Geleidelijke heropening van het bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum van de Europese Commissie in Brussel heropent geleidelijk voor "fysieke" bezoeken van groepen.

Om maximale veiligheid te waarborgen en bovenop eventuele aanvullende nationale verplichtingen wordt bezoekers van gebouwen van de Commissie verzocht een geldig Europees digitaal coronacertificaat of een ander geldig certificaat voor te leggen waaruit blijkt dat zij volledig gevaccineerd, negatief getest of van COVID-19 hersteld zijn. Zie het besluit van de Commissie voor nadere bijzonderheden.

De test moet van het type NAAT (PCR) of RAT zijn en worden uitgevoerd door een gezondheidswerker of een gekwalificeerde medewerker. Het negatieve resultaat van een NAAT-test (PCR) mag niet meer dan 72 uur en dat van een RAT-test (snelle antigeentest) niet meer dan 48 uur oud zijn. Na een volledige vaccinatie moeten ten minste 14 dagen zijn verstreken.  Onder volledige vaccinatie wordt verstaan het ontvangen van de tweede dosis in een reeks van twee of van een vaccin dat slechts één keer moet worden toegediend. Voor wie al een infectie heeft doorstaan, volstaat één dosis van om het even welk erkend vaccin.

Bij binnenkomst in de gebouwen van de Commissie in Brussel wordt een temperatuurcontrole uitgevoerd. Wie een lichaamstemperatuur van 37,7 °C of meer heeft of weigert zijn/haar temperatuur te laten controleren, wordt de toegang ontzegd.

In het gebouw wordt maximaal de helft van de normale capaciteit van de ruimtes benut, worden mondkapjes gedragen en wordt afstand gehouden.

Ook virtuele online-bezoeken aan de Europese Commissie blijven met grote flexibiliteit mogelijk.

Dien hieronder een aanvraag in voor het door u gewenste bezoek en ontdek meer over de Europese Commissie.

Over het bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum in Brussel geeft het publiek meer inzicht in de werkzaamheden, het beleid en de prioriteiten van de Europese Commissie.  

Groepsbezoeken

 • Soorten bezoeken: standaardbezoek, themabezoek of bezoek op maat. Zie hieronder voor meer informatie en reserveringen
 • Aantal deelnemers: 15 tot 100
 • Reservering: Minimaal 10 weken voor het bezoek
 • Bezoekdagen: Groepsbezoeken zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag. In het weekend, op Belgische openbare feestdagen en op speciale feestdagen voor de EU-instellingen is het bezoekerscentrum gesloten.
 • Bevestiging: U moet binnen twee weken na indiening van uw verzoek een bevestiging krijgen met de contactgegevens van de persoon die uw bezoek regelt. Na twee weken nog geen antwoord? Stuur een e-mail naar comm-visit-requests@ec.europa.eu.
 • Kosten: Gratis
 • Minimale leeftijd bezoekers: 15
 • Taal: Alle officiële EU-talen. Vermeld uw taalvoorkeur bij uw aanvraag.
 • Legitimatiebewijs: U moet zich legitimeren met uw paspoort of identiteitskaart (géén rijbewijs).
 • Annulering: Stuur minstens twee weken vóór uw bezoek een e-mail naar comm-visit-requests@ec.europa.eu en vermeld daarin het nummer van uw bezoek.
 • Als u te laat komt kan uw bezoek door ons worden geannuleerd. 

Individuele bezoeken: We organiseren geen bezoeken voor individuele bezoekers of groepen van minder dan 15 mensen. U kunt in dit geval wel het Europees Parlement bezoeken.

Een bezoek aanvragen

Bij inschrijving voor een van de drie soorten groepsbezoeken wordt u gevraagd zich te registreren bij "EU Login" of, als u al een account heeft, zich daar aan te melden.
Na de validering krijgt u een privacyverklaring te zien waarin we uitleggen hoe we met uw persoonsgegevens omgaan.

Standaardbezoek –

Over de rol van de Commissie als uitvoerend orgaan van de EU

Aanbevolen voor mensen met weinig of geen kennis van de EU, zoals middelbare scholieren.

 • Themabezoek - 2,5 

  Over de rol van de Commissie als uitvoerend orgaan van de EU, plus informatie over één EU-prioriteit of -beleidsgebied van uw keuze

  Aanbevolen voor studenten en groepen met specifieke interesses.

 • Bezoek op maat – 0,5 tot

  Over specifieke EU-prioriteiten of -beleidsgebieden Presentaties door en gesprekken met ambtenaren van de Commissie die werkzaam zijn op het betrokken gebied. Een bezoek op maat kan beginnen met een inleiding over de rol van de Commissie als uitvoerend orgaan van de EU.

  Aanbevolen voor leden en medewerkers van nationale, regionale en lokale parlementen en overheden, journalisten, brancheverenigingen, deskundigen uit de openbare of particuliere sector, vakbonden, universiteiten en afgestudeerde studenten.

Ingang bezoekerscentrum© Europese Commissie, Georges Boulougouris
Tijdlijn bezoekerscentrum
Zaal in bezoekerscentrum

Locatie en toegang

Bezoekerscentrum van de Europese Commissie

Soms vindt het bezoek op een andere locatie plaats. Controleer dat in uw bevestiging.

Ingang

Op de hoek van de Wetstraat en de Willem de Zwijgerstraat.

Openbaar vervoer

Wij raden u aan om met het openbaar vervoer naar het bezoekerscentrum te komen. De dichtstbijzijnde halte, "Schuman", kunt u per metro of bus bereiken. Volg bij het verlaten van het metrostation de richting "Berlaymont".

Er is parkeergelegenheid voor bussen in de Willem de Zwijgerstraat (aan uw rechterkant als u van de Wetstraat komt).

Veiligheidscontrole

U mag het bezoekerscentrum alleen in op vertoon van uw identiteitskaart of paspoort (géén rijbewijs). U moet ook door een metaaldetector (zoals op luchthavens) en uw bezittingen worden met röntgenstraling gecontroleerd.

Toegankelijkheid

Het bezoekerscentrum is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Geef op het aanvraagformulier aan hoe wij u eventueel kunnen helpen.

Faciliteiten

Er is wifi beschikbaar in het bezoekerscentrum.

Contactgegevens

Andere instellingen bezoeken

Andere instellingen, organen of agentschappen van de EU

Bezoeken aan andere EU-instellingen in Brussel, Straatsburg, Luxemburg en Frankfurt.

Documenten

DownloadenPDF - 901.9 KB