Despre consultare

Perioada consultării
26 Octombrie 2017 - 3 Ianuarie 2018
Domenii
Impozitare și fiscalitate, Economia și societatea digitală

Rezultatele consultării și etapele următoare

 

Perioada de consultare s-a încheiat. Am primit 446 de răspunsuri. Unii respondenți au încărcat și documente de poziție, pentru a-și explica mai detaliat punctele de vedere. Am primit 121 de documente de poziție.

Consultați raportul statistic, datele brute și documentele de poziție.

 

Grup-țintă

Consultarea se adresează tuturor cetățenilor, întreprinderilor și organizațiilor interesate de evoluția economiei digitale. Răspunsurile vor reprezenta o parte importantă a analizei Comisiei și a propunerilor sale viitoare. Aveți astfel posibilitatea să influențați politicile în domeniu.

Comisia se va consulta separat cu autoritățile fiscale naționale, cu diferiți experți și cu alte părți interesate importante. Chiar dacă reprezentați una din aceste categorii, puteți totuși răspunde și la această consultare publică.

Obiectivul consultării

Inițiativa are ca scop definirea unei abordări cu privire la impozitarea economiei digitale. Această abordare ar trebui să răspundă obiectivului unei impozitări mai echitabile și mai eficiente, care să vină în sprijinul veniturilor publice și să asigure condiții de concurență echitabile pentru întreprinderi. Totodată, ea ar trebui să faciliteze o impozitare eficace, susținând creșterea economică și competitivitatea UE prin intermediul pieței unice digitale.

Instrucțiuni pentru completarea chestionarului

Pentru a accesa întrebările, faceți clic pe caseta „Răspundeți la chestionar” de mai jos.

Completarea chestionarului durează în jur de 20 de minute. Chestionarul este disponibil în toate limbile oficiale ale UE (vă rugăm să rețineți că, din cauza procesului de traducere, cu excepția versiunii în limba engleză, toate celelalte versiuni lingvistice vor fi disponibile on-line la 2 săptămâni după lansarea consultării).

Unele întrebări necesită cunoștințe de specialitate. Dacă doriți, puteți să le ignorați. La sfârșit veți putea încărca un fișier/ document de poziție.

După ce trimiteți răspunsurile, puteți descărca o copie a lor. Dacă întâmpinați probleme în completarea acestui chestionar sau dacă aveți nevoie de asistență specială, vă rugăm să ne contactați la următoarea adresă: TAXUD-DIGITAX@ec.europa.eu.

Protecția datelor cu caracter personal și declarația de confidențialitate

Toate contribuțiile pot fi publicate on-line. Este important să citiți declarația specifică de confidențialitate atașată prezentei consultări pentru informații despre modul în care vor fi prelucrate datele cu caracter personal și contribuțiile dumneavoastră.

 

Chestionar