A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
23 július 2018 - 29 október 2018
Témakörök
Környezetvédelem

A konzultáció eredménye és a további lépések

LetöltésPDF - 648.2 KB

Célcsoport

Minden érdekelt fél – magánszemélyek, vállalkozások, szervezetek, hatóságok stb. – részvételére számítunk.

A konzultáció célja

Ez a konzultáció a szóban forgó kapcsolódási pontokra vonatkozó bizottsági elemzésre épül, melyet a 2018. január 16-án közzétett közlemény tartalmaz. Célja, hogy felmérje, miképpen vélekednek az érdekeltek a közlemény négy fő témáját érintő kérdésekről és lehetőségekről. A konzultáció eredménye fontos adalékként fog szolgálni a Bizottságnak az esetleges jogalkotási és nem jogalkotási kezdeményezések kidolgozásához ezen a területen.

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

Ha részt kíván venni a nyilvános konzultációban, kérjük, töltse ki az online konzultációs kérdőívet.

A kérdőív kitöltéséhez kattintson ide.

A kérdőív az EU 23 hivatalos nyelvén áll rendelkezésre, és e nyelvek bármelyikén kitölthető és benyújtható. 

A kérdőív kitöltését Ön bármikor megszakíthatja, és később folytathatja. A válaszok beküldése után a kitöltött kérdőív másolatát elmentheti a saját számítógépére.

A benyújtott hozzászólásokat a Bizottság nyilvánosságra hozza az interneten. Kérjük, olvassa el a konzultációhoz csatolt egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyből megtudhatja, hogyan kezeljük az Ön válaszait és személyes adatait.

LetöltésPDF - 79.6 KB

A kérdőív megtekintése

Kiegészítő információk

Az európai átláthatósági kezdeményezés keretében a Bizottság felkéri a nyilvános konzultációban részt venni kívánó szervezeteket (civil szervezeteket, szakmai szövetségeket, vállalkozásokat stb.), hogy az átláthatósági nyilvántartásban való regisztráció és a regisztrált szervezetekre vonatkozó magatartási kódex elfogadása révén szolgáltassanak adatokat a Bizottság és a nyilvánosság számára arról, milyen csoportokat és milyen ügyeket képviselnek, mik a céljaik, illetve milyen a finanszírozási hátterük és a szervezeti felépítésük.

Ha szervezete már szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, kérjük, a kérdőíven adja meg nyilvántartásbeli azonosító számát. Ebben az esetben úgy tekintjük, hogy az Ön által megfogalmazott észrevételek a szervezet véleményét tükrözik.

Ha az Ön szervezete még nem szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, itt az alkalom, hogy regisztrálja. A regisztráció után térjen vissza erre az oldalra a kérdőív kitöltéséhez és benyújtásához.

A konzultáció keretében beérkezett válaszok elemzése során a nyilvántartásban nem szereplő szervezetek válaszait egyéni észrevételként fogjuk kezelni (kivéve, ha az Európai Unió működéséről szóló szerződés európai szociális párbeszédről szóló 154–155. cikkének rendelkezései értelmében érdekképviseleti szervezetnek minősülnek).

Elérhetőségek