Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

Juncker-terv: Több mint 60 millió euró innovatív magyar kis- és középvállalatoknak
22/02/2018

Az Európai Befektetési Alap és az Erste Bank Hungary garanciamegállapodásával 67 millió euró (több mint 20 milliárd forint) értékben juthatnak kedvező finanszírozási forráshoz innovatív magyar kis- és középvállalkozások.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Az Európai Unió áttekintése
Uniós oltalom alá került a monori bor
19/02/2018

Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar „Monor, Monori” borfajtának az oltalom alatt álló eredetmegjelölések nyilvántartásába való bejegyzését.

Kategória:
Mezőgazdaság, halászat és élelmiszer-biztonság, Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy
A 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó magyarországi városok közül Debrecen, Győr és Veszprém jutott tovább az előválogatáson
15/02/2018

Debrecen, Győr és Veszprém jutott tovább a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címért folytatott verseny magyarországi előválogatásán. Az erről szóló ajánlást a versenyben részt vevő hét magyar város pályázatát elbíráló független szakértői testület fogalmazta meg háromnapos budapesti munkaértekezletének végén.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
Az EU hosszú távú költségvetése 2020 után: az Európai Bizottság lehetőségeket vázol fel és ismerteti azok következményeit
14/02/2018

Az Európai Unió állam- vagy kormányfői február 23-i ülésükön megvitatják majd, hogy hogyan lehet megfelelően finanszírozni és valóra váltani azokat az prioritásokat, amelyeket 2016. szeptember 16-án Pozsonyban és 2017. március 25-én a Római Nyilatkozatban meghatároztak az EU számára.

Kategória:
Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Az Európai Unió áttekintése
Hatékonyabb EU: a Bizottság előterjesztette elképzeléseit az Európai Unió hatékonyabb működésére
14/02/2018

Az Európai Bizottság ma több olyan gyakorlati lépést javasolt, amelyek révén hatékonyabbá tehető az Európai Unió működése, valamint javítható az uniós intézmények vezetői és a polgárok közötti kapcsolat.

Kategória:
Az Európai Unió áttekintése
Nyugat-Balkán stratégia: új uniós kezdeményezések és célzott támogatás a térség részére
06/02/2018

Az Európai Bizottság ma elfogadta a „Hiteles bővítési perspektíva a Nyugat-Balkánra vonatkozóan és fokozott uniós szerepvállalás a Nyugat-Balkánnal” elnevezésű stratégiáját.

Kategória:
Külkapcsolatok és külügyek, Az Európai Unió áttekintése
Fiatal fordító verseny - debreceni győztes
02/02/2018

Az Európai Bizottság a mai napon bejelentette, kik nyerték meg a 2017–2018-as tanévben megrendezett Juvenes Translatores fordítási versenyt.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság
125 millió euró az esztergomi vasútvonal korszerűsítésére
02/02/2018

Közel 125,5 millió eurót (38,9 milliárd forintot) fordít az EU a kohéziós alapokból az Esztergomot és Budapestet összekötő vasútvonal korszerűsítésével és villamosenergia-ellátásával kapcsolatos munkákra.

Kategória:
Régiók és helyi fejlesztés, Közlekedés és utazás
A fiatalok ismertetik Európa jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket
31/01/2018

Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos a mai napon 100 fiatalból álló küldöttséget fogadott, hogy megvitassa velük, milyen elképzeléseik vannak Európa jövőjét illetően, és közösen áttekintsék, hogyan lehetne több figyelmet szentelni a fiatalok számára fontos kérdéseknek.

Kategória:
Az Európai Unió áttekintése
Új oktatási kezdeményezések: középpontban a kulcskompetenciák és digitális készségek, valamint az oktatás európai dimenziója
17/01/2018

Az Európai Bizottság a mai napon új kezdeményezéseket fogadott el abból a célból, hogy fejlessze az európai polgárok kulcskompetenciáit és digitális készségeit, előmozdítsa a közös európai értékek térnyerését, és bővítse a diákok Európai Unióval kapcsolatos ismereteit.

Kategória:
Kultúra, oktatás és ifjúság

Pages