Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

Bizottsági cselekvési terv bolygónk jövőjéért
12/12/2017

Két évvel azután, hogy megszületett a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény, a mai napon Párizsban megrendezésre került a „One Planet Summit” éghajlatvédelmi csúcstalálkozó.

Kategória:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy
Időtálló migrációkezelés: Az Európai Bizottság kijelöli a követendő utat
07/12/2017

A Bizottság a mai napon politikai ütemtervet terjesztett elő annak érdekében, hogy 2018 júniusára sikerüljön átfogó megállapodásra jutni a fenntartható migrációs politika megvalósításának módjáról.

Kategória:
Külkapcsolatok és külügyek, Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
Egyéves lett az Európai Szolidaritási Testület
07/12/2017

Ma ünnepli első születésnapját az Európai Szolidaritási Testület, mely az Európai Bizottság kezdeményezésére 2016. december 7-én kezdte meg a működését. Az azóta eltelt egy évben összesen 42 745 fiatal jelentkezett a testületbe a tagállamokból. Közülük 2166-an már meg is kezdték a munkát 1434 szervezetnél.

Kategória:
Foglalkoztatás és szociális jogok, Az Európai Unió áttekintése
Küszöbön 2018, a kulturális örökség európai éve
07/12/2017

Ma és holnap ad otthont Milánó az Európai Kulturális Fórum nevű rendezvénynek, ahol ünnepélyes keretek között kezdetét veszi a kulturális örökség európai évének rendezvénysorozata. Az esemény keretében Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért felelős biztos ma hivatalosan megnyitotta a kulturális örökség évét.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
A Bizottság bemutatja az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítését célzó ütemtervet
06/12/2017

Az Európai Bizottság a mai napon cselekvési ütemtervet és konkrét intézkedéseket terjesztett elő az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítése érdekében, összhangban a Jean-Claude Juncker elnök által az Unió helyzetéről elmondott 2017. évi beszédben vállalt kötelezettségekkel.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Az Európai Unió áttekintése
Uniós oltalmat kapott a Makói petrezselyemgyökér
05/12/2017

Az Európai Bizottság jóváhagyta a „Makói petrezselyemgyökér” nevű, oltalom alatt álló új magyar földrajzi jelzés felvételét az oltalom alatt álló földrajzi jelzések nyilvántartásába.

Kategória:
Mezőgazdaság, halászat és élelmiszer-biztonság
Erasmus+: újabb rekordév
01/12/2017

Az Európai Bizottság közzétette az Erasmus+ program 2016. évi eredményeiről szóló jelentését. A jelentés közzététele egybeesik az Erasmus program 30. évfordulója alkalmából indított kampány befejeződésével.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
Az élelmiszer-ágazat és a mezőgazdaság jövője – rugalmas, igazságos és fenntartható közös agrárpolitika megteremtése
29/11/2017

Az Európai Bizottság a közös agrárpolitika (KAP) lehetséges jövőbeli irányait vázolja fel. A javaslatok szélesebb hatáskört szánnak a tagállamoknak.

Kategória:
Mezőgazdaság, halászat és élelmiszer-biztonság
rescEU: új európai rendszer a természeti katasztrófák kezelésére
23/11/2017

Az Európai Bizottság nagy ívű terveket terjesztett elő annak érdekében, hogy Európa jobban tudja kezelni a természeti katasztrófákat.

Kategória:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy, Az Európai Unió áttekintése
Az egészségügy helyzete az EU-ban és Magyarországon
23/11/2017

Csak az egészségügyi rendszerek újragondolásával biztosítható azok működőképessége és az ellátás betegközpontúsága – ez a következtetés szűrhető le a Bizottság által közzétett 28 országspecifikus egészségügyi elemzésből és az azokat kísérő jelentésből.

Kategória:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy

Pages