Magyarországi képviselete

Európa Pont

Az Európa Pontban pont Európában érezheti magát minden korosztály. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának közös információs és kulturális központja hasznos információkkal, és számos izgalmas, minden esetben ingyenes európai témájú szakmai és kulturális programmal várja látogatóit az Európai Unió Házának földszintjén és galériáján.

Az Európa Pont programjai minden hónapban egy-egy fontos európai téma köré szerveződnek. Ezeket a témákat vitákon, beszélgetéseken, filmvetítéseken, kiállításokon, előadásokon, koncerteken keresztül mutatjuk be. Az Európa Pont szívesen ad otthont más, európai dimenzióval rendelkező, az Európai Unió alapértékeivel összhangban álló kezdeményezéseknek is.

Szeretne értesülni programjainkról?   Iratkozzon fel kétheti hírlevelünkre!

 

Az Európa Pont Tájékoztató szolgálata minden hétköznap 9:00-18:00 óra között várja az érdeklődőket, ahol gyakorlati információkat kaphatnak munkatársainktól az EU-ról, valamint ingyenes szakmai kiadványok is elérhetők. 

A járványügyi helyzetre tekintettel a könyvtárunk, illetve a gyereksarok csak védettségi igazolvánnyal látogatható. 

Járványügyi óvintézkedések az Európa Pontban

Mit kínálunk?

  •  Személyes tájékoztató szolgálatot, ahol választ kaphat az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseire (lásd alább);
  •  Civil szervezetek számára tájékoztatást az uniós pályázati lehetőségekről - EU civil információs pont - (lásd alább)
  •  Rendezvényeink idején kávézót
  •  Találkozóhelyet olvasósarokkal, ingyenes wifi-hozzáféréssel és a fontosabb napi- és hetilapokkal;
  •  Izgalmas, ingyenes kulturális és szakmai programokat (bővebben);
  •  Gyereksarkot, ahol a kisebbek is jól érezhetik magukat;
  •  Szakkönyvtárat, több mint 3400 szakkönyvvel és kiadvánnyal, valamint számos újonnan megjelent külföldi szakirodalommal (bővebben);
  •  Ingyenesen elvihető európai uniós tájékoztató kiadványokat;
  •  Helyszínt az Európai Unióhoz kapcsolódó eseményeknek, konferenciáknak

Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 35.

Telefon: +36 1 209 97 37

E-mail:  euinfo{kukac}eu.hu

Civil információs pont e-mail: civilinfo{kukac}eu.hu

Nyitvatartás: az Európa Pont Tájékoztató Szolgálata hétköznapokon 9.00 és 18.00 óra között várja személyesen is az érdeklődőket. Maszk viselése kötelező, és egyszerre egy ügyfél tartozkódhat az Európa Pontban.

Facebook: facebook.com/europapont

Blog: europapont.blog.hu


Európa Pont Tájékoztató Szolgálat és az EU civil információs pont 

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának közös tájékoztató szolgálata és az EU civil információs Pont az Európai Unió Házának földszintjén, az Európa Pontban működik.

Az Európa Pont Tájékoztató Szolgálat legfontosabb célja, hogy személyre szabott információkkal hozza közelebb a polgárokhoz az Európai Uniót és az azzal kapcsolatos ügyeket. Személyes tájékoztató szolgálatunk munkatársai válaszolnak az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekre, legyen az akár európai munkavállalással, ösztöndíjakkal, utazással vagy szociális jogokkal kapcsolatos kérdés, valamint tanácsot adnak az uniós jogokkal és kötelezettségekkel kapcsolatban felmerülő problémákban is. Részletes tájékoztatást nyújtanak az érdeklődők által felvázolt témákban, és amennyiben az ügyfél igényli, elektronikus megerősítést küldenek a kérdésben illetékes szervek és honlapok elérhetőségével és a szükséges nyomtatványokkal.

A tájékoztató szolgálat keretein belül működik az EU civil információs pont. A szolgálatás célja a civil szervezetek, ifjúsági és oktatási területen dolgozók, valamint érdeklődő magánszemélyek tájékoztatása az európai uniós pénzügyi forrásokról és pályázati lehetőségeiről. 

Az uniós témákban és a pályázati lehetőségekben való tájékozódást segítik az Európa Pontban hozzáférhető hivatalos kiadványok és az uniós szakkönyvtár is.

A tájékoztató szolgálattal és a civil információs ponttal személyesen vagy a fenti elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot.


Az Európa Pont könyvtára


A tízéves Európa Pont európai receptes e-könyvvel ünnepli születésnapját