Magyarországi képviselete

Közelebb hozni az EU-t a polgárokhoz – a Bizottság idén is pályázatot hirdet az Altiero Spinelli-díj elnyerésére

/hungary/file/2018novemberspinelli250xpng_hu2018november_spinelli250x.png

Közelebb hozni az EU-t a polgárokhoz – a Bizottság idén is pályázatot hirdet az Altiero Spinelli-díj elnyerésére
copyright

2017 után az Európai Bizottság idén is meghirdeti az „Altiero Spinelli-díj az Európáról szóló ismeretek terjesztéséért” elnevezésű uniós pályázatot. A díj olyan pályamunkákat jutalmaz, amelyek elősegítik, hogy a polgárok jobban megismerjék az Európai Uniót, és kedvet kapjanak a demokratikus folyamatokban való részvételhez. Az idei pályázat középpontjában a fiatalok és az őket érdeklő témák állnak.

06/11/2018

 A díjra egyebek mellett azok pályázhatnak, akik újszerű oktatási programot vagy kampányt dolgoznak ki, pedagógiai játékot fejlesztenek ki, mely gyarapítja a fiatalok Európával kapcsolatos tapasztalatait, illetve olyan együttműködési projekteket álmodnak meg, melyek ösztönzik a fiatalok demokratikus szerepvállalását.

A 2018. évi pályázatban az uniós országok állampolgárai, valamint az EU-ban letelepedett nem kormányzati jogi személyek indulhatnak. A pályázatok benyújtási határideje 2019. január 7. A győzteseknek a Bizottság öt, egyenként 25 000 euró összegű díjat ítél majd oda. A díjátadóra a 2019. évi Európai Ifjúsági Hét keretében kerül sor, mely a fiatalok és a demokrácia témakörét állítja reflektorfénybe 2019. április 29. és május 5. között.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható (angolul).

További információk