Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

M8 autópálya
05/03/2019

Az Európai Unió kohéziós alapja több mint 218 millió eurót (csaknem 70 milliárd forintot) fordít két magyarországi projektre.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Régiók és helyi fejlesztés
Lássuk a tényeket: Az Európai Bizottság válasza a magyar kormány kampányára
28/02/2019

Az uniós biztosok döntése alapján az Európai Bizottság ma választ adott a magyar kormány által „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!” címmel indított kampányra.

Kategória:
Külkapcsolatok és külügyek, Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai, Az Európai Unió áttekintése
Megjelentek az Európai Bizottság országjelentései
27/02/2019

Az európai szemeszter, azaz a tagállamok gazdasági és társadalmi helyzetének éves értékelése keretében az Európai Bizottság ma közzétette a 28 tagállamról szóló országjelentéseit.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek
Eurobarometer
27/02/2019

A 2018 novemberében végzett Eurobarométer közvélemény-kutatás alapján az Európai Bizottság közzétette a Magyarországra vonatkozó nemzeti jelentést. A jelentés az EU 28 tagállamában végzett Eurobarométer felmérés magyarországi adatainak részletesebb elemzésén alapul.

Kategória:
Az Európai Unió áttekintése
Tények az uniós migrációs politikáról
25/02/2019

Az EU migrációs politikájával kapcsolatban számos félreértés, tévhit terjedt el, pedig az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására. Íme a tények.

Kategória:
Külkapcsolatok és külügyek, Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
Megállapodás nélküli brexit: tájékoztatási kampány a vállalkozások felkészülése érdekében
18/02/2019

Mivel továbbra is fennáll annak kockázata, hogy az Egyesült Királyság március 30-án megállapodás nélkül lép ki az EU-ból, az Európai Bizottság fokozza az uniós vállalkozásoknak szóló tájékoztatási tevékenységét a megállapodás nélküli brexittel kapcsolatos teendőkről a vámügyek és a közvetett adók (így pl. az áfa) területén.

Kategória:
Üzleti élet, Külkapcsolatok és külügyek, Az Európai Unió áttekintése
LIFE program: 116,1 millió euró az európai polgárok életminőségének javítására – Magyarország is a kedvezményezettek között
15/02/2019

Az Európai Bizottság ma bejelentette, hogy az EU a LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai program keretében 116,1 millió eurót (közel 37 milliárd forint) ruház be a legújabb integrált projektekbe. A cél az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, körforgásos gazdaságra való átállás elősegítése. A forrásokból összesen 10 tagállam 12 nagyszabású projektje, köztük Magyarország 2 projektje fog részesülni.

Kategória:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy
Hatályba lép az EU‒Japán kereskedelmi megállapodás
31/01/2019

2019. február 1-jén hatályba lép az EU és Japán közötti gazdasági partnerségi megállapodás.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Külkapcsolatok és külügyek
Vitaanyag a fenntarthatóbb Európa 2030-ra történő megvalósításáról
30/01/2019

Az Európa jövőjéről szóló, az Európai Bizottság 2017. március 1-i fehér könyvével elindított vita keretében a Bizottság ma közzétette a „Fenntartható Európa 2030-ra” című vitaanyagot.

Kategória:
Az Európai Unió áttekintése
Erasmus+ program: Újabb rekordév volt 2017
24/01/2019

Az Európai Bizottság közzétette az Erasmus+ programról szóló, 2017-re vonatkozó éves jelentését, amelyből az derül ki, hogy minden eddiginél többen, mintegy 800 ezer ember vett részt a programban, a támogatott projektek száma pedig tovább nőtt. Ugyanakkor a program egyre befogadóbb és nemzetközibb.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság

Pages