A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
10 január 2018 - 9 március 2018
Témakörök
Banki és pénzügyi szolgáltatások, Vállalkozás- és iparpolitika, Versenypolitika, Fogyasztóvédelem, Vámügyek, Digitális gazdaság és társadalom, Gazdaság, pénzügyek és az euró, Egységes piac, Környezetvédelem, Csalásmegelőzés, Élelmiszer-biztonság, Intézményi ügyek, Justice and fundamental rights, Migrációs és menekültügyi politika, Kutatás és innováció, Regionális politika, Egységes piac, Adózás, Közlekedés és szállítás, Közegészségügy

A konzultáció eredménye és a további lépések

LetöltésPDF - 870.3 KB

Célcsoport

A konzultációban bármely magánszemély és szervezet részt vehet.

Minden olyan magánszemély, illetve szervezet részvételére számítunk, aki/amely beruházásokkal, a vállalkozói léttel, a kutatással, az innovációval és a kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatos ügyekben érdekelt, illetve azok iránt érdeklődik.

A konzultáció célja

A Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre (azaz az EU hosszú távú költségvetésére) és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozóan. A Bizottság úgy alakítja ki a javaslatait, hogy azok lehetővé tegyék az EU-nak a legfontosabb problémák megoldását azokon a területeken, ahol a tagállamok uniós szinten összefogva többet tudnak elérni, mint külön-külön. Ehhez gondosan értékelni kell, hogy mi működött jól az elmúlt időszakban, és mit lehetne javítani a jövőben. Ez a konzultáció szerves részét képezi a folyamatnak. Célja, hogy a Bizottság megismerje az érdekeltek véleményét arról, hogy miképpen lehetne minden egyes eurót az uniós költségvetésből a lehető legjobban felhasználni.

A jelenlegi pénzügyi programok értékelése kapcsán már több szakpolitikai területen is sor került hasonló konzultációkra, amelyek során a Bizottság többek között a programok teljesítményét és a jövőbeli kihívásokat vizsgálta. A konzultációk keretében beérkezett véleményeket a Bizottság figyelembe fogja venni a következő többéves pénzügyi keretre vonatkozó javaslatainak kidolgozása során.

Jelen konzultációval párhuzamosan a Bizottság más nyilvános konzultációkat is indít a következő területeken: kohézió; biztonság; migráció és menekültügy; stratégiai infrastruktúrák; értékek és mobilitás. Ezek a konzultációk a jövőbeli uniós finanszírozás teljes spektrumát lefedik.

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

Ha részt kíván venni a nyilvános konzultációban, kérjük, töltse ki az online konzultációs kérdőívet. Kérjük, hogy az egyes kérdésekre adott válaszát részletesen fejtse ki az e célra szolgáló szövegmezőben. Ez segíteni fog a Bizottságnak abban, hogy pontosan megértse az Ön álláspontját az adott témával kapcsolatban.

A kérdőív az EU 23 hivatalos nyelvén áll rendelkezésre. Ön a kérdéseket az EU hivatalos nyelvei közül bármelyiken megválaszolhatja.

A kérdőív kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A kérdőív kitöltését Ön bármikor megszakíthatja, és később folytathatja. A kérdőív letölthető PDF formátumban. A válaszok beküldése után elmentheti saját számítógépére a kitöltött kérdőív másolatát. A kérdőív végén lehetősége lesz arra, hogy dokumentumokat töltsön fel válaszainak alátámasztására, illetve kiegészítésére (maximális fájlméret: 1 MB).

Az átláthatóság biztosítása érdekében a konzultációban részt vevő szervezeteket felkérjük, hogy regisztrálják magukat az átláthatósági nyilvántartásban, és fogadják el a regisztrált szervezetekre vonatkozó magatartási kódexet. Ha az Ön által képviselt szervezet szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, kérjük, adja meg a szervezet nyilvántartási azonosító számát az online kérdőív kitöltésekor. Amennyiben az Ön által képviselt szervezet nincs nyilvántartásba véve, itt regisztrálhat. A regisztráció után térjen vissza erre az oldalra, és észrevételeit már a regisztrált szervezet nevében küldheti be.

Kérjük, olvassa el az egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben ismertetjük, hogyan kezeljük személyes adatait és válaszait.

A kérdőív megtekintése

A kérdőív itt érhető el.

A konzultációra beérkezett válaszok

A Bizottság a kérdőívre adott válaszokat röviddel a konzultáció után közzé fogja tenni.

A konzultáció eredménye

Miután lezárult a konzultáció, a Bizottság összefoglalót készít a hozzászólásokból. Az Ön válaszait a Bizottság figyelembe fogja venni a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozó átfogó javaslatainak kidolgozása során.

Kiegészítő információk

Bővebb információkért kérjük, látogasson el az alábbi weboldalakra:

Kapcsolatfelvétel

SG-OPC-INVESTMENT-SME-INNOVATION@ec.europa.eu

Felelősségkizáró nyilatkozat

Figyelem: ez a dokumentum kizárólag a tájékoztatás és a konzultáció célját szolgálja. Az Európai Bizottság semmilyen módon nem fogadta el és nem hagyta jóvá, ezért nem tekinthető a Bizottság munkatársainak véleményét kifejező dokumentumnak. A kérdőív tartalma semmilyen módon nem vetíti előre a Bizottság véleményét a konzultáció során tárgyalt kérdésekkel kapcsolatban, és nem tekinthető a Bizottság témával kapcsolatos állásfoglalásának sem. Az Európai Bizottság nem garantálja, hogy a dokumentumban szereplő információk helytállóak, és azok semminemű felhasználásáért nem vállal felelősséget.