Perustiedot

Kuulemisen kesto
26 lokakuu 2017 - 3 tammikuu 2018
Aiheet
Verotus, Digitaalitalous ja ‑yhteiskunta

Kuulemisen tulokset ja seuraavat vaiheet

 

Kuulemisjakso on päättynyt. Kuulemiseen saatiin 446 vastausta. Osa vastaajista lisäsi kyselylomakkeen oheen vastauksia täydentävän kannanoton, jossa selitetään esitettyjä näkemyksiä. Kannanottoja saatiin yhteensä 121.

Tutustu kuulemisen tilastoraporttiin, raakadataan ja kannanottoihin

 

Kohderyhmä

Kuulemiseen voivat osallistua kaikki EU:n kansalaiset, yritykset ja organisaatiot, jotka ovat kiinnostuneita digitaalitalouden kehityksestä. Kuulemisessa annettuja vastauksia hyödynnetään, kun komissio analysoi digitaalitalouden verotuskysymyksiä ja laatii tulevia ehdotuksiaan. Vastaamalla voit vaikuttaa EU:n politiikkaan.

Komissio järjestää EU-maiden veroviranomaisille, asiantuntijoille ja muille keskeisille sidosryhmille erillisen kuulemisen. Vaikka edustaisitkin jotakin näistä tahoista, voit silti osallistua tähän kuulemiseen.

Kuulemisen tavoite

Aloitteen tavoitteena on määritellä, kuinka digitaalitaloutta olisi verotettava. Sen avulla halutaan löytää verotusmalli, joka on entistä oikeudenmukaisempi ja tuloksellisempi, joka edistää verotulojen kertymistä ja joka varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kaikille yrityksille. Mallin olisi myös tehostettava verotusta sekä tuettava EU:n talouskasvua ja kilpailukykyä digitaalisten sisämarkkinoiden kautta.

Miten kuulemiseen voi osallistua?

Voit osallistua kuulemiseen napsauttamalla kohtaa ”Vastaa kyselylomakkeeseen”.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 20 minuuttia. Kyselylomake on saatavilla kaikilla EU:n virallisilla kielillä (huomaa, että koska kyselylomakkeet on käännettävä, muut kuin englanninkieliset lomakeversiot ovat saatavilla verkossa kahden viikon kuluttua kuulemisen käynnistämisestä).

Osa kysymyksistä edellyttää erityisasiantuntemusta, ja voitkin halutessasi vastata vain joihinkin kysymyksiin. Kyselylomakkeen loppuun voit halutessasi lisätä vastauksia täydentävän asiakirjan tai kannanoton.

Täytetystä kyselylomakkeesta voi vastauksen lähettämisen jälkeen ladata kopion itselleen. Jos sinulla on vaikeuksia kyselylomakkeen täyttämisessä tai jos tarvitset apua, ota yhteyttä osoitteeseen TAXUD-DIGITAX@ec.europa.eu.

Tietosuoja

Kaikki vastaukset voidaan julkaista internetissä. Lue liitteenä olevat tietosuojaperiaatteet huolellisesti. Niissä on tietoa henkilötietojen suojasta ja vastausten käsittelystä.

 

Kyselylomake