Ομαδικές επισκέψεις

 • Μέγεθος ομάδας: 15 - 100 άτομα
 • Αναγκαία η εκ των προτέρων κράτηση: τουλάχιστον 10 εβδομάδες πριν.
 • Διαθεσιμότητα: ομαδικές επισκέψεις μπορούν να γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Κέντρο Επισκεπτών παραμένει κλειστό τα σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες του Βελγίου, καθώς και ορισμένες αργίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
 • Επιβεβαίωση: θα πρέπει να λάβετε επιβεβαίωση εντός 2 εβδομάδων από την υποβολή της αίτησης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπαλλήλου που αναλαμβάνει την επίσκεψή σας. Αν αυτό δεν συμβεί, στείλτε email στη διεύθυνση COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Κόστος: δωρεάν
 • Ελάχιστη ηλικία επισκεπτών: 15 ετών
 • Γλώσσα: όλες οι γλώσσες της ΕΕ – πείτε μας την προτίμησή σας κατά την υποβολή της αίτησης.
 • Ταυτοποίηση: για να εισέλθετε στο κτίριο, πρέπει να επιδείξετε διαβατήριο ή ταυτότητα (η άδεια οδήγησης δεν γίνεται δεκτή).
 • Ακύρωση: Ειδοποιήστε μας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν στη διεύθυνση COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τον αριθμό της επίσκεψής σας.
 • Τυχόν καθυστερημένη άφιξη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της επίσκεψής σας. Ενημερώστε μας καλώντας τον αριθμό +32 2 296 7297.

Όταν υποβάλετε αίτηση για ένα από τα 3 είδη ομαδικών επισκέψεων, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό «EU Login» ή να συνδεθείτε με έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας.

Ατομικές επισκέψεις: δυστυχώς, δεν μπορούμε να διοργανώνουμε επισκέψεις για μεμονωμένα άτομα ή για ομάδες με λιγότερα από 15 άτομα. Αν θέλετε, αντί της Επιτροπής, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 • Γενική ενημερωτική επίσκεψη:

  Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

  Για άτομα με λίγες ή καθόλου γνώσεις γύρω από την ΕΕ, όπως μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 • Ειδική ενημερωτική επίσκεψη: 2,5  

  Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, συν ένας τομέας προτεραιότητας ή πολιτικής της ΕΕ, τον οποίο επιλέγετε εσείς.

  Για προπτυχιακούς φοιτητές και ομάδες με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.

 • Εξατομικευμένη επίσκεψη: 0,5-

  Για ειδικούς τομείς προτεραιότητας ή πολιτικής της ΕΕ. Παρουσιάσεις από αρμόδιους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συζητήσεις μαζί τους. Οι εξειδικευμένες επισκέψεις μπορούν να ξεκινήσουν με μια εισαγωγή σχετικά με τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

  Για εθνικά, περιφερειακά και τοπικά κοινοβούλια και κυβερνήσεις, δημοσιογράφους, επιχειρηματικές ενώσεις, επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνδικαλιστικές ενώσεις, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Visitors Centre Timeline
Visitors Centre Groups
Visitors Centre Room

Τόπος και πρόσβαση

Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μερικές φορές οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε άλλα μέρη. Δείτε την επιβεβαίωση.

Είσοδος

Στη γωνία των οδών Rue de la Loi και Rue du Taciturne.

Visitors Centre Entrance© European Commission, Georges Boulougouris

Δημόσια μέσα μεταφοράς

Σας συνιστούμε θερμά να χρησιμοποιήσετε δημόσια μέσα μεταφοράς για να φτάσετε στο Κέντρο Επισκεπτών. Η πλησιέστερη στάση λέγεται «Schuman» και είναι προσβάσιμη με μετρό και λεωφορείο. Κατά την έξοδό σας από τον σταθμό, ακολουθήστε την ένδειξη «Berlaymont».

Ειδικός χώρος στάθμευσης για λεωφορεία είναι διαθέσιμος στη Rue du Taciturne (στα δεξιά σας κατεβαίνοντας τη rue de la Loi).

Έλεγχος ασφαλείας

Για να εισέλθετε στο Κέντρο Επισκεπτών, πρέπει να επιδείξετε την εθνική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας (η άδεια οδήγησης δεν γίνεται δεκτή). Πρέπει επίσης να περάσετε μέσα από ανιχνευτή μετάλλων (όπως στο αεροδρόμιο), ενώ τα πράγματά σας θα ελεγχθούν με ακτίνες Χ.

Προσβασιμότητα

Το Κέντρο Επισκεπτών είναι προσβάσιμο για όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι. Παρακαλείσθε να δηλώσετε τυχόν ειδικές ανάγκες σας στο έντυπο της αίτησης.

Εγκαταστάσεις

Εντός του Κέντρου Επισκεπτών παρέχεται Wi-Fi.

Επικοινωνία

Άλλες επισκέψεις