Novo web-mjesto Komisije

Nove internetske stranice stalno se razvijaju. Sastoje se od dva međusobno povezana dijela:

  • političkih stranica na kojima se objavljuju informacije o političkim prioritetima Komisije te
  • sveobuhvatnih informativnih stranica, koje su strukturirane prema utvrđenim potrebama korisnika

Glavne navigacijske oznake na početnoj informativnoj stranici osmišljene su na način da vam omoguće najjednostavniji pristup traženom sadržaju.

Osim toga, moguća je i navigacija po temama.

Sadržaj stranica trenutačno uglavnom čine poveznice na postojeća Komisijina web-mjesta. Njima će se s prelaskom na novi pristup usmjeren na korisnike dodavati sadržaj i navigacija.

Jezici

Komisija nastoji korisnicima pružati informacije na traženom jeziku. Na novom web-mjestu neki će sadržaji biti dostupni na svim službenim jezicima EU-a, a neki na manjem broju jezika, ovisno o potrebama korisnika.

Više o jezičnoj politici za ovu internetsku stranicu

Dostupnost

Nove internetske stranice Komisije želimo učiniti što dostupnijima i  jednostavnijima za uporabu  za sve korisnike, uključujući osobe s invaliditetom ili za osobe bez pristupa najnovijim tehnologijama. Nastojimo ga učiniti dostupnim i putem različitih internetskih preglednika i uređaja te neovisno o brzini internetske veze. 
Cjelovite smjernice za dostupnost weba koje slijedimo

Digitalna transformacija

Rad na novim internetskim stranicama vode odjeli Komisije odjeli za komunikaciju, prevođenje i informatiku uz potporu svih odjela koji sudjeluju u ovom procesu suradnje. Više o timu i njegovu radu možete pročitati na stranici  EU Digital blog te u Komisijinom Vodiču za pružatelje informacija (Information Provider's Guide).