A konzultáció ismertetése

Konzultációs időszak
26 október 2017 - 3 január 2018
Témakörök
Adózás, Digitális gazdaság és társadalom
Szervezeti egységek

A konzultáció eredménye és a további lépések

 

A konzultációs időszak véget ért. A nyilvános konzultációban 446-an vettek részt. A válaszadók egy része külön dokumentumot is feltöltött, melyben ismertetik álláspontjukat és véleményüket. Összesen 121 ilyen dokumentumot kaptunk.

A statisztikai jelentés, a nyers adatok és az állásfoglalást tartalmazó dokumentumok itt találhatók.

 

Célcsoport

Mindazoknak a magánszemélyeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek a közreműködésére számítunk, akik/amelyek számára nem közömbös, hogyan alakul a digitális gazdaság Európában. A beérkezett válaszokat a Bizottság messzemenően figyelembe fogja venni az elemző munkája és jogszabályjavaslatainak kidolgozása során. Ez a konzultáció tehát alkalmat kínál Önnek, illetve szervezetének, hogy közreműködjön a szakpolitikai döntéshozatalban.

A Bizottság a nemzeti hatóságokkal, a szakértőkkel és más fő érdekelt felekkel külön fog konzultálni. Mindazonáltal, ha Ön vagy szervezete a fenti kategóriák valamelyikébe tartozik, örömmel vesszük, ha részt vesz ebben a nyilvános konzultációban is.

A konzultáció célja

A Bizottság feladata, hogy kidolgozza a digitális gazdaság szereplőinek adóztatására vonatkozó alapelveket, és ehhez képet szeretne alkotni az érdekeltek és a téma iránt érdeklődők véleményéről. EU-szerte gondoskodni kell az államháztartás szempontjából eredményes és a piac minden szereplője számára egyenlő versenyfeltételeket biztosító adózásról. Az is lényeges, hogy az adórendszer hathatósan támogassa a növekedést és a versenyképességet a digitális egységes piacon.

Hogyan lehet véleményt nyilvánítani?

Ha részt kíván venni a konzultációban, kérjük, hogy a lap alján kattintson a „Kitöltöm a kérdőívet” gombra.

A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe. A kérdőív az EU összes hivatalos nyelvén rendelkezésre áll (figyelem: az eredeti angol változatot azonnal, a többi nyelvi verziót pedig a konzultációs időszak kezdetétől számított két héten belül tesszük közzé).

A kérdések egy részének megválaszolásához szakmai háttérismeretekre van szükség. Ha úgy gondolja, hogy megfelelő háttérismeret hiányában nem tud érdemben válaszolni egyik vagy másik kérdésre, azt nyugodtan hagyja ki. Ha kívánja, a kérdőív végén feltölthet állásfoglalást megfogalmazó vagy egyéb dokumentumot.

A válaszok beküldése után elmentheti a saját számítógépére a kitöltött kérdőív másolatát. Ha a kérdőív kitöltése során problémába ütközik vagy segítségre van szüksége, kérjük, írjon nekünk a következő e-mail-címre: TAXUD-DIGITAX@ec.europa.eu.

A személyes adatok védelme és az adatvédelmi nyilatkozat

A benyújtott hozzászólásokat a Bizottság alapesetben nyilvánosságra hozza a honlapján. Kérjük, olvassa el a konzultációhoz csatolt egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyből megtudhatja, hogyan kezeljük az Ön válaszait és személyes adatait.

 

A kérdőív megtekintése