A Bizottság új honlapja

Az új bizottsági portál kialakítása jelenleg is tart. A megújult webhely két egymáshoz kapcsolódó részből áll:

  • az egyik a Bizottság politikai prioritásait ismerteti,
  • a másik a felhasználók tényleges igényei szerint kialakított, általános tájékoztató rész.

Honlapfelépítés, tartalom, navigálás

Az általános tájékoztató rész kezdőlapján a fő navigációs linkeket úgy alakítottuk ki, hogy a felhasználók minél könnyebben eljussanak a keresett tartalomhoz.

Lehetőség van témakör szerinti böngészésre is.

Az új webhelyen található linkek többsége jelenleg még a Bizottság korábbi weboldalaira mutat. A webhely vázát fokozatosan töltjük fel tartalommal, mindenkor szem előtt tartva az új portállal szemben támasztott legfontosabb követelményt, a felhasználó-központúságot.

Nyelvek

A Bizottság mindent megtesz azért, hogy ki-ki az általa legjobban érthető nyelven juthasson hozzá az információkhoz. Az új honlapon bizonyos tartalmak az EU összes hivatalos nyelvén szerepelni fognak, de lesznek olyanok is, amelyek csak néhány nyelvi változatban lesznek elérhetők, mivel a felhasználók korlátozott köre tart rájuk igényt.

További információk a webhely nyelvpolitikájáról

Hozzáférhetőség

Arra törekszünk, hogy a Bizottság megújult weboldalai minden felhasználó számára – köztük a fogyatékos személyek és a legújabb technológiát nélkülözők számára is – használhatók legyenek. Az is fontos számunkra, hogy a honlap hozzáférhető legyen különböző készülékeken és különböző internetes böngészőkkel, illetve az internetkapcsolat sebességétől függetlenül. 
Az általunk alkalmazott web-akadálymentesítési útmutató

Digitális arculatváltás

Az új webes jelenlét kialakítását a Bizottság kommunikációs, fordítási és informatikai szervezeti egysége irányítja. A folyamatban mindegyik főigazgatóság közreműködik. Ha többet szeretne tudni az új portál kialakításával foglalkozó csapatról és munkájáról, látogasson el az „EU Digital” című blogoldalunkra és a digitális arculatváltást ismertető oldalainkra.