Novo spletišče Evropske komisije

Prenova spletne prisotnosti še ni končana. Spletišče obsega dva medsebojno povezana dela:

  • političnega, ki obvešča o prednostnih političnih nalogah Komisije
  • splošno informativnega, strukturiranega okoli preverjenih uporabniških potreb

Na domači strani informativnega dela spletišča so osnovni elementi navigacije zasnovani tako, da omogočajo enostavno iskanje želene vsebine.

Druga možnost je iskanje po področjih.

Spletišče trenutno v glavnem vsebuje povezave na druga spletišča Komisije. Vsebino in navigacijo bomo dodajali hkrati s prehodom na novi pristop, usmerjen na uporabnika.

Jeziki

Komisija je odločena, da uporabnikom ponudi informacije v jeziku, ki ga potrebujejo. Na novem spletišču bodo nekatere vsebine na voljo v vseh uradnih jezikih EU, nekatere vsebine pa v manjšem številu jezikov, izbranih glede na potrebe uporabnikov.

Več o jezikovni politiki spletišča

Dostopnost

Spletišče oblikujemo tako, da je kar najbolj dostopno in uporabno za vse, tudi za invalide in ljudi, ki ne uporabljajo najnovejših tehnologij. Prizadevamo si tudi, da bi bilo spletišče dostopno prek raznih internetnih brskalnikov, naprav in hitrosti povezave. 
Naše smernice za spletno dostopnost

Digitalna prenova

Delo v zvezi z novo spletno prisotnostjo vodijo službe Komisije za komuniciranje, prevajanje in informatiko, pri tem pa tesno sodelujejo z vsemi drugimi službami. Več o ekipi in njenem delu na blogu o digitalni prenovi EU in v Priročniku Komisije za ponudnike informacij.