Σταδιακή επαναλειτουργία του Κέντρου Επισκεπτών

Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ανοίγει σταδιακά και πάλι τις πόρτες του στους φυσικούς επισκέπτες.

Με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και επιπλέον των τυχόν πρόσθετων εθνικών υποχρεώσεων οι επισκέπτες στα κτίρια της Επιτροπής καλούνται να προσκομίσουν έγκυρο ενωσιακό ψηφιακό πιστοποιητικό ή άλλο έγκυρο πιστοποιητικό COVID που να αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή ότι έχουν υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή ότι έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. Για όλες τις λεπτομέρειες, βλέπε τη σχετική απόφαση της Επιτροπής.

Η δοκιμή θα πρέπει να είναι τύπου NAAT (PCR) ή RAT και να έχει διενεργηθεί από επαγγελματία του τομέα της υγείας ή από ειδικευμένο διαγνωστικό προσωπικό. Το αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής NAAT (PCR) θα πρέπει να έχει ληφθεί το αργότερο 72 ώρες πριν από την επίσκεψη και στην περίπτωση δοκιμής RAT (ταχύ αντιγόνο) το αργότερο 48 ώρες πριν από την επίσκεψη. Από τον πλήρη εμβολιασμό θα πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 ημέρες.  Ένα άτομο θεωρείται ότι έχει εμβολιαστεί πλήρως εφόσον έχει λάβει τη δεύτερη δόση σε σειρά 2 δόσεων, μονοδοσικό εμβόλιο ή εφόσον έχει λάβει μία μόνο δόση εμβολίου 2 δόσεων κατόπιν προηγούμενης λοίμωξης.

Τα άτομα που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτίρια της Επιτροπής στις Βρυξέλλες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση. Στα άτομα με θερμοκρασία ίση ή μεγαλύτερη των 37.7°C ή στα άτομα που αρνούνται να υποβληθούν σε θερμομέτρηση δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Μέσα στο κτίριο ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να χρησιμοποιούν τις αίθουσες δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ήμισυ της κανονικής χωρητικότητάς τους, ενώ είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήση μάσκας.

Οι επισκέπτες που το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν να συνδέονται μέσω διαδικτύου για μια εικονική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μεγάλη ευελιξία.

Υποβάλετε αίτηση για τον τύπο της επίσκεψης που προτιμάτε και μάθετε περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λίγα λόγια για το Κέντρο επισκεπτών

Το Κέντρο, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοούν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις πολιτικές και τις προτεραιότητές της.  

Ομαδικές επισκέψεις

 • Είδη επισκέψεων: υπάρχει δυνατότητα για γενικές και εξατομικευμένες επισκέψεις καθώς και για επισκέψεις συγκεκριμένου περιεχομένου. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για το πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση
 • Μέγεθος ομάδας: 15 - 100 άτομα
 • Αναγκαία η εκ των προτέρων κράτηση: τουλάχιστον 10 εβδομάδες πριν.
 • Διαθεσιμότητα: ομαδικές επισκέψεις μπορούν να γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Κέντρο επισκεπτών παραμένει κλειστό τα σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες του Βελγίου, καθώς και ορισμένες αργίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
 • Επιβεβαίωση: θα πρέπει να λάβετε επιβεβαίωση εντός 2 εβδομάδων από την υποβολή της αίτησης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπαλλήλου που αναλαμβάνει την επίσκεψή σας. Αν αυτό δεν συμβεί, στείλτε email στη διεύθυνση COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Κόστος: δωρεάν
 • Ελάχιστη ηλικία επισκεπτών: 15 ετών
 • Γλώσσα: όλες οι γλώσσες της ΕΕ – πείτε μας την προτίμησή σας κατά την υποβολή της αίτησης.
 • Ταυτοποίηση: για να εισέλθετε στο κτίριο, πρέπει να επιδείξετε διαβατήριο ή ταυτότητα (η άδεια οδήγησης δεν γίνεται δεκτή).
 • Ακύρωση: Ειδοποιήστε μας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν στη διεύθυνση COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τον αριθμό της επίσκεψής σας.
 • Τυχόν καθυστερημένη άφιξη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της επίσκεψής σας. 

Ατομικές επισκέψεις: δυστυχώς, δεν μπορούμε να διοργανώνουμε επισκέψεις για μεμονωμένα άτομα ή για ομάδες με λιγότερα από 15 άτομα. Αν θέλετε, αντί της Επιτροπής, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αίτηση επίσκεψης

Όταν υποβάλετε αίτηση για ένα από τα 3 είδη ομαδικών επισκέψεων, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό «EU Login» ή να συνδεθείτε με έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας.
Στο τέλος της διαδικασίας επικύρωσης, θα εμφανιστεί δήλωση περί απορρήτου, η οποία θα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Γενική ενημερωτική επίσκεψη:

Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Για άτομα με λίγες ή καθόλου γνώσεις γύρω από την ΕΕ, όπως μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 • Επίσκεψη συγκεκριμένου περιεχομένου – 2,5 

  Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, συν ένας τομέας προτεραιότητας ή πολιτικής της ΕΕ, τον οποίο επιλέγετε εσείς.

  Για προπτυχιακούς φοιτητές και ομάδες με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.

 • Εξατομικευμένη επίσκεψη: 0,5-

  Για ειδικούς τομείς προτεραιότητας ή πολιτικής της ΕΕ. Παρουσιάσεις από αρμόδιους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συζητήσεις μαζί τους. Οι εξειδικευμένες επισκέψεις μπορούν να ξεκινήσουν με μια εισαγωγή σχετικά με τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

  Για εθνικά, περιφερειακά και τοπικά κοινοβούλια και κυβερνήσεις, δημοσιογράφους, επιχειρηματικές ενώσεις, επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνδικαλιστικές ενώσεις, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Visitors Centre Entrance© European Commission, Georges Boulougouris
Visitors Centre Timeline
Visitors Centre Room

Τόπος και πρόσβαση

Κέντρο επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μερικές φορές οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε άλλα μέρη. Δείτε την επιβεβαίωση.

Είσοδος

Στη γωνία των οδών Rue de la Loi και Rue du Taciturne.

Δημόσια μέσα μεταφοράς

Σας συνιστούμε θερμά να χρησιμοποιήσετε δημόσια μέσα μεταφοράς για να φτάσετε στο Κέντρο επισκεπτών. Η πλησιέστερη στάση είναι η στάση «Schuman» και είναι προσβάσιμη με μετρό και λεωφορείο. Κατά την έξοδό σας από τον σταθμό του μετρό, ακολουθήστε την ένδειξη «Berlaymont».

Ειδικός χώρος στάθμευσης για λεωφορεία είναι διαθέσιμος στη Rue du Taciturne (στα δεξιά σας κατεβαίνοντας τη rue de la Loi).

Έλεγχος ασφαλείας

Για να εισέλθετε στο Κέντρο επισκεπτών, πρέπει να επιδείξετε την εθνική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας (η άδεια οδήγησης δεν γίνεται δεκτή). Πρέπει επίσης να περάσετε μέσα από ανιχνευτή μετάλλων (όπως στο αεροδρόμιο), ενώ τα πράγματά σας θα ελεγχθούν με ακτίνες Χ.

Προσβασιμότητα

Το Κέντρο επισκεπτών είναι προσβάσιμο για όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι. Παρακαλείσθε να δηλώσετε τυχόν ειδικές ανάγκες σας στο έντυπο της αίτησης.

Εγκαταστάσεις

Στο εσωτερικό του Κέντρου επισκεπτών παρέχεται σύνδεση Wi-Fi.

Επικοινωνία

Επίσκεψη σε άλλα θεσμικά όργανα

Άλλα όργανα, υπηρεσίες και οργανισμοί της ΕΕ

Επίσκεψη σε άλλα όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο, το Λουξεμβούργο και τη Φρανκφούρτη.

Έγγραφα

ΤηλεφόρτωσηPDF - 664.4 KB