Voordelen van de euro

Voordelen van de euro

De euro is er gekomen omdat een gemeenschappelijke munt veel voordeliger is dan de vroegere situatie waarin ieder EU-land een eigen munteenheid had. Dankzij de euro zijn er geen koersschommelingen meer, vallen de wisselkosten weg en wordt de gemeenschappelijke markt versterkt. Bovendien zorgt de euro voor nauwe samenwerking tussen de EU-landen voor een stabiele munt en economie, en daar heeft iedereen baat bij.

Publieke opinie over de euro

Publieke opinie over de euro

Het is essentieel om te volgen hoe het publiek tegenover de euro staat en een goed te begrijpen hoe de publieke opinie over de euro beïnvloed wordt. Zo kunnen we een eventueel tekort aan informatie onder EU-burgers opsporen en erachter komen hoe we beter met hen kunnen communiceren.

Een spreker vinden voor een lezing over de euro

Een spreker vinden voor een lezing over de euro

Als u voor een organisatie, school of andere instelling een lezing of soortgelijk evenement organiseert over de EMU en/of de euro en u gespecialiseerde en actuele informatie hierover wil geven, dan kunt u de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in uw land vragen voor een geschikte spreker te zoeken.