Groepsbezoeken

 • Aantal deelnemers: 15 tot 150
 • Reservering: Minimaal 10 weken voor het bezoek
 • Bezoekdagen: Groepsbezoeken zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag. In het weekend, op Belgische openbare feestdagen en op speciale feestdagen voor de EU-instellingen is het bezoekerscentrum gesloten.
 • Bevestiging: U moet binnen twee weken na indiening van uw verzoek een bevestiging krijgen met de contactgegevens van de persoon die uw bezoek regelt. Na twee weken nog geen antwoord? Stuur een e-mail naar comm-visit-requests@ec.europa.eu.
 • Kosten: Gratis
 • Minimale leeftijd bezoekers: 15
 • Taal: Alle officiële EU-talen. Vermeld uw taalvoorkeur bij uw aanvraag.
 • Legitimatiebewijs: U moet zich legitimeren met uw paspoort of identiteitskaart (géén rijbewijs).
 • Annulering: Stuur minstens twee weken vóór uw bezoek een e-mail naar comm-visit-requests@ec.europa.eu en vermeld daarin het nummer van uw bezoek.
 • Als u te laat komt kan uw bezoek door ons worden geannuleerd. Om dit te voorkomen moet u ons zo snel mogelijk bellen op nummer +32 2 296 72 97.

Bij inschrijving voor een van de drie soorten groepsbezoeken wordt u gevraagd zich te registreren bij "EU Login" of, als u al een account heeft, zich daar aan te melden.

Individuele bezoeken We organiseren geen bezoeken voor individuele bezoekers of groepen van minder dan 15 mensen. U kunt in dit geval wel het Europees Parlement bezoeken.

 • Standaardbezoek –

  Over de rol van de Commissie als uitvoerend orgaan van de EU.

  Aanbevolen voor mensen met weinig of geen kennis van de EU, zoals middelbare scholieren.

 • Thematisch bezoek – 2,5 

  Over de rol van de Commissie als uitvoerend orgaan van de EU, plus informatie over één EU-prioriteit of -beleidsgebied van uw keuze

  Aanbevolen voor studenten en groepen met specifieke interesses.

 • Bezoek op maat – 0,5 tot

  Over specifieke EU-prioriteiten of -beleidsgebieden Presentaties door en gesprekken met ambtenaren van de Commissie die werkzaam zijn op het betrokken gebied. Een bezoek op maat kan beginnen met een inleiding over de rol van de Commissie als uitvoerend orgaan van de EU.

  Aanbevolen voor leden en medewerkers van nationale, regionale en lokale parlementen en overheden, journalisten, brancheverenigingen, deskundigen uit de openbare of particuliere sector, vakbonden, universiteiten en afgestudeerde studenten.

Tijdbalk bezoekerscentrum
Groepen bezoekerscentrum
Zaal bezoekerscentrum

Locatie en toegang

Bezoekerscentrum van de Europese Commissie

Soms vindt het bezoek op een andere locatie plaats. Controleer dat in uw bevestiging.

Ingang

Op de hoek van de Wetstraat en de Willem de Zwijgerstraat.

Ingang bezoekerscentrum

Openbaar vervoer

Wij raden u aan om met het openbaar vervoer naar het bezoekerscentrum te komen. De dichtstbijzijnde halte, "Schuman", kunt u per metro of bus bereiken. Bij het verlaten van het metrostation moet u de richting "Berlaymont" volgen.

Er is parkeergelegenheid voor bussen in de Willem de Zwijgerstraat (aan uw rechterkant als u van de Wetstraat komt).

Veiligheidscontrole

U mag het bezoekerscentrum alleen in op vertoon van uw identiteitskaart of paspoort (géén rijbewijs). U moet ook door een metaaldetector (zoals op luchthavens) en uw bezittingen worden met röntgenstraling gecontroleerd.

Toegankelijkheid

Het bezoekerscentrum is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Geef op het aanvraagformulier aan hoe wij u eventueel kunnen helpen.

Faciliteiten

Er is wifi beschikbaar in het bezoekerscentrum.

Contactgegevens

Andere bezoekmogelijkheden