Figyelmeztetés:

Koronavírus – Covid19

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉPÜLETEI IDEIGLENESEN NEM FOGADNAK LÁTOGATÓKAT.

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a koronavírus-járvány (Covid19) miatt érvényben lévő hivatalos ajánlásokkal összhangban az Európai Bizottság zárva tart a nyilvánosság előtt, épületei ideiglenesen nem fogadnak látogatókat. Kérjük, tájékozódjon rendszeresen a legújabb fejleményekről a Covid19-járvánnyal és az EU által hozott válaszintézkedésekkel foglalkozó honlapunkon.

Felhívjuk azonban a figyelmét, hogy online bárhonnan virtuális látogatást tehet az Európai Bizottságnál.

Ismerje meg a Bizottság feladatait, tevékenységét, és tegye fel kérdéseit közvetlenül munkatársainknak!

Jelentkezzen virtuális látogatásra az alábbi linkek segítségével.

Tudnivalók a látogatóközpontról

A brüsszeli székhelyű központban az érdeklődők megismerhetik az Európai Bizottság működését. Tájékozódhatnak arról, milyen szakpolitikai területeken tevékenykedik a Bizottság, és milyen prioritások mentén végzi a munkáját.  

Csoportos látogatások

 • Látogatástípusok: általános, tanulmányi és szakmai látogatásra van lehetőség. A részleteket és a jelentkezési tudnivalókat lásd lent.
 • A csoport mérete: 15–100 fő
 • Előzetes bejelentkezés: legalább 10 héttel előre
 • Látogatási idő: Csoportos látogatásra hétfőtől péntekig van lehetőség. A látogatóközpont hétvégenként, a belgiumi munkaszüneti napokon, és az uniós intézmények egyes munkaszüneti napjain zárva tart.
 • Visszaigazolás: A látogatóközpont a kérelem benyújtásától számított 2 héten belül visszaigazoló üzenetet küld, amelyben megadja a látogatás szervezéséért felelős személy elérhetőségeit. Ha nem kap ilyen üzenetet, ezt e-mailben jelezze a következő címen: COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Díj: a látogatás ingyenes.
 • A résztvevők minimális életkora: 15 év
 • Nyelv: A jelentkezéskor kérjük, jelölje meg a kívánt nyelvet, amely az EU bármely hivatalos nyelve lehet.
 • Személyazonosító okmányok: Az épületbe való belépéshez érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel kell rendelkezni (vezetői engedélyeket nem fogadunk el).
 • Lemondás: Kérjük, ha le kívánja mondani a látogatást, erről legkésőbb 2 héttel a látogatás tervezett időpontja előtt értesítsen minket a COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu e-mail-címen, a látogatás azonosítószámának megjelölésével.
 • A késve érkező csoportok látogatását a Bizottságnak jogában áll törölnie. 

Egyéni látogatások: Nagyon sajnáljuk, de kizárólag csoportokat tudunk fogadni (minimális létszám: 15 fő). Az ennél kisebb csoportoknak vagy az egyéni érdeklődőknek azt javasoljuk, látogassanak el az Európai Parlamentbe .

Látogatások

Ha jelentkezni kíván a három csoportos látogatás valamelyikére, Önnek létre kell hoznia felhasználói fiókot az EU Login felhasználó-azonosító rendszerben, vagy ha már van ilyen fiókja, be kell jelentkeznie.
A jelentkezés végén olvasható adatvédelmi nyilatkozatból megtudhatja, hogyan kezeljük személyes adatokat.

Általános látogatás –

Téma: a Bizottság mint az EU politikai végrehajtó testülete.

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik csekély vagy semmilyen előzetes ismerettel nem rendelkeznek az Európai Unióról (pl. középiskolai diákok).

 • Tanulmányi látogatás – 2 és fél 

  Téma: a Bizottság mint az EU politikai végrehajtó testülete + egy szabadon választott uniós prioritás vagy szakpolitika.

  Mindenekelőtt főiskolai és egyetemi hallgatóknak, valamint konkrét témák iránt érdeklődő személyeknek szól.

 • Szakmai látogatás – félnapostól

  A látogatás során konkrét uniós prioritásokat és szakpolitikákat mutatunk be. A látogatóknak az adott szakpolitikáért felelős bizottsági tisztviselők tartanak előadásokat és vitafórumokat. A szakmai látogatás kezdődhet annak ismertetésével, hogy uniós politikai végrehajtó testületként mivel foglalkozik a Bizottság.

  A részvétel újságírók, kormányzati és önkormányzati tisztviselők, a köz- és magánszektorban dolgozók, szakszervezetek, tudományos szakemberek, valamint egyetemi és posztgraduális képzésben részt vevő hallgatók számára bizonyulhat hasznosnak.

Látogatóközpont – Bejárat© Európai Bizottság, Georges Boulougouris
Látogatóközpont – Terem

Helyszín és megközelítés

Az Európai Bizottság látogatóközpontja

Előfordulhat, hogy a látogatások helyszíne ettől eltér. Ezt az Önnek elküldött visszaigazoló üzenetben jelezzük.

Bejárat

A Rue de la Loi és a Rue du Taciturne sarkán.

Tömegközlekedés

A látogatóközpont megközelítéséhez javasoljuk a tömegközlekedés használatát. A legközelebbi megálló a „Schuman”, amely metróval és busszal is megközelíthető. A megállóból kijövet kövesse a „Berlaymont” nevű kijárat jelzéseit.

A látogatóbuszok számára a Rue du Taciturne utcában biztosítunk parkolóhelyet (a Rue de la Loi felől érkezve a jobb oldalon).

Biztonsági vizsgálat

A látogatóközpontba érkezőknek érvényes személyazonosító igazolványt vagy útlevelet kell bemutatniuk (vezetői engedélyeket nem fogadunk el). A látogatóknak emellett detektoros fémkapun kell keresztülhaladniuk (mint a repülőtereken), ahol a személyes holmikat röntgenkészülékkel átvizsgálják.

Akadálymentesített környezet

A látogatóközpont nyitva áll a kerekesszékkel közlekedők számára is. Kérjük, különleges igényeit jelezze a látogatási kérelmen.

Szolgáltatások

A látogatóközpontban wifi vehető igénybe.

Kapcsolatfelvétel

Látogatás más intézményeknél

Az EU más intézményei, szervei és ügynökségei

Látogatás más uniós intézményeknél Brüsszelben, Strasbourgban, Luxembourgban és Frankfurtban

Dokumentumok

LetöltésPDF - 664.4 KB