Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

DiscoverEU: további 12 000 tizennyolcéves fedezheti fel Európát ingyen jegyekkel
17/10/2018

Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos ma bejelentette, hogy a DiscoverEU első pályázati fordulójának sikerét követően az Európai Bizottság 2018. november 29-én meghirdeti az ingyenjegyek második pályázati fordulóját. Az idén nyáron indított DiscoverEU-nak köszönhetően eddig több mint 15 ezer fiatalnak nyílt lehetősége arra, hogy beutazza Európát, és tapasztalhassa meg az igazi közösséget Európa-szerte: a közösségi média révén kapcsolatba kerültek egymással olyan résztvevők, akik korábban nem ismerték egymást, és együtt utaztak városról városra, vagy meglátogatták egymást.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság, Közlekedés és utazás, Az Európai Unió áttekintése
http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/eu-vietnam-agreement/
17/10/2018

Az Európai Bizottság ma elfogadta az EU–Vietnam kereskedelmi megállapodást, valamint az EU–Vietnam beruházási megállapodást, megnyitva az utat aláírásuk és megkötésük előtt. Vietnam az EU második legnagyobb kereskedelmi partnere a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségében (ASEAN) Szingapúr után: az EU és Vietnam közötti árukereskedelem értéke éves szinten 47,6 milliárd euró (hozzávetőleg 15 000 milliárd forint), a szolgáltatáskereskedelemé pedig 3,6 milliárd euró (vagyis kb. 1150 milliárd forint).

Kategória:
Üzleti élet, Külkapcsolatok és külügyek
Oktatás és képzés Európában: a tagállamok további előrehaladást értek el
16/10/2018

Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos ma mutatta be az Oktatási és Képzési Figyelő 2018. évi kiadását, melynek tanúsága szerint a tagállamok további előrelépést tettek a 2020-ra kitűzött uniós célok végrehajtása felé vezető úton.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
A fogyasztói piacok 2018. évi eredménytáblája: Magyarországon élnek a legelégedettebb fogyasztók
12/10/2018

Az Európai Bizottság ma közzétette a fogyasztói piacok 2018. évi eredménytábláját, amely szerint az uniós tagállamok között Magyarországon a legmagasabb az összesített piaci teljesítménymutató.

Kategória:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy
Budapest is részesül az innovatív városi projektek finanszírozásához nyújtott uniós támogatásból
10/10/2018

Az Európai Bizottság a mai napon kihirdette az innovatív városfejlesztési tevékenységeket támogató kezdeményezés (Urban Innovative Actions) keretében meghirdetett legutóbbi pályázati felhívás eredményeit.

Kategória:
Régiók és helyi fejlesztés
Biztonsági unió: A Bizottság határozott fellépést szorgalmaz a biztonsági prioritások megvalósításáért
10/10/2018

A mai napon az Európai Bizottság jelentést tett közzé a hatékony és valódi biztonsági unió megvalósítása terén elért előrehaladásról, felkérve az Európai Parlamentet és a Tanácsot, hogy sürgősen végezzék el a prioritást jelentő biztonsági kezdeményezésekkel kapcsolatban még elintézendő feladatokat.

Kategória:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
Az EBB 400 millió eurót biztosít magyarországi kohéziós projektekhez, és két új megállapodást írt ma alá a Juncker-terv keretében
04/10/2018

Vazil Hudák, az Európai Beruházási Bank (EBB) alelnöke ma Budapesten négy különböző, összesen 400 millió euró értékű hitelmegállapodást, valamint egy tanácsadási megállapodást írt alá. Emellett a Budapesti Gazdasági Fórumon is előadást tartott. 

Kategória:
Energia és természeti erőforrások, Régiók és helyi fejlesztés
Az Unió helyzete 2018
12/09/2018

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon tartotta meg az Európai Unió helyzetét értékelő idei beszédét Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.

Kategória:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
A tanulók tejet, gyümölcsöt és zöldséget kapnak az iskolákban
03/09/2018

A tanév kezdetével folytatódik az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram az EU tagállamaiban.

Kategória:
Mezőgazdaság, halászat és élelmiszer-biztonság, Kultúra, oktatás és ifjúság
Közel 200 millió eurós támogatás a Debrecen-Berettyóújfalu autópályaszakasz megépítésére
03/08/2018

Az EU közel 200 millió eurós (több mint 60 milliárd forintos) támogatást nyújt a Kohéziós Alapból a kelet-magyarországi autópálya-hálózat Berettyóújfalu és Debrecen közötti szakaszának kivitelezésére.

Kategória:
Régiók és helyi fejlesztés, Közlekedés és utazás

Pages