Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

/hungary/file/szolidarit%C3%A1si-alap_huSzolidaritási Alap

Szolidaritási Alap
copyright

Az Európai Bizottság ma javaslatot terjesztett elő egy 823 millió eurós támogatási csomag elfogadására, mely az EU Szolidaritási Alapjának forrásaiból hivatott pénzügyi segítséget nyújtani a horvátországi földrengés és a lengyelországi árvizek okozta károk helyreállításához, valamint Magyarországnak és további 6 tagállamnak a koronavírus-járvány nyomán kialakult egészségügyi válság kezeléséhez.

Kategória: Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy

/hungary/file/sure_huSURE

SURE
copyright

Az Európai Bizottság határozat elfogadására irányuló javaslatot terjesztett elő a Tanácsnak, azt szorgalmazva, hogy Magyarország részesüljön 504 millió euró (kb. 180 milliárd forint) összegű pénzügyi támogatásban a SURE – azaz a szükséghelyzeti munkanélküliségi kockázatokat mérséklő ideiglenes támogatást nyújtó európai eszköz – forrásaiból.

Kategória: Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Foglalkoztatás és szociális jogok

/hungary/file/ruleoflawwebjpg_hurule_of_law_web.jpg

jogállamiság
copyright

Az Európai Bizottság a mai napon közzétette az első uniós szintű jogállamisági jelentést. A jelentés, amelynek elkészültében mindegyik tagállam közreműködött, az Unió-szerte tapasztalható pozitív és negatív fejleményekre egyaránt kitér.

Kategória: Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai

/hungary/file/migrationpactjpg_humigration_pact.jpg

Új migrációs és menekültügyi paktum
copyright

Az Európai Bizottság a mai napon új migrációs és menekültügyi paktum elfogadására irányuló javaslatot terjesztett elő. Az új paktum mindazokat az elemeket magában foglalja, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az EU átfogó európai megközelítést alakítson ki a migrációra vonatkozóan.

Kategória: Az Európai Unió áttekintése

/hungary/file/solarcellsjpg_husolarcells_.jpg

Az Európai Bizottság még többet kíván tenni az éghajlat védelméért, és 55%-os kibocsátás-csökkentést javasol 2030-igAz Európai Bizottság még többet kíván tenni az éghajlat védelméért, és 55%-os kibocsátás-csökkentést javasol 2030-ig

Az Európai Bizottság ma terjesztette elő arra irányuló tervét, hogy 2030-ig legalább 55%-kal csökkentse az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátását az 1990-es szinthez képest.

Kategória: Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy

/hungary/file/vonderleyenjpg_huvon_der_leyen.jpg

Európa – új életerő, új jövő: von der Leyen elnök éves beszéde az Unió helyzetéről

Ursula von der Leyen ma tartotta meg első értékelő beszédét az Európai Unió helyzetéről az Európai Parlament plenáris ülésén, Brüsszelben.

Kategória: Az Európai Unió áttekintése

Már a nyilvánosság számára is elérhetőek az EU-s forrásokból finanszírozott programok monitoring bizottságainak fontosabb dokumentumai.

Kategória: Az Európai Unió áttekintése

/hungary/file/p043090-218515jpg_hup043090-218515.jpg

illusztráció

Az Európai Bizottság a mai napon tanácsi ajánlásra irányuló javaslatot fogadott el, hogy uniós szinten biztosítsa azoknak az intézkedéseknek az összehangolását és egyértelmű kommunikálását a lakosság felé, amelyek révén a tagállamok a koronavírus-világjárvány miatt a szabad mozgást korlátozzák.

/hungary/file/webvakcinapng_huweb_vakcina.png

Első megállapodás egy potenciális koronavírus-vakcina beszerzéséről
copyright

Az Európai Bizottság ma – több héten át tartó tárgyalások után – megkötötte az első uniós megállapodást egy potenciális koronavírus elleni oltóanyag vásárlására.

Kategória: Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy

/hungary/file/covid190811png_hucovid19_0811.png

Koronavírus: 128 millió euró uniós finanszírozás 23 új kutatási projekt számára

Az Európai Bizottság a továbbra is elhúzódó koronavírus-világjárványra válaszul 128 millió euróval támogat 23 új kutatási projektet a Horizont 2020 kutatási és innovációs program keretében.

Kategória: Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy

Pages