Huom.

Koronavirus – covid-19

Tietoa EU:n koronaviruspandemian vastatoimista


Euroopan komission vierailukeskus on väliaikaisesti suljettu vierailijoilta covid-19-pandemian vuoksi.

Vierailut Euroopan komission vierailukeskuksessa on toistaiseksi keskeytetty virallisten suositusten mukaisena varotoimena.  Komissio seuraa tilanteen kehittymistä tarkoin ja päivittää tätä verkkosivustoa säännöllisesti. Seuraa sivustolla julkaistavia päivityksiä

Jo aiemmin vierailun varanneisiin ja vahvistuksen saaneisiin ryhmiin otetaan yhteyttä ja niille ehdotetaan virtuaalista tutustumiskäyntiä videoyhteyden kautta. Muut virtuaalivierailuista kiinnostuneet ryhmät voivat ottaa yhteyttä vierailukeskukseen. Virtuaalivierailupyynnöt hyväksytään resurssien rajoissa. Ks. lisätietoja kohdasta "Usein kysyttyä".

Tietoa koronaviruspandemiaan liittyvistä EU:n toimista.

Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Perustietoa vierailukeskuksesta

Brysselissä sijaitseva keskus tarjoaa kansalaisille tietoa Euroopan komission toiminnasta, toimintapoliitikoista ja prioriteeteista.  

Ryhmävierailut

 • Vierailutyypit: Yleisesittely, jonkin erityisalan esittely tai räätälöity vierailu – lisätietoa ja hakuohjeet jäljempänä
 • Ryhmien koko: 15–100 henkeä
 • Etukäteisvaraus: Vähintään 10 viikkoa ennen suunniteltua vierailuajankohtaa
 • Ajankohdat: Ryhmävierailuja järjestetään maanantaista perjantaihin. Vierailukeskus on suljettu viikonloppuisin ja Belgian yleisinä vapaapäivinä sekä joinakin EU-toimielinten vapaapäivinä.
 • Vahvistus: Vierailukeskus lähettää vierailupyynnön tekijälle vahvistuksen 2 viikon kuluessa. Vahvistuksessa mainitaan vierailusta komissiossa vastaavan henkilön yhteystiedot. Jos et ole saanut vahvistusta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Hinta: Vierailu on maksuton.
 • Vierailijoiden vähimmäisikä: 15 vuotta
 • Kieli: Kaikki EU-kielet – kerro kielitoiveesi vierailupyyntösi yhteydessä.
 • Henkilöllisyyden todistaminen: Vierailijoiden on esitettävä passi tai kansallinen henkilökortti päästäkseen vierailukeskukseen (ajokorttia ei hyväksytä henkilötodistukseksi).
 • Peruutukset: Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista vähintään 2 viikkoa ennen vierailua sähköpostitse osoitteeseen COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu. Mainitse viestissä varauksen yhteydessä saamasi tunnistenumero.
 • Jos vierailijoiden saapuminen myöhästyy, vierailu voidaan joutua peruuttamaan. 

Yksittäiset vierailijat: Valitettavasti vierailuja ei voida järjestää yksittäisille henkilöille tai alle 15 hengen ryhmille. Euroopan parlamentissa on vierailumahdollisuus pienemmillekin ryhmille.

Vierailupyynnöt

Kun teet vierailupyynnön, sinun on kirjauduttava EU Login -käyttäjätilillesi. Voit luoda tilin, jos sinulla ei vielä ole sellaista.
Henkilötietojen käsittelyä esittelevään tietosuojaselosteeseen voi tutustua validointiprosessin lopussa.

Yleisesittelyt –

Tietoa komission roolista EU:n poliittisena toimeenpanoelimenä.

Kohderyhmä: EU:ta entuudestaan verrattain vähän tuntevat, esim. lukiolaiset.

 • Erityisalan esittely – 2,5 

  Tietoa komission roolista EU:n poliittisena toimeenpanoelimenä sekä esitys yhdestä ryhmän valitsemasta aiheesta.

  Kohderyhmä: korkeakouluopiskelijat ja eri alojen intressiryhmät.

 • Räätälöity esittely – 0,5–

  Tietoa tarkemmin rajatuista aiheista tai politiikoista. Komission virkamiesten pitämiä alustuksia ja keskustelua niiden aiheista. Vierailun alussa voidaan pitää yleisesittely Euroopan komission roolista EU:n poliittisena toimeenpanoelimenä.

  Kohderyhmä: kansalliset, alueelliset ja paikalliset parlamentit ja viranomaiset, toimittajat, liike-elämän järjestöt, julkisen ja yksityisen sektorin ammattiryhmät, ammattijärjestöt, tutkijat ja jatko-opiskelijat

Visitors Centre Entrance© European Commission, Georges Boulougouris
Visitors Centre Timeline
Visitors Centre Room

Sijainti ja vierailujärjestelyt

Euroopan komission vierailukeskus

Ryhmävierailuja voidaan järjestää myös muissa tiloissa – varmista paikka saamastasi vahvistusviestistä.

Sisäänkäynti

Rue de la Loi- ja Rue du Taciturne -katujen kulmaus.

Julkinen liikenne

Vierailijoille suositellaan julkisten kulkuneuvojen käyttöä. Lähin bussi- ja metropysäkki on nimeltään ”Schuman”. Metroasemalta kannattaa poistua ”Berlaymont”-opasteiden suuntaan.

Linja-autoille on varattu pysäköintipaikkoja Rue du Taciturne ‑kadulla (oikealla puolella Rue de la Loi ‑kadulta käännyttäessä).

Turvatarkastus

Vierailijoiden on esitettävä passi tai kansallinen henkilökortti päästäkseen vierailukeskukseen (ajokorttia ei hyväksytä henkilötodistukseksi). He kulkevat turvaportin läpi (samaan tapaan kuin lentokentillä) ja heidän laukkunsa läpivalaistaan.

Esteettömyys

Vierailukeskukseen pääsee pyörätuolilla. Suosittelemme, että liikunta- ja muista rajoitteista ilmoitetaan etukäteen vierailupyyntölomakkeessa.

Muut palvelut

Vierailukeskuksessa on käytettävissä langaton verkkoyhteys.

Yhteydenotot

Vierailut muihin EU:n toimielimiin

Muut EU:n toimielimet, elimet ja virastot

Vierailut muihin EU:n toimielimiin Brysselissä, Strasbourgissa, Luxemburgissa ja Frankfurtissa

Asiakirjat

LataaPDF - 664.4 KB