Magyarországi képviselete

Az EU Civil Információs Pont

/hungary/file/eruopapontjpg-0_hueruopa_pont.jpg

A tájékoztató szolgálat keretein belül működik az EU civil információs pont. A szolgáltatás célja a civil szervezetek, ifjúsági és oktatási területen dolgozók, valamint érdeklődő magánszemélyek  tájékoztatása az európai uniós pénzügyi forrásokról és pályázati lehetőségekről. Az információs pont személyesen hétköznap 9-18 óra között, illetve a 06 1 209-9737-es telefonszámon érhető el. A kérdéseket az érdeklődők előzetesen feltehetik a civilinfo{kukac}eu.hu email címen is.

Az információs pont egy olyan hiánypótló és díjmentes európai információs platform, amely segít a civil szervezeteknek az európai pályázati labirintusban történő kiigazodásban, illetve gyakorlati tanácsokat ad az európai uniós forrásszerzési lehetőségekről. A projekt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete (továbbiakban Képviselet) támogatásával valósul meg.

A szolgáltatás  iránytűként szolgál a civil szervezetek számára az uniós pályázatok világában, amely elsősorban kezdő, belépő és útbaigazító pontként funkcionál. Szoros partneri viszonyt alakítunk ki a központi uniós forrásokat koordináló hazai társszervezetekkel. Ez is elősegíti, hogy hiteles és megbízható információforrást biztosítsunk.

A Magyarországon elérhető pályázati lehetőségeket a könnyebb tájékozódás érdekében pályázati ismertetők formájában rendszerezzük, amelyek ezen az oldalon tölthetők le.

Tervezzük különböző workshopok, illetve rendszeres networking események szervezését, amelyekről információt az Európa Pont Facebook oldalán teszünk közzé. Ezzel célunk a forráselosztásban érdekelt és érintett szervezetek megszólítása, másrészt a civil szektor képviselőinek alkalmat teremteni a találkozásra, illetve a partnerségek építésére.

Az Európa Pontban a pályázatok világában történő tájékozódást segítik a civil szférát megcélzó kiadványok, ismertetők és publikációk is.

Pályázati ismertetők