječnja 2018 - 5 travnja 2018
Teme
Okoliš
Službe

Pregled odgovora

PreuzimanjeXLS - 68.2 MB

Rezultati savjetovanja i sljedeći koraci

A factsheet and a summary of the results of the consultation are published below:

Factsheet: Public consultation on an EU pollinators initiative

Summary of the results of the public consultation

There were 66 579 replies to the public consultation. All replies are published below:

Submitted position papers

 

Ciljna skupina

U savjetovanje se mogu uključiti svi pojedinci i organizacije.

Cilj savjetovanja

Cilj je savjetovanja prikupiti stajališta o smanjenju broja oprašivača koja će se upotrijebiti pri razvoju inicijative EU-a za oprašivače. Upitnik obuhvaća uzroke i posljedice smanjenja broja oprašivača, potencijalne mjere za njegovo ublažavanje te aspekte tog problema relevantne za EU. 

Kako poslati odgovor

U javnom savjetovanju možete sudjelovati ispunjavanjem internetskog upitnika putem sustava EU Survey.

Upitnik je dostupan na 23 jezika EU-a. Odgovore možete dati na bilo kojem od tih jezika. 

Ispunjavanje upitnika traje oko 20 minuta. Ispunjavanje upitnika možete u svakom trenutku prekinuti te nastaviti kasnije. Kad predate odgovore, možete preuzeti primjerak svojih odgovora.

Polja označena zvjezdicom obvezna su.

Primljeni odgovori ili dokumenti objavit će se na internetu. Za sve informacije o postupanju s vašim osobnim podacima i odgovorima pročitajte posebnu izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Prikaz upitnika

Upitnik je dostupan u sustavu EU Survey.

Prije nego što počnete odgovarati na pitanja, svakako pročitajte posebnu izjavu o zaštiti osobnih podataka. 

Dodatne informacije

U okviru Europske inicijative za transparentnost Komisija poziva organizacije (uključujući nevladine organizacije, trgovinska udruženja, poduzeća itd.) koje žele sudjelovati u javnom savjetovanju da upisom u registar transparentnosti i prihvaćanjem njegova kodeksa ponašanja Komisiju i širu javnost obavijeste o tome koga i što predstavljaju te o svojim ciljevima, financiranju i strukturama.

Ako je vaša organizacija registrirana, u upitniku navedite njezin registarski identifikacijski broj. U tom će se slučaju vaši odgovori smatrati stajalištem vaše organizacije.

Ako vaša organizacija još nije registrirana, možete je sada registrirati. Zatim se vratite na ovu stranicu i podnesite odgovore kao registrirana organizacija.

Tijekom analize odgovora prikupljenih u okviru savjetovanja odgovori subjekata koji nisu upisani u registar smatrat će se odgovorima pojedinaca (osim ako su ti subjekti priznati kao reprezentativni dionici u skladu s odredbama Ugovora koje se odnose na europski socijalni dijalog, članci 154. – 155. UFEU-a).

Kontakt