Corpul european de solidaritate

Corpul european de solidaritate este o inițiativă a Uniunii Europene care le oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa.

Voluntari UE pentru ajutor umanitar

Inițiativa „Voluntarii UE pentru ajutor umanitar” face legătura dintre voluntarii și organizațiile din diferite țări. Scopul: sprijinirea proiectelor de ajutor umanitar și creșterea capacității locale și a rezilienței comunităților afectate de dezastre.

Programul „Voluntari UE pentru ajutor umanitar” oferă:

  • pentru cetățenii europeni, șansa de a deveni voluntar UE în proiecte umanitare din întreaga lume, din solidaritate față de semenii aflați în situații foarte dificile
  • pentru comunitățile afectate de catastrofe, sprijinul neprețuit al unor voluntari bine formați
  • pentru autoritățile și organizațiile locale de voluntariat, sprijin pentru dezvoltarea capacității
  • pentru organizațiile din Europa, asistență tehnică pentru ameliorarea capacității de a participa la inițiativa „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”

Serviciul european de voluntariat

Serviciul european de voluntariat (SEV) este un program internațional de voluntariat finanțat de Comisia Europeană. El ajută tinerii între 18 și 30 de ani cu reședința legală în Europa să lucreze ca voluntari, timp de 2 până la 12 luni, într-o organizație sau într-un organism public din Europa, Africa, Asia sau America de Sud.