Magyarországi képviselete

"Migrációs költségvetést" javasolna a Bizottság?

/hungary/file/migrationbudgetpng_humigrationbudget.png

"Migrációs költségvetést" javasolna a Bizottság?
copyright

A Bizottság célja az európai polgároknak védelmet és biztonságot nyújtó, valamint fenntartható gazdasági növekedést biztosító EU megerősítése. Ezért ennek megfelelő, modern uniós költségvetést javaslunk a 2021-2027-es időszakra.

Migrációs költségvetés?

A következő hétéves uniós költségvetés döntő részét, közel kétharmadát továbbra is az elmaradottabb területek felzárkóztatására és a mezőgazdaság támogatására szeretnénk fordítani.

Az Európai Bizottság javaslata emellett reagál a megnövekedett migrációs és biztonsági kihívásokra is. Ezekre a területekre összességében az eddigi költségvetés közel háromszorosát fordítanánk.

A megnövelt forrásokat döntő részben a közös határvédelem megerősítésére, az illegális migráció megelőzésére és az azzal szembeni fellépésre, illetve az EU-n belüli tartózkodásra nem jogosultak visszaküldésére fordítanánk. Forrásokat biztosítanánk továbbá az EU-ban jogszerűen tartózkodó – például háború elől menekülő – menekültek integrációjára is. Javaslatunk így elfogadható lehet azon tagállamoknak is, amelyek a migrációs válság kezelésében inkább pénzügyi szolidaritást kívánnak vállalni.

A határigazgatás megerősítésére és a migráció kezelésére szánt összegek azonban még így sem érnék el a költségvetés 3%-át sem, azaz nem veszélyeztetik az egyéb közös célok elérését.

További info: https://ec.europa.eu/comm…/future-europe/eu-budget-future_hu #EUBudget