Magyarországi képviselete

Kiadványok

/hungary/file/eupublicationslogo250jpg_hueupublications_logo250.jpg

EU Publications portál
copyright

 

Az EU Publications nevű portál online könyvesbolt, könyvtár és archívum, mely az 1952 óta megjelentetett uniós kiadványokhoz ad hozzáférést. Állománya több mint 100 000 kiadványt, ezek különböző formátumú változatait (PDF-fájlokat, e-könyveket stb.) beszámítva pedig több százezer elektronikus anyagot tartalmaz, melyek együttesen több mint 50 nyelven, köztük az EU valamennyi hivatalos nyelvén állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Egyes dokumentumok esetében előfordulhat, hogy a nyomtatott kiadásért kisebb díjat kell fizetni. A PDF-kiadványok és az elektronikus könyvek azonban ingyenesek.

Az EU Publications gyűjteményének döntő többségét olyan dokumentumok alkotják, amelyeket az uniós intézmények - az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az EU Tanácsa, az EU ügynökségei és más szervei - bocsátottak ki. Egyes dokumentumok partnerkiadók és/vagy más nemzetközi szervezetek közreműködésével születtek. A dokumentumok között vannak olyanok is, melyek egyéni szerzők munkái. Ezek a szerzőt foglalkoztató intézmény támogatásával jelentek meg.

A portált az Európai Unió Kiadóhivatala tartja fenn.

A Képviselet kiadványai

Az Európai Unió Magyarországon - hivatalos képviseletek és tanácsadó szolgálatok (2020-es kiadás)

EU: Éljünk vele! - Kézikönyv és használati útmutató európai uniós mindennapjainkhoz