Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

Időtálló migrációkezelés: Az Európai Bizottság kijelöli a követendő utat
07/12/2017

A Bizottság a mai napon politikai ütemtervet terjesztett elő annak érdekében, hogy 2018 júniusára sikerüljön átfogó megállapodásra jutni a fenntartható migrációs politika megvalósításának módjáról.

Kategória:
Külkapcsolatok és külügyek, Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
Egyéves lett az Európai Szolidaritási Testület
07/12/2017

Ma ünnepli első születésnapját az Európai Szolidaritási Testület, mely az Európai Bizottság kezdeményezésére 2016. december 7-én kezdte meg a működését. Az azóta eltelt egy évben összesen 42 745 fiatal jelentkezett a testületbe a tagállamokból. Közülük 2166-an már meg is kezdték a munkát 1434 szervezetnél.

Kategória:
Foglalkoztatás és szociális jogok, Az Európai Unió áttekintése
Küszöbön 2018, a kulturális örökség európai éve
07/12/2017

Ma és holnap ad otthont Milánó az Európai Kulturális Fórum nevű rendezvénynek, ahol ünnepélyes keretek között kezdetét veszi a kulturális örökség európai évének rendezvénysorozata. Az esemény keretében Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért felelős biztos ma hivatalosan megnyitotta a kulturális örökség évét.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
A Bizottság bemutatja az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítését célzó ütemtervet
06/12/2017

Az Európai Bizottság a mai napon cselekvési ütemtervet és konkrét intézkedéseket terjesztett elő az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítése érdekében, összhangban a Jean-Claude Juncker elnök által az Unió helyzetéről elmondott 2017. évi beszédben vállalt kötelezettségekkel.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Az Európai Unió áttekintése
Uniós oltalmat kapott a Makói petrezselyemgyökér
05/12/2017

Az Európai Bizottság jóváhagyta a „Makói petrezselyemgyökér” nevű, oltalom alatt álló új magyar földrajzi jelzés felvételét az oltalom alatt álló földrajzi jelzések nyilvántartásába.

Kategória:
Mezőgazdaság, halászat és élelmiszer-biztonság
Erasmus+: újabb rekordév
01/12/2017

Az Európai Bizottság közzétette az Erasmus+ program 2016. évi eredményeiről szóló jelentését. A jelentés közzététele egybeesik az Erasmus program 30. évfordulója alkalmából indított kampány befejeződésével.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
Az élelmiszer-ágazat és a mezőgazdaság jövője – rugalmas, igazságos és fenntartható közös agrárpolitika megteremtése
29/11/2017

Az Európai Bizottság a közös agrárpolitika (KAP) lehetséges jövőbeli irányait vázolja fel. A javaslatok szélesebb hatáskört szánnak a tagállamoknak.

Kategória:
Mezőgazdaság, halászat és élelmiszer-biztonság
rescEU: új európai rendszer a természeti katasztrófák kezelésére
23/11/2017

Az Európai Bizottság nagy ívű terveket terjesztett elő annak érdekében, hogy Európa jobban tudja kezelni a természeti katasztrófákat.

Kategória:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy, Az Európai Unió áttekintése
Az egészségügy helyzete az EU-ban és Magyarországon
23/11/2017

Csak az egészségügyi rendszerek újragondolásával biztosítható azok működőképessége és az ellátás betegközpontúsága – ez a következtetés szűrhető le a Bizottság által közzétett 28 országspecifikus egészségügyi elemzésből és az azokat kísérő jelentésből.

Kategória:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy
Az európai szemeszter őszi csomagja: célkeresztben a fenntartható és inkluzív növekedés
22/11/2017

A Bizottság közzétette az európai szemeszter őszi csomagját, melyben meghatározza az EU következő évre vonatkozó gazdasági és szociális prioritásait, szakpolitikai ajánlásokat fogalmaz meg az euróövezet számára, valamint lezárja az euróövezeti tagállamok költségvetésiterv-javaslatainak értékelési folyamatát.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Foglalkoztatás és szociális jogok, Az Európai Unió áttekintése

Pages