Praksa pri zapošljavanju

Europska komisija ne diskriminira pri zapošljavanju te svojim zaposlenicima omogućuje dostojno i prilagodljivo radno okruženje. Kandidati se odabiru neovisno o spolu, rasi, boji kože, etničkom ili društvenom podrijetlu, genetičkim osobinama, jeziku, religiji, uvjerenjima, političkim ili bilo kojim drugim stavovima, pripadnosti nacionalnoj manjini, imovinskom stanju, podrijetlu, starosti, invaliditetu ili spolnom opredjeljenju.

Radna praksa

Europska komisija napreduje prema svojem cilju da do kraja tekućeg mandata na srednjim i višim rukovodećim položajima bude barem 40 % žena

Rodna ravnopravnost

Najnoviji podaci iz studenoga 2017.

  • na rukovodećim položajima na svim razinama 1. studenoga 2017. bilo je ukupno 36 % žena (povećanje u usporedbi s 30 % na početku mandata)
  • na višim rukovodećim položajima (direktori, zamjenici glavnih direktora i glavni direktori) udio žena povećao se na 35 %, u usporedbi s 27 % 1. studenoga 2014.
  • na srednjim rukovodećim položajima (načelnici odjela) 37 % rukovoditelja su žene, u usporedbi s 31 % kad je Junckerova Komisija stupila na dužnost

Podizvođači i korisnici financijskih sredstava

Komisija ne diskriminira pri odabiru podizvođača i korisnika financijskih sredstava niti pri obradi pritužbi i povratnih informacija građana.

 

Dokumenti

PreuzimanjePDF - 115 KB
PreuzimanjePDF - 738.3 KB