Skupni posjeti

 • Veličina skupine: 15 – 150 osoba
 • Rezervacija: najmanje 10 tjedana unaprijed.
 • Posjeti: skupni posjeti mogući su od ponedjeljka do petka. Centar za posjetitelje zatvoren je vikendom i na belgijske državne praznike te određene praznike institucija EU-a.
 • Potvrda: u roku od 2 tjedna od slanja prijave trebali biste primiti potvrdu rezervacije koja uključuje i podatke za kontakt osobe koja organizira vaš posjet. Ako je ne primite, obratite nam se na: COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Cijena: besplatno
 • Minimalna dob posjetitelja: 15 godina
 • Jezik: svi službeni jezici EU-a – navedite željeni jezik u prijavi.
 • Identifikacija: pri ulasku u zgradu morate pokazati putovnicu ili nacionalnu osobnu iskaznicu (ne prihvaća se vozačka dozvola).
 • Otkazivanje: o otkazivanju nas obavijestite najmanje 2 tjedna unaprijed na: COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu i navedite broj posjeta.
 • U slučaju kašnjenja posjet može biti otkazan. O kašnjenju nas obavijestite pozivom na +32 (0) 2 296 7297.

Prilikom prijave za jedan od tri navedena skupna posjeta morat ćete otvoriti „EU Login” račun ili se prijaviti na postojeći račun.

Pojedinačni posjeti: nažalost ne možemo organizirati posjete za pojedince ili skupine manje od 15 osoba. Umjesto toga možete posjetiti Europski parlament.

 • Opći informativni posjet –

  Predstavljanje uloge Komisije kao političkog izvršnog tijela EU-a.

  Namijenjeno osobama koje o EU-u znaju malo ili ništa, primjerice učenicima srednjih škola.

 • Tematski posjet – 2 sata i 30

  Predstavljanje uloge Komisije kao političkog izvršnog tijela EU-a te jednog prioriteta EU-a ili područja politike po vašem izboru.

  Namijenjeno studentima preddiplomskih studija i posebnim interesnim skupinama.

 • Prilagođeni posjet – pola dana do

  Izlaganje o posebnim prioritetima ili područjima politike EU-a. Izlaganja nadležnih dužnosnika Komisije i rasprave s njima. Prilagođeni posjeti mogu započeti uvodom o ulozi Komisije kao političkog izvršnog tijela EU-a.

  Namijenjeno nacionalnim, regionalnim i lokalnim parlamentima i vladama, novinarima, poslovnim udruženjima, stručnjacima iz javnog i privatnog sektora, sindikatima, akademskoj zajednici i studentima diplomskih studija.

Visitors Centre Timeline
Visitors Centre Groups
Visitors Centre Room

Lokacija i pristup

Centar za posjetitelje Europske komisije

Posjeti se ponekad održavaju na drugim lokacijama. Lokacija je navedena na vašoj potvrdi rezervacije.

Ulaz

Na uglu Rue de la Loi i Rue du Taciturne.

Visitors Centre Entrance© European Commission, Georges Boulougouris

Javni prijevoz

Preporučujemo da se pri dolasku u Centar za posjetitelje koristite javnim prijevozom. Najbliža je postaja „Schuman”, a do nje možete doći podzemnom željeznicom i autobusom. Pri napuštanju postaje podzemne željeznice slijedite znakove za izlaz „Berlaymont”.

Namjenska parkirna mjesta za autobuse nalaze se u Rue du Taciturne (s vaše desne strane kada skrenete iz Rue de la Loi).

Sigurnosna provjera

Pri ulasku u Centar za posjetitelje morate pokazati nacionalnu osobnu iskaznicu ili putovnicu (ne prihvaća se vozačka dozvola). Uz to morate proći provjeru detektorom metala (poput onih u zračnim lukama) i rendgenski pregled ručne prtljage.

Dostupnost

Centar za posjetitelje prilagođen je za pristup invalidskim kolicima. Navedite svoje potrebe u prijavi.

Usluge

U Centru za posjetitelje dostupan je pristup bežičnom internetu (Wi-Fi).

Kontakt

Drugi posjeti