Magyarországi képviselete

„Magyarok Európáért” díjban részesült Ferkelt Balázs és Kerner Barbara

/hungary/file/awardpng_huaward.png

„Magyarok Európáért” díjban részesült Ferkelt Balázs és Kerner Barbara
©

A díjjal az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Miniszterelnökség közösen elismerik azokat, akik hosszú időn keresztül folytatott, kiemelkedő teljesítményükkel képviselték és terjesztették az Európai Unió alapértékeit Magyarországon, és jelentősen hozzájárultak Magyarország sikeres európai uniós tagságához.

09/05/2017

Az idei díjakat Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője, és Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár adta át a május 9-i Európa-nap alkalmából. Ahogyan Zupkó Gábor képviseletvezető hangsúlyozta, a díjazottak munkássága azt példázza, hogy magyarnak és európainak lenni nem kizárják, hanem erősítik, kiegészítik egymást.

Idén két díjazott kapta meg az elismerést:

Kerner Barbara 2002 óta a pécsi Europe Direct Tájékoztató Központ – Baranya Megyei Európai Információs Pont vezetője. Az elmúlt tizenöt évben példaértékű szakmai munkát végzett az EU-kommunikáció terén, irodáját az ország egyik legjobban működő Europe Direct központjává tette. Nem csak Baranya megyében, hanem országos szinten is több száz célcsoportokra szabott rendezvény, többek között a 'Csobbanj Európával!' elnevezésű népszerű országos rendezvénysorozat ötletgazdája, szervezője, lebonyolítója volt. Számos hazai és nemzetközi fórumon képviselte a magyarországi EU-s információs irodák hálózatát, amelynek fejlődéséhez jelentősen hozzájárult munkaköri tevékenységén túl önkéntesen vállalt feladataival és ötleteivel is.

Dr. Ferkelt Balázs a Budapesti Gazdasági Egyetem tanszékvezető docenseként és rektorhelyetteseként, valamint több felsőoktatási intézmény óraadójaként 2000 óta kiemelkedő szerepet játszott és játszik a hallgatóknak az Európai Unió működésével, gazdaságával, alapértékeivel történő alapos, ezzel együtt érdekes és újszerű megismertetésében. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával, valamint a Europe Direct hálózattal együttműködésben, illetve a Team Europe tagjaként is számos rendezvény ötletgazdája, megvalósítója, résztvevője. A Római Szerződés aláírásának idei 60. évfordulója alkalmából felvett videóüzenete itt nézhető meg.