Magyarországi képviselete

Tévhitek az EU-ról

Tájékoztató a menekülteknek nyújtott, az EU által is támogatott pénzbeli - köztük bankkártyaalapú - segélyprogramokról

Az Európai Unió menekülteket segélyező programjairól – köztük a törökországiról – az utóbbi időben kialakult polémia kapcsán fontosnak tartjuk tisztázni, hogy a háborús övezetekből menekülő emberek ellátása nem csupán humanitárius kötelezettség, hanem a nemzetközi jog által előírt feladat is egyben a menekülteket befogadó országok számára. 

Agrártámogatások és a migrációval kapcsolatos kiadások az EU 2021–2027-es költségvetésében

Az utóbbi időben több olyan nyilatkozat látott napvilágot, amelyek szerint az Európai Bizottság a 2021–2027 közötti időszakra szóló uniós költségvetésben az agrártámogatások rovására kívánná emelni a migrációval kapcsolatos, elsősorban a bevándorlók integrációját elősegítő kiadásokat. Íme a tények.

"Migrációs költségvetést" javasolna a Bizottság?

A Bizottság célja az európai polgároknak védelmet és biztonságot nyújtó, valamint fenntartható gazdasági növekedést biztosító EU megerősítése. Ezért ennek megfelelő, modern uniós költségvetést javaslunk a 2021-2027-es időszakra.

A menedékkérőknek nyújtott betéti bankkártyákról

Az EU kizárólag Görögországban hivatalosan regisztrált, bejegyzett tartózkodási helyű menekülteknek és menedékkérőknek nyújt pénzügyi támogatást betéti bankkártyákon keresztül.

A szerzői jogra vonatkozó uniós szabályozás reformjáról

Fontos bejelentés a YouTube-felhasználók számára! Több téves információ is napvilágot látott a szerzői jogra vonatkozó uniós szabályozás tervezett reformjáról.
(A szerzői jog reformját a Bizottság 2016. szeptember 14-én terjesztette elő a digitális egységes piaci stratégia részeként.)

 "Brüsszel" nem akarja elvenni a határvédelem jogát

Az EU el akarja venni a határőrizet jogát a tagállamoktól?

"Brüsszel" szervezni akarná az illegális migrációt??

Az Európai Unión belül egyetértés van arról, hogy az illegális migrációt vissza kell szorítani. Az elmúlt években az EU tovább szigorította Európa külső határainak védelmét, és jelentős lépéseket tett az illegális migráció megelőzése és a veszélyes tengeri utazások megakadályozása érdekében.

Magyarország az európai integráció vesztese lenne?

Időről időre szárnyra kap az az állítás, miszerint Kelet-Közép-Európa, és azon belül Magyarország is, az európai integráció vesztese lenne - legalábbis gazdasági értelemben.

Tények az uniós migrációs politikáról

Az EU migrációs politikájával kapcsolatban számos félreértés, tévhit terjedt el, pedig az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására. Íme a tények.