Mesaj de avertizare:

CORONAVIRUS – COVID-19

Reacția UE la criza provocată de coronavirus și măsurile luate pentru ieșirea din criză și redresare


Fizic, Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene este închis temporar din cauza epidemiei de COVID-19 cauzate de coronavirus.

Ca măsură de precauție și în conformitate cu recomandările oficiale, vizitele în persoană la Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene au fost suspendate până la noi dispoziții.  Urmărim îndeaproape situația și actualizăm site-ul în consecință. Vă rugăm să verificați periodic această pagină pentru a afla ultimele schimbări.

Grupurile care au rezervat deja o vizită și au primit confirmarea cererii vor fi contactate și li se va propune o vizită virtuală, prin videoconferință. Grupurile interesate pot solicita vizite virtuale. Cererile vor fi acceptate în limita capacității și resurselor. Consultați și secțiunea „Întrebări și răspunsuri”.

Detalii despre reacția UE la criza provocat de coronavirus.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Despre Centrul pentru vizitatori

Centrul se află la Bruxelles și a fost înființat pentru a le explica vizitatorilor cum funcționează Comisia Europeană și care sunt politicile și prioritățile sale.  

Vizite de grup

 • Tipuri de vizită: Vizite de informare generală, vizite tematice și vizite personalizate. Descoperiți în cele ce urmează în ce constau aceste vizite și cum vă puteți înscrie.
 • Mărime grup: 15 - 100 de persoane
 • Rezervare: Cu minimum 10 săptămâni înainte
 • Disponibilitate: Vizitele de grup se pot face de luni până vineri. Centrul pentru vizitatori este închis în weekend-uri, în zilele stabilite ca sărbători publice în Belgia și în unele zile libere pentru instituțiile UE.
 • Confirmare: În mod normal, veți primi confirmarea în termen de 2 săptămâni de la depunerea cererii. Aceasta va conține și datele de contact ale persoanei care se ocupă de vizita dumneavoastră. Dacă nu ați primit-o, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Tarif: Gratuit
 • Vârsta minimă a vizitatorilor: 15
 • Limba: Toate limbile oficiale ale UE – indicați preferințele dumneavoastră atunci când completați cererea.
 • Identificare: Trebuie să prezentați pașaportul sau cartea de identitate la intrarea în clădire (permisele de conducere nu se acceptă).
 • Anulare: Vă rugăm să ne anunțați cu cel puțin 2 săptămâni înainte, la adresa COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu și să menționați numărul vizitei.
 • Dacă întârziați, vizita poate fi anulată. 

Vizite individuale: Din păcate nu putem organiza vizite individuale sau pentru grupuri mai mici de 15 persoane. În schimb, astfel de persoane/grupuri pot vizita Parlamentul European.

Înscrieți-vă pentru o vizită

Când completați cererea pentru unul dintre cele 3 tipuri de vizite pentru grupuri, veți fi invitat să vă creați un cont „EU Login” sau să vă conectați cu datele unui cont deja existent.
La finalul procesului de validare veți putea citi o declarație de confidențialitate care explică modul de prelucrare a datelor dumneavoastră personale.

Vizita de informare generală –

Prezentarea Comisiei ca organism politic executiv al UE.

Este recomandată persoanelor care nu cunosc deloc sau au puține cunoștințe despre UE, de exemplu elevilor de liceu.

 • Vizita tematică – 2,5 

  Prezentarea Comisiei ca organism executiv al UE + prezentarea uneia dintre prioritățile UE sau a unuia dintre domeniile sale de activitate, la alegere.

  Se adresează studenților și grupurilor interesate de un anumit domeniu.

 • Vizita personalizată – între 0,5 și

  Prezentări mai detaliate ale unor priorități sau politici ale UE, susținute de responsabili din cadrul Comisiei; discuții pe marginea acestora. Vizitele personalizate de informare pot începe cu o introducere despre Comisie, ca organ politic executiv al UE.

  Se adresează parlamentelor și administrațiilor naționale, regionale și locale, jurnaliștilor, asociațiilor profesionale, practicienilor din sectorul public și privat, sindicatelor, mediului universitar și studenților înscriși la studii postuniversitare.

Visitors Centre Entrance© European Commission, Georges Boulougouris
Visitors Centre Timeline
Visitors Centre Room

Amplasare și acces

Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene

Vizitele se pot desfășura uneori și în alte locații. Verificați confirmarea.

Intrare

Rue de la Loi, colț cu Rue du Taciturne.

Transport public

Vă recomandăm călduros să folosiți transportul public pentru a vă deplasa la Centrul pentru vizitatori. Cea mai apropiată stație este stația de metrou și autobuz „Schuman”. La coborârea din metrou, urmați indicațiile pentru ieșirea „Berlaymont”.

Autocarele pot parca pe Rue du Taciturne (pe partea dreaptă venind dinspre Rue de la Loi).

Controlul de securitate

Pentru a intra în Centrul pentru vizitatori, trebuie să prezentați o carte de identitate sau un pașaport (permisul de conducere nu se acceptă). De asemenea, trebuie să treceți printr-un detector de metale (asemănător celor din aeroporturi). Bunurile personale vor fi verificate cu aparate cu raze X.

Accesibilitate

Centrul pentru vizitatori este accesibil pentru persoanele care se deplasează în scaun cu rotile. Vă rugăm să indicați nevoile speciale în cererea de vizitare.

Facilități

Centrul pentru vizitatori vă oferă internet prin conexiune Wi-Fi.

Contact

Vizite la alte instituții

Alte instituții, organisme și agenții UE

Vizitați alte instituții ale UE la Bruxelles, Strasbourg, Luxemburg și Frankfurt.

Documente

DescarcăPDF - 664.4 KB