A válaszok megtekintése

A Bizottság a kérdőívre adott válaszokat röviddel a konzultáció után közzé fogja tenni.

A konzultáció eredménye és a további lépések

Miután lezárult a konzultáció, a Bizottság összefoglalót készít a hozzászólásokból. Az Ön válaszait a Bizottság figyelembe fogja venni a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozó átfogó javaslatainak kidolgozása során.

Factual summary of the public consultation on the EU long-term budget in the area of cohesion

Support to public consultation on cohesion policy - Final report

Célcsoport

A konzultációban minden olyan magánszemély és szervezet részt vehet, aki (amely) a kohéziós politika területén tevékenykedik, vagy érdeklődik a téma iránt, különös tekintettel az uniós programok és alapok kedvezményezettjeire (nemzeti, regionális és helyi hatóságok, kormányközi és nem kormányzati szervezetek, tudományos intézmények, a civil társadalom tagjai, vállalkozások stb.).

A konzultáció célja

A Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre (azaz az EU hosszú távú költségvetésére) és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozóan. A Bizottság úgy alakítja ki a javaslatait, hogy azok lehetővé tegyék az EU-nak a legfontosabb problémák megoldását azokon a területeken, ahol a tagállamok uniós szinten összefogva többet tudnak elérni, mint külön-külön. Ehhez gondosan értékelni kell, hogy mi működött jól az elmúlt időszakban, és mit lehetne javítani a jövőben. Ez a konzultáció szerves részét képezi a folyamatnak. Célja, hogy a Bizottság megismerje az érdekeltek véleményét arról, hogy miképpen lehetne minden egyes eurót az uniós költségvetésből a lehető legjobban felhasználni.

A jelenlegi pénzügyi programok értékelése kapcsán már több szakpolitikai területen is sor került hasonló konzultációkra, amelyek során a Bizottság többek között a programok teljesítményét és a jövőbeli kihívásokat vizsgálta. A konzultációk keretében beérkezett véleményeket a Bizottság figyelembe fogja venni a következő többéves pénzügyi keretre vonatkozó javaslatainak kidolgozása során.

Jelen konzultációval párhuzamosan a Bizottság más nyilvános konzultációkat is indít a következő területeken: kohézió; beruházások; kutatás és innováció, kis- és középvállalkozások és az egységes piac; migráció; biztonság; stratégiai infrastruktúrák; értékek és mobilitás.

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

Ha részt kíván venni a nyilvános konzultációban, kérjük, töltse ki az online konzultációs kérdőívet. Kérjük, hogy az egyes kérdésekre adott válaszát részletesen fejtse ki az e célra szolgáló szövegmezőben. Ez segíteni fog a Bizottságnak abban, hogy pontosan megértse az Ön álláspontját az adott témával kapcsolatban.

A kérdőív az EU 23 hivatalos nyelvén áll rendelkezésre. Ön a kérdéseket az EU hivatalos nyelvei közül bármelyiken megválaszolhatja. 

A kérdőív kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe. A kitöltés közben tarthat szünetet, és válaszainak elmentése után később folytathatja a munkát. A kérdőív letölthető PDF formátumban. A válaszok beküldése után elmentheti saját számítógépére a kitöltött kérdőív másolatát. A kérdőív végén lehetősége van arra, hogy feltöltsön dokumentumokat (maximális méret: 1 MB) válaszainak alátámasztására, illetve kiegészítésére.

Az átláthatóság biztosítása érdekében a konzultációban részt vevő szervezeteket felkérjük, hogy regisztrálják magukat az átláthatósági nyilvántartásban, és fogadják el a regisztrált szervezetekre vonatkozó magatartási kódexet. Ha az Ön által képviselt szervezet szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, kérjük, adja meg a szervezet nyilvántartási azonosító számát az online kérdőív kitöltésekor. Amennyiben az Ön által képviselt szervezet nincs nyilvántartásba véve, itt regisztrálhat. A regisztráció után térjen vissza erre az oldalra, és észrevételeit már a regisztrált szervezet nevében küldheti be.

Kérjük, olvassa el az egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben ismertetjük, hogyan kezeljük személyes adatait és válaszait.

Kiegészítő információk

Bővebb információkért kérjük, látogasson el az alábbi weboldalakra:

Elérhetőségek