Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τη λειτουργία, τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Λίγα λόγια για το Κέντρο επισκεπτών

Το Κέντρο Επισκεπτών μεταμορφώνεται και αποκτά σύγχρονους και δυναμικούς χώρους. Νέες αίθουσες συνεδριάσεων και φιλικοί για το περιβάλλον χώροι για καφέ υποδέχονται ήδη τους ομαδικούς επισκέπτες. 
Η νέα αρχιτεκτονική εικόνα του Κέντρου αντικατοπτρίζει τις αρχές του νέου ευρωπαϊκού Μπαουχάους, αισθητική, συμπεριληπτικότητα και βιωσιμότητα.  
Σύντομα το Κέντρο θα προσφέρει και νέες ψηφιακές εμπειρίες και μάλιστα έναν διαλογικό τοίχο αφής.

Για την ασφάλειά σας και πέραν των πρόσθετων υποχρεώσεων που τηρούμε βάσει της εθνικής νομοθεσίας, σας παρακαλούμε να διαβάσετε τα μέτρα σχετικά με την Covid19 για να προετοιμάσετε την ομαδική επίσκεψή σας. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψηφιακά.

Ομαδικές επισκέψεις

 • Είδη επισκέψεων: υπάρχει δυνατότητα για γενικές και εξατομικευμένες επισκέψεις καθώς και για επισκέψεις συγκεκριμένου περιεχομένου. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για το πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση
 • Μέγεθος ομάδας: 15 - 100 άτομα (για επίσκεψη διά ζώσης). Τουλάχιστον 10 άτομα (για ψηφιακή επίσκεψη)
 • Αναγκαία η εκ των προτέρων κράτηση: τουλάχιστον 10 εβδομάδες (για επισκέψεις διά ζώσης) και 4 εβδομάδες (για ψηφιακές επισκέψεις)
 • Διαθεσιμότητα: ομαδικές επισκέψεις μπορούν να γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Κέντρο επισκεπτών παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες του Βελγίου, καθώς και ορισμένες αργίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
 • Επιβεβαίωση: θα πρέπει να λάβετε επιβεβαίωση εντός 2 εβδομάδων από την υποβολή της αίτησης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπαλλήλου που αναλαμβάνει την επίσκεψή σας. Αν αυτό δεν συμβεί, στείλτε email στη διεύθυνση COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Κόστος: δωρεάν
 • Ελάχιστη ηλικία επισκεπτών: 15 ετών
 • Γλώσσα: όλες οι γλώσσες της ΕΕ – πείτε μας την προτίμησή σας κατά την υποβολή της αίτησης.
 • Ταυτοποίηση: για να εισέλθετε στο κτίριο, πρέπει να επιδείξετε διαβατήριο ή ταυτότητα (η άδεια οδήγησης δεν γίνεται δεκτή).
 • Ακύρωση: Ειδοποιήστε μας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν στη διεύθυνση COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τον αριθμό της επίσκεψής σας.
 • Τυχόν καθυστερημένη άφιξη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της επίσκεψής σας. 

Κατά το ταξίδι τους στις Βρυξέλλες οι ομάδες μπορούν επίσης να επισκεφθούν την έκθεση «Experience Europe» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση «Experience Europe» υποδέχεται όλους τους επισκέπτες, ομαδικούς και μεμονωμένους, σε ένα διαλογικό περιβάλλον. Βρίσκεται στην πλατεία Schuman, περίπου 300 μέτρα με τα πόδια από το Κέντρο Επισκεπτών. Αξίζει να την επισκεπτείτε!

Αίτηση επίσκεψης

Οι επισκέψεις λαμβάνουν χώρα διά ζώσης στις Βρυξέλλες ή ψηφιακά ή με υβριδική μορφή.

Υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη ομαδικών επισκέψεων.

Όταν υποβάλετε αίτηση για ένα από τα 3 είδη ομαδικών επισκέψεων, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό «EU Login» ή να συνδεθείτε με έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας.
Στο τέλος της διαδικασίας επικύρωσης, θα εμφανιστεί δήλωση περί απορρήτου, η οποία θα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

1. Γενική ενημερωτική επίσκεψη:

Παρουσίαση σχετικά με τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ ακολουθούμενη από ερωτήσεις.

Για κοινό με λίγες ή καθόλου γνώσεις σχετικά με την ΕΕ, όπως μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κάντε αίτηση εδώ

 • 2. Επίσκεψη ειδικού περιεχομένου – 2,5 

  Εισαγωγή στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ, ακολουθούμενη από παρουσίαση σχετικά με συγκεκριμένη πολιτική της ΕΕ με άμεσο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες.

  Για προπτυχιακούς φοιτητές και ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος.

  Κάντε αίτηση εδώ 

 • 3. Προσαρμοσμένη επίσκεψη: Έως 1 ½ ημέρα

  Πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα της ομάδας. Περιλαμβάνει ενδεχομένως παρουσίαση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ και έως και 4 παρουσιάσεις για συγκεκριμένες πολιτικές της ΕΕ από στελέχη της Επιτροπής που ασχολούνται με συναφή θέματα.

  Για δημοσιογράφους, εθνικά, περιφερειακά και τοπικά κοινοβούλια και κυβερνήσεις, επιχειρηματικές ενώσεις, επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνδικαλιστικές ενώσεις, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταπτυχιακούς φοιτητές και διδακτορικούς ερευνητές.

  Κάντε αίτηση εδώ

Φωτογραφίες

 
 
 
 
 
 
 

Τόπος και πρόσβαση

Κέντρο επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μερικές φορές οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε άλλα μέρη. Δείτε την επιβεβαίωση.

Είσοδος

Στη γωνία των οδών Rue de la Loi και Rue du Taciturne.

Δημόσια μέσα μεταφοράς

Σας συνιστούμε θερμά να χρησιμοποιήσετε δημόσια μέσα μεταφοράς για να φτάσετε στο Κέντρο επισκεπτών. Η πλησιέστερη στάση είναι η στάση «Schuman» και είναι προσβάσιμη με μετρό και λεωφορείο. Κατά την έξοδό σας από τον σταθμό του μετρό, ακολουθήστε την ένδειξη «Berlaymont».

Ειδικός χώρος στάθμευσης για λεωφορεία είναι διαθέσιμος στη Rue du Taciturne (στα δεξιά σας κατεβαίνοντας τη rue de la Loi).

Έλεγχος ασφαλείας

Για να εισέλθετε στο Κέντρο επισκεπτών, πρέπει να επιδείξετε την εθνική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας (η άδεια οδήγησης δεν γίνεται δεκτή). Πρέπει επίσης να περάσετε μέσα από ανιχνευτή μετάλλων (όπως στο αεροδρόμιο), ενώ τα πράγματά σας θα ελεγχθούν με ακτίνες Χ.

Προσβασιμότητα

Το Κέντρο επισκεπτών είναι προσβάσιμο για όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι. Παρακαλείσθε να δηλώσετε τυχόν ειδικές ανάγκες σας στο έντυπο της αίτησης.

Εγκαταστάσεις

Στο εσωτερικό του Κέντρου επισκεπτών παρέχεται σύνδεση Wi-Fi.

Επικοινωνία

Επίσκεψη σε άλλα θεσμικά όργανα

Άλλα όργανα, υπηρεσίες και οργανισμοί της ΕΕ

Επίσκεψη σε άλλα όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο, το Λουξεμβούργο και τη Φρανκφούρτη.

Έγγραφα

ΤηλεφόρτωσηPDF - 656.7 KB