Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

Szociális jogok európai pillére
13/03/2018

A Bizottság az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozását szorgalmazza, és azt kezdeményezi, hogy minden munkavállaló és önálló vállalkozó garantáltan szociális védelemben részesülhessen.

Kategória:
Foglalkoztatás és szociális jogok
Új uniós tudásközpont az élelmiszercsalás ellen és a jobb élelmiszer-minőségért
13/03/2018

Az Európai Bizottság ma nyitja meg az élelmiszercsalás elleni küzdelemmel és az élelmiszer-minőséggel foglalkozó tudásközpontot, amelyet a Bizottság Közös Kutatóintézete (JRC) fog működtetni. A tudásközpont létrehozását az élelmiszercsalás és az élelmiszer-minőségi problémák miatt felmerülő fogyasztói aggályok indokolják.

Kategória:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy
Az európai szemeszter téli csomagja: megjelentek az országjelentések
07/03/2018

Az Európai Bizottság ma közzétette a tagállamok gazdasági és szociális helyzetéről készített éves elemzését, benne az országspecifikus ajánlások végrehajtásában elért eredményekkel és a lehetséges kockázatok értékelésével.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek
A Dohány utcai zsinagóga elnyerte az Európai Örökség címet
01/03/2018

Az Európai Bizottság a mai napon kilenc európai történelmi helyszínnek ítélte oda az Európai Örökség címet, köztük a budapesti Dohány utcai zsinagóga épületegyüttesének is.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
Brexit: nyilvános az Egyesült Királyság kilépéséről rendelkező megállapodás tervezete
28/02/2018

Átláthatósági politikájával összhangban az Európai Bizottság a mai napon közzétette az Európai Unió és az Egyesült Királyság között az Egyesült Királyság kilépéséről megkötendő megállapodás tervezetét.

Kategória:
Külkapcsolatok és külügyek, Az Európai Unió áttekintése
Juncker-terv: Több mint 60 millió euró innovatív magyar kis- és középvállalatoknak
22/02/2018

Az Európai Befektetési Alap és az Erste Bank Hungary garanciamegállapodásával 67 millió euró (több mint 20 milliárd forint) értékben juthatnak kedvező finanszírozási forráshoz innovatív magyar kis- és középvállalkozások.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Az Európai Unió áttekintése
Uniós oltalom alá került a monori bor
19/02/2018

Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar „Monor, Monori” borfajtának az oltalom alatt álló eredetmegjelölések nyilvántartásába való bejegyzését.

Kategória:
Mezőgazdaság, halászat és élelmiszer-biztonság, Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy
A 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó magyarországi városok közül Debrecen, Győr és Veszprém jutott tovább az előválogatáson
15/02/2018

Debrecen, Győr és Veszprém jutott tovább a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címért folytatott verseny magyarországi előválogatásán. Az erről szóló ajánlást a versenyben részt vevő hét magyar város pályázatát elbíráló független szakértői testület fogalmazta meg háromnapos budapesti munkaértekezletének végén.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
Az EU hosszú távú költségvetése 2020 után: az Európai Bizottság lehetőségeket vázol fel és ismerteti azok következményeit
14/02/2018

Az Európai Unió állam- vagy kormányfői február 23-i ülésükön megvitatják majd, hogy hogyan lehet megfelelően finanszírozni és valóra váltani azokat az prioritásokat, amelyeket 2016. szeptember 16-án Pozsonyban és 2017. március 25-én a Római Nyilatkozatban meghatároztak az EU számára.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Az Európai Unió áttekintése
Hatékonyabb EU: a Bizottság előterjesztette elképzeléseit az Európai Unió hatékonyabb működésére
14/02/2018

Az Európai Bizottság ma több olyan gyakorlati lépést javasolt, amelyek révén hatékonyabbá tehető az Európai Unió működése, valamint javítható az uniós intézmények vezetői és a polgárok közötti kapcsolat.

Kategória:
Az Európai Unió áttekintése

Pages