Komission vierailukeskus avautuu vähitellen

Brysselissä sijaitseva Euroopan komission vierailukeskus alkaa jälleen ottaa vastaan vierailijaryhmiä.

Jotta vierailut sujuvat kaikkien kannalta turvallisesti, kävijöiden on noudatettava seuraavia sääntöjä mahdollisten kansallisten velvoitteiden lisäksi. Komission rakennuksissa vierailevan on esitettävä voimassa oleva EU:n digitaalinen koronatodistus tai muu todistus, joka osoittaa, että hän on saanut täydellisen koronarokotussarjan, saanut koronatestissä negatiivisen tuloksen tai parantunut covid-19-taudista. Lisätietoa: Komission päätös

Testin on oltava PCR-testi (NAT) tai pika-antigeenitesti (RAT), jonka on tehnyt terveydenhuollon ammattihenkilö tai tarvittavan pätevyyden muuten saanut henkilö. PCR-testitulos saa olla enintään 72 tuntia vanha ja pika-antigeenitestitulos enintään 48 tuntia vanha. Viimeisen rokoteannoksen ottamisesta tulee olla vähintään 14 vuorokautta.  Koronarokotussarja on täydellinen, jos olet saanut yhtenä annoksena annettavan rokotteen tai molemmat annokset kahtena annoksena annettavaa rokotevalmistetta tai yhden annoksen kahtena annoksena annettavaa rokotevalmistetta sairastettuasi covid-19-taudin.

Brysselissä kaikilta komission rakennuksiin saapuvilta mitataan ruumiinlämpö. Sisään ei pääse, jos mittaustulos on 37,7°C tai enemmän tai jos kieltäytyy mittauksesta.

Huonetiloihin otetaan enintään puolet normaalista henkilömäärästä. Kävijöiden on käytettävä kasvosuojusta ja noudatettava turvavälejä.

Komissioon voi edelleen tehdä myös virtuaalisia vierailuja verkon kautta.

Tutustu eri vierailutyyppeihin, ja tee vierailupyyntö tämän sivun linkistä.

Perustietoa vierailukeskuksesta

Euroopan komission vierailukeskus esittelee kansalaisille komission toimintaa, politiikkaa ja painopistealoja. Keskus sijaitsee Brysselissä.  

Ryhmävierailut

 • Vierailutyypit: Yleisesittely, jonkin erityisalan esittely tai räätälöity vierailu – lisätietoa ja hakuohjeet jäljempänä
 • Ryhmien koko: 15–100 henkeä
 • Etukäteisvaraus: Vähintään 10 viikkoa ennen suunniteltua vierailuajankohtaa
 • Ajankohdat: Ryhmävierailuja järjestetään maanantaista perjantaihin. Vierailukeskus on suljettu viikonloppuisin ja Belgian yleisinä vapaapäivinä sekä joinakin EU-toimielinten vapaapäivinä.
 • Vahvistus: Vierailupyynnön tekijä saa vierailukeskuksesta vahvistuksen 2 viikon kuluessa. Vahvistuksessa mainitaan komission vastuuhenkilön yhteystiedot. Jos et ole saanut vahvistusta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Hinta: Vierailu on maksuton.
 • Vierailijoiden vähimmäisikä: 15 vuotta
 • Kieli: Kaikki EU:n viralliset kielet – kerro kielitoiveesi vierailupyyntösi yhteydessä.
 • Henkilöllisyyden todistaminen: Vierailijoiden on esitettävä passi tai kansallinen henkilökortti päästäkseen vierailukeskukseen (ajokorttia ei hyväksytä henkilötodistukseksi).
 • Peruutukset: Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista vähintään 2 viikkoa ennen vierailua sähköpostitse osoitteeseen COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu. Mainitse viestissä varauksen yhteydessä saamasi tunnistenumero.
 • Jos vierailijoiden saapuminen myöhästyy, vierailu voidaan joutua peruuttamaan. 

Yksittäiset vierailijat: Komissio ei voi ottaa vastaan yksittäisiä henkilöitä eikä alle 15 hengen ryhmiä. Euroopan parlamentissa on vierailumahdollisuus pienemmillekin ryhmille.

Vierailupyynnöt

Kun teet vierailupyynnön, sinun on kirjauduttava EU Login -käyttäjätilillesi. Voit luoda tilin, jos sinulla ei vielä ole sellaista.
Henkilötietojen käsittelyä esittelevään tietosuojaselosteeseen voi tutustua validointiprosessin lopussa.

Yleisesittelyt –

Tietoa komission roolista EU:n poliittisena toimeenpanoelimenä.

Kohderyhmä: EU:ta entuudestaan verrattain vähän tuntevat, esim. lukiolaiset.

 • Erityisalan esittely – 2,5 

  Tietoa komission roolista EU:n poliittisena toimeenpanoelimenä sekä esitys yhdestä ryhmän valitsemasta aiheesta.

  Kohderyhmä: korkeakouluopiskelijat ja eri alojen intressiryhmät.

 • Räätälöity esittely – 0,5–

  Tietoa tarkemmin rajatuista aiheista tai politiikoista. Komission virkamiesten pitämiä alustuksia ja keskustelua niiden aiheista. Vierailun alussa voidaan pitää yleisesittely Euroopan komission roolista EU:n poliittisena toimeenpanoelimenä.

  Kohderyhmä: kansalliset, alueelliset ja paikalliset parlamentit ja viranomaiset, toimittajat, liike-elämän järjestöt, julkisen ja yksityisen sektorin ammattiryhmät, ammattijärjestöt, tutkijat ja jatko-opiskelijat

Visitors Centre Entrance© European Commission, Georges Boulougouris
Visitors Centre Timeline
Visitors Centre Room

Sijainti ja vierailujärjestelyt

Euroopan komission vierailukeskus

Ryhmävierailuja voidaan järjestää myös muissa tiloissa – varmista paikka saamastasi vahvistusviestistä.

Sisäänkäynti

Rue de la Loi- ja Rue du Taciturne -katujen kulmaus.

Julkinen liikenne

Vierailijoille suositellaan julkisten kulkuneuvojen käyttöä. Lähin bussi- ja metropysäkki on nimeltään Schuman. Metroasemalta kannattaa poistua ”Berlaymont”-opasteiden suuntaan.

Linja-autoille on varattu pysäköintipaikkoja Rue du Taciturne ‑kadulla (oikealla puolella Rue de la Loi ‑kadulta käännyttäessä).

Turvatarkastus

Vierailijoiden on esitettävä vierailukeskukseen saapuessaan passi tai kansallinen henkilökortti (ajokorttia ei hyväksytä henkilötodistukseksi). He kulkevat turvaportin läpi (samaan tapaan kuin lentokentillä), ja heidän laukkunsa läpivalaistaan.

Esteettömyys

Vierailukeskukseen pääsee pyörätuolilla. Suosittelemme, että liikunta- ja muista rajoitteista ilmoitetaan etukäteen vierailupyyntölomakkeessa.

Muut palvelut

Vierailukeskuksessa on käytettävissä langaton verkkoyhteys.

Yhteydenotot

Vierailut muihin EU:n toimielimiin

Muut EU:n toimielimet, elimet ja virastot

Vierailut muihin EU:n toimielimiin Brysselissä, Strasbourgissa, Luxemburgissa ja Frankfurtissa

Asiakirjat

LataaPDF - 664.4 KB