Een nieuwe site

Grote websites als die van de Europese Commissie vervang je niet van de ene dag op de andere. We geven nu alles een plaats in de twee grote delen waar de nieuwe site uit bestaat:

  • een politiek deel, waar de Commissie haar beleidsprioriteiten toelicht
  • een uitgebreid informatief deel, opgebouwd rond wat de meeste bezoekers belangrijk vinden (zoals is gebleken uit onderzoek)

Op de startpagina van het informatieve deel zijn de navigatielabels zo ontworpen dat u zo snel mogelijk vindt wat u zoekt.

U kunt ook zoeken op thema.

Op dit moment bevat de site nog veel links naar pagina’s op de bestaande websites van de Commissie. Geleidelijk aan zullen we de inhoud en navigatie verder aanpassen aan de nieuwe, gebruiksvriendelijkere aanpak.

Talen

De Commissie wil u zo veel mogelijk in uw eigen taal informeren, maar helaas kan niet alles worden vertaald. Op de nieuwe website is dus veel beschikbaar in alle officiële talen van de EU, maar de rest is er in een beperkt aantal talen naargelang de behoeften van gebruikers.

Meer over het talenbeleid op deze website.

Toegankelijkheid

We doen er alles aan om de site zo toegankelijk en bruikbaar mogelijk te maken, ook voor mensen met een beperking of zonder de nieuwste technologie. Verder moet de site altijd goed werken, ongeacht browser, apparaat of bandbreedte. 
Lees meer over de toegankelijkheidsregels die we hanteren

Digitale transformatie

Het werk aan de nieuwe website wordt geleid door de departementen voor communicatie, vertaling en IT van de Europese Commissie en ondersteund door alle andere departementen die nauw samenwerken. Meer informatie over het team en wat het doet, leest u op de blog EU Digital en in de information provider's guide van de Europese Commissie.