A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
9 január 2018 - 9 március 2018
Témakörök
Fogyasztóvédelem, Kultúra- és médiapolitika, Digitális gazdaság és társadalom, Oktatás és képzés, Foglalkoztatás és szociális ügyek, Az EU bővítése, Humanitárius segítségnyújtás és polgári védelem, Nemzetközi együttműködés és fejlesztés, Justice and fundamental rights, Migrációs és menekültügyi politika, Kutatás és innováció, Regionális politika, Sport

A konzultáció eredménye és a további lépések

LetöltésPDF - 862.8 KB

Célcsoport

A konzultációban bármely magánszemély és szervezet részt vehet.

Minden olyan magánszemély, illetve szervezet részvételére számítunk, aki/amely tanulmányi mobilitással, általánosságban az oktatással és képzéssel, az önkéntességgel, a humanitárius segítségnyújtással, a szolidaritási tevékenységekkel, az ifjúsági munkával, a munkavállalói mobilitással, a kultúrával, a médiával és a művészettel, az uniós polgársággal és értékekkel, a jogérvényesüléssel, az igazságügyi együttműködéssel és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ügyekben érdekelt, illetve azok iránt érdeklődik.

A konzultáció célja

A Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre (azaz az EU hosszú távú költségvetésére) és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozóan. A Bizottság úgy alakítja ki a javaslatait, hogy azok lehetővé tegyék az EU-nak a legfontosabb problémák megoldását azokon a területeken, ahol a tagállamok uniós szinten összefogva többet tudnak elérni, mint külön-külön. Ehhez gondosan értékelni kell, hogy mi működött jól az elmúlt időszakban, és mit lehetne javítani a jövőben. Ez a konzultáció szerves részét képezi a folyamatnak. Célja, hogy a Bizottság megismerje az érdekeltek véleményét arról, hogy miképpen lehetne minden egyes eurót az uniós költségvetésből a lehető legjobban felhasználni.

A jelenlegi pénzügyi programok értékelése kapcsán már több szakpolitikai területen is sor került hasonló konzultációkra, amelyek során a Bizottság többek között a programok teljesítményét és a jövőbeli kihívásokat vizsgálta. A konzultációk keretében beérkezett véleményeket a Bizottság figyelembe fogja venni a következő többéves pénzügyi keretre vonatkozó javaslatainak kidolgozása során.

Jelen konzultációval párhuzamosan a Bizottság más nyilvános konzultációkat is indít a következő területeken: kohézió; beruházások; biztonság; migráció és menekültügy; stratégiai infrastruktúrák.

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

Ha részt kíván venni a nyilvános konzultációban, kérjük, töltse ki az online konzultációs kérdőívet. Kérjük, hogy az egyes kérdésekre adott válaszát részletesen fejtse ki az e célra szolgáló szövegmezőben. Ez segíteni fog a Bizottságnak abban, hogy pontosan megértse az Ön álláspontját az adott témával kapcsolatban.

A kérdőív az EU 23 hivatalos nyelvén áll rendelkezésre. A válaszokat e nyelvek bármelyikén be lehet küldeni.

A kérdőív kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A kérdőív kitöltését Ön bármikor megszakíthatja, és később folytathatja. A kérdőív letölthető PDF formátumban. A válaszok beküldése után elmentheti saját számítógépére a kitöltött kérdőív másolatát. A kérdőív végén lehetősége lesz arra, hogy dokumentumokat töltsön fel válaszainak alátámasztására, illetve kiegészítésére (maximális fájlméret: 1 MB).

Az átláthatóság biztosítása érdekében a konzultációban részt vevő szervezeteket felkérjük, hogy regisztrálják magukat az átláthatósági nyilvántartásban, és fogadják el a regisztrált szervezetekre vonatkozó magatartási kódexet. Ha az Ön által képviselt szervezet szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, kérjük, adja meg a szervezet nyilvántartási azonosító számát az online kérdőív kitöltésekor. Amennyiben az Ön által képviselt szervezet nincs nyilvántartásba véve, itt regisztrálhat. A regisztráció után térjen vissza erre az oldalra, és észrevételeit már a regisztrált szervezet nevében küldheti be.

Kérjük, olvassa el az egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben ismertetjük, hogyan kezeljük személyes adatait és válaszait.

A kérdőív megtekintése

A kérdőív itt érhető el.

A konzultációra beérkezett válaszok

A Bizottság a kérdőívre adott válaszokat röviddel a konzultáció után közzé fogja tenni.

A konzultáció eredménye

Miután lezárult a konzultáció, a Bizottság összefoglalót készít a hozzászólásokból. Az Ön válaszait a Bizottság figyelembe fogja venni a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozó átfogó javaslatainak kidolgozása során.

Kiegészítő információk

Bővebb információkért kérjük, látogasson el az alábbi weboldalakra:

Kapcsolatfelvétel

SG-OPC-VALUES-MOBILITY@ec.europa.eu

Felelősségkizáró nyilatkozat

Figyelem: ez a dokumentum kizárólag a tájékoztatás és a konzultáció célját szolgálja. Az Európai Bizottság semmilyen módon nem fogadta el és nem hagyta jóvá, ezért nem tekinthető a Bizottság munkatársainak véleményét kifejező dokumentumnak. A kérdőív tartalma semmilyen módon nem vetíti előre a Bizottság véleményét a konzultáció során tárgyalt kérdésekkel kapcsolatban, és nem tekinthető a Bizottság témával kapcsolatos állásfoglalásának sem. Az Európai Bizottság nem garantálja, hogy a dokumentumban szereplő információk helytállóak, és azok semminemű felhasználásáért nem vállal felelősséget.